Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Finské sauny > Nové reference – interiérové sauny a infrasauny

Nové reference – interiérové sauny a infrasauny

Finské sauny Články Novinky Infrasauny
31. ledna 2022

Prohlédněte si nedávno dokončené sauny, které jsme realizovali v domech a bytech našich zákazníků. Každá sauna je jiná, každá měla jiné zadání, rozměr i umístění. A právě proto naši práci milujeme – rozmanitost saun na míru je nekonečně široká a nám přináší nové výzvy a zkušenosti. Inspirujte se skutečnými realizacemi, často fotografovaných našimi montážníky pár okamžiků po namontování posledního šroubku.

Luxusní kombinovaná sauna Native s obkladem z thermo abachi a přední stěnou ze Saunaboardu

Luxusní kombinovaná sauna Native s obkladem z thermo abachi

Design sauny Native z řady standard se stal základem pro tuto realizaci rodinné sauny na míru. Klient si přál provést poměrně rozsáhlé změny ve vzhledu sauny, z nichž nejvýraznější je barva a druh interiérového dřevěného obložení.

Standardní obklad v interiéru sauny jsme nahradili tmavými palubkami thermo abachi. Jedná se o speciální povrchovou tepelnou úpravu africké vrby, která dřevu dodává vysokou trvanlivost a zvýšenou ochranu proti vlhkosti.

Luxusní vzhled sauně dodává i velkorysé prosklení čelní stěny a netradiční obklad ze saunových desek Saunaboard. Kombinace finských kamen a infrazářičů umožňuje využít prostory jako tradiční finskou saunu, tak i jako moderní infrasaunu.

Sauna je vybavena nejmodernější saunovou technologií a je připravena na možnost ovládání přes mobilní telefon.

Podrobnosti o realizaci této sauny zde

Sauna Grand: dvě stěny ze skla a ochlazovna hned vedle

Sauna Grand: dvě stěny ze skla a ochlazovna hned vedle

Prémiová sauna Grand je sama o sobě krásná a byla by škoda ji skrývat za dřevěnými stěnami. Přední a boční prosklená stěna přivádí do sauny potřebné světlo a prostor tohoto domácího wellness příjemně odlehčuje.

Protiváhou sauny je pak ochlazovací kout, který na ni přímo navazuje. Na druhé straně místnosti je umístěná samostatně stojící vana.

Vnitřní obklad sauny ze širokých cedrových palubek, lavice a zádové opěrky z africké vrby kombinované s cedrem. Pobyt v sauně zpříjemňují skryté reproduktory a barevné podsvícení opěrek.

Další fotografie a specifikace této sauny zde

Když se spokojíte jen s tím nejlepším: sauna Edge

sauna Edge obložená dýhovanými deskami Saunaboard

Dokonalé a luxusně vybavené wellness v rodinném domě na Moravě vyžadovalo stylovou saunu. Klient si z naší nabídky vybral náš vrcholný model exkluzivní sauny Edge.

Stěny sauny jsou obložené dýhovanými deskami Saunaboard s tmavým designem Oak old Wood diamant. Pravá přírodní dýha dodává sauně požadovanou eleganci a vyniká zvláště při zapnutém LED RGB osvětlení zádových opěrek.

Pro interiér sauny jsme použili červené cedrové dřevo, které jsme kombinovali s medově zbarveným dřevem africké vrby abachi. Sauna má prosklené stěny a navazuje tak na moderní design a koncepci “levitujících” lavic.

Optická vlákna na stropě vytvářejí dojem hvězdného nebe a během relaxace příjemně umocňují pohádkovou atmosféru této jedinečné sauny.

Prohlédněte si další fotografie a podrobnosti zde

Sauna Modus ve sklepě – místo brambor relaxace!

Sauna Modus

V suterénu rodinného domu mají lidé ledacos: sklad nepotřebných věcí, brambory, uhlí nebo marmelády. Náš klient se rozhodl využít nevyužívanou spodní část domu na maximum a proměnil ji v útulné wellness.

Pevná podlaha, přívod elektřiny a možnost odvětrání je v takovém případě nezbytný základ. O to se postaral majitel domu, sauna už pak byla na nás. V tomto případě se jednalo o prémiovou saunu Modus v samostatně stojícím provedení.

Venkovní i vnitřní obklad sauny je z širokých palubek abachi kombinovaných s cedrem. Opěrky zad jsou podsvícené RGB LED světlem a saunování si může zákazník zpříjemnit i poslechem hudby z vestavěných reproduktorů.

Požadovanou teplotu lze nastavit na externí regulaci EOS Emotec H, která je zde ve speciálním bílém provedení. O vytápění sauny se stará saunové topidlo EOS S-line Hercules Vapor.

Více informací a další fotografie zde

Proč má Jiří Langmajer radost ze své infrasauny ISV?

Jiří Langmajer má svou infrasaunu ISV

Infrasauna ISV patří mezi naše základní modely, přesto si ji vybral i oblíbený herec Jiří Langmajer. A není divu. Infrasauna je totiž osazena stejnými prémiovými infrazářiči Vitae, jako náš nejlepší model.

To znamená, že nemusíte na nic čekat. Infrazářiče Vitae dávají okamžitě plný výkon a vyzařují kompletní infračervené spektrum, tj. všechny jeho složky A, B, C a jejich záření je tak nejpodobnější tomu přírodnímu ze sluníčka.

Jiří Langmajer má infrasaunu obloženou červeným kanadským cedrem a z něj jsou i lavice a opěrky zad. Dveře sauny jsou prosklené s magnetickým zavíráním. Infrakabina je vestavěná do prostoru pod schodištěm a nezabírá tak žádné místo.

Více informací a fotografie infrasauny zde

Terapie světlem v sauně Native

Sauna Native i s barevnou terapií

Dříve bývalo pravidlem, že se celá rodina scházela večer u jídelního stolu. Později stůl nahradila televize a společné sledování oblíbených pořadů. Tato rodina v severních Čechách se nejraději schází ve své nové sauně.

Sauna Native patří právem mezi naše nejprodávanější modely. Zákazníci si oblíbili její nadčasový elegantní design a široké možnosti individualizace. Už základní varianta Native poskytuje dostatek pohodlí i krásy, ale když chcete, můžete si naporoučet téměř veškeré nadstandardy, které saunový svět nabízí.

V této realizaci jsme nahradili standardní smrkové obložení dřevem kanadského jedlovce hemlock. Přední stěna sauny je prosklená, zde jsme použili 8 mm speciální kalené sklo s bronzovým zbarvením.

Zádové opěrky jsou podsvícené, barvu světla si může klient vybírat z celého RGB spektra. Saunu tak lze využívat i pro barevnou terapii – světlo totiž do organismu neproniká jen okem, ale velkou roli v přijímání světla hraje i naše pokožka. A každá barva světla má jiné vlastnosti a vliv na lidský organismus.

Podrobnosti a další fotografie této sauny zde

Chcete se o našich realizacích dozvědět více?

Sledujte naše Reference a naši facebookovou stránku, kde pravidelně zveřejňujeme nové zajímavé sauny. Pokud hledáte inspiraci, přijďte se podívat a nezávazně si vyzkoušet naše sauny do Showroomu v Praze – Uhříněvsi.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI