Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Novinky > Top sauny a infrasauny u našich klientů – aktuální realizace

Top sauny a infrasauny u našich klientů – aktuální realizace

Články Novinky Saunování
28. února 2023

Prohlédněte si skutečné sauny a infrakabiny, které jsme pro vás vyfotili jen pár okamžiků po dokončení. Seznamte se s aktuálními příběhy saun na míru, které se mají stát místem, kde budou moci rodiny a přátelé našich zákazníků relaxovat a odpočívat bez kompromisů.

Native – sauna v podkroví, u které jsme se při plánování pořádně zapotili

Tenhle rodinný dům v Říčanech měl krásné, ale nevyužité podkroví. Během jeho rekonstrukce se majitelé rozhodli, že by bylo fajn jeho část využít pro vestavbu finské sauny.

V našem katalogu se jim zalíbila sauna Native.

Její extrémně široká variabilita ji předurčuje i pro realizaci náročných vestaveb. A to se nám nyní hodilo. Včetně bohatých zkušeností, které jsme při podobných realizacích nasbírali.

Prostor, který nám pod zkosenou střechou pro saunu zůstal k dispozici, nebyl příliš velký. Ale stačilo se zamyslet, pečlivě měřit a využít každé volné místo. I to pod šikminami s nízkým profilem, které by bylo škoda, jen tak pro zjednodušení, navždy uzavřít sádrokartonem.

Vždyť nejlepší poloha v sauně je vleže, tak proč pro saunu nevyužít místo, kde si můžete pohodlně natáhnout nohy.

Native – sauna v podkroví

Jako hlavní materiál nám posloužilo osikové dřevo, prosklení sauny je z čirého skla, interiér a lavice z africké vrby abachi kombinované s cedrem. Saunu lze ovládat pomocí digitální regulace EOS Emotec D, včetně LED barevného podsvícení opěrek zad.

Podrobnosti o realizaci této sauny zde

Infrasauna Vitae Thermo s výparníkem a stěnou z cihliček himálajské soli

Vezměte masivní dřevo thermo abachi, tu nejlepší technologii, sůl, výparník, audiosystém… a výsledkem bude luxusní infrasauna bez kompromisů. Zdrojem infrazáření jsou prémiové infrazářiče Vitae, jejichž záření má největší léčivé účinky.

Infrasauna s infrazářiči Vitae

Tato je určena pro dvě osoby a kromě blahodárných infrapaprsků si majitelé mohou navíc užívat i speciální mikroklima. To pozitivně působí na průdušky i horní cesty dýchací.

Stačí zapnout výparník a vmžiku začne proudit pára, která zvýší vlhkost vzduchu v kabině. Zároveň se z desítek solných cihliček začnou uvolňovat solné mikrokrystalky. To je automatický a přirozený přírodní proces.

Zavřete oči a budete se cítit, jako byste se ocitli na mořském pobřeží.

Unikátní složení takového vzduchu přispívá k lepšímu dýchání, čistí sliznice, zlepšuje astma a přispívá k harmonizaci těla i duše. Navíc lze do výparníku kápnout pár kapek vonné esence a rázem si můžete užívat i aromaterapii.

Toto vám žádná komerční infrasauna z e-shopu nenabídne.

Podrobnosti o realizaci této infrasauny zde

Chytrý dům si zaslouží chytrou saunu – a raději hned dvě

Poměrně velkorysý prostor jsme klientovi navrhli nenásilně rozdělit pomocí skla a sloupů z 958 solných cihel. Na jedné straně vznikla biosauna a na druhé infrasauna.

Obě sauny jsou plně začleněny do chytré domácnosti Loxone. Majitelé si je tak mohou zapnout na dálku, třeba ještě z práce a hned po příjezdu domů jít bez čekání relaxovat do příjemně vyhřáté sauny.

Toto dokonale vybavené domácí wellness splňuje i ty nejvyšší požadavky na pohodlné ovládání a ničím nerušenou relaxaci v úplném soukromí.

Infrasauna Vitae Thermo s výparníkem a stěnou z cihliček himálajské soli

Bio–sauna vychází z našeho modelu Native. Na rozdíl od finské sauny má biosauna speciální topidlo s výparníkem. Někdy se takové sauně říká parní sauna – je charakteristická pro organismus vlídnějším prostředím jako jsou teploty kolem 50 – 60 °C a vyšší vlhkostí vzduchu okolo 30 – 60 %

Infrasauna je vybavena full-spektrálními infrazářiči Vitae s okamžitým startem a zářením nejpodobnějším opravdickému sluníčku.

Pro obklad obou saun jsme použili dřevo africké vrby abachi, ze kterého jsme vyrobili lavice i opěrky zad. Sauny jsou plně vestavěné do prostoru. Jen těžko si představíte něco lepšího.

Podrobnosti o realizaci této biosauny a infrasauny najdete zde

Moderní koupelna se saunou a svítícími hodinami

Sníte o luxusní koupelně se stěnami obloženými velkoformátovými kamennými dlaždicemi? A výjimečně krásnou saunu včetně snad všech myslitelných nadstandardů.

Elegantní sauna Native

Nadčasová a vysoce elegantní sauna Native má jiskru a rozzáří i tu nejkrásnější koupelnu. Tato realizace vestavěné sauny má, kromě ušlechtilého dřeva africké vrby, navíc barevné LED podsvícení, hudební audio systém se skrytými reproduktory a podsvícený solný panel z himálajských solných dolů.

A jako třešničku na dortu designové svítící přesýpací hodiny Lugaah.

To vše dohromady udělá z každého saunování neobyčejný zážitek.

Podrobnosti o realizaci této sauny najdete zde

Když vám nestačí finská sauna, pořiďte si kombinovanou!

Pro náročné zákazníky nabízíme prémiovou řadu saun na jejichž pomyslném vrcholu je sauna Grand. Obsahuje to nejlepší, co můžete mít: anatomicky tvarované lavice z africké vrby a cedrového dřeva, extra snadné nastavení saunovacích parametrů, barevné LED osvětlení a bohatou příplatkovou výbavu.

Říkáme, že sauny Grand splní všechna přání.

Sauna Grand

Když nám klient řekl, že by chtěl kromě finské sauny také infrasaunu, nabídli jsme mu Grand v kombinovaném provedení.

Takže obsahuje technologii finské sauny i infrasauny.

Dvě až čtyři sauny v jedné!

Tak si představujeme maximální účinky pro organismus a spojení všech benefitů několika saunových světů. Stačí stisknout ovládací panel a saunu proměnit v bylinkovou saunu, infrasaunu nebo biosaunu.

Anebo si užívat horký vzduch ve finské sauně.

Jak mají majitelé zrovna chuť.

Plně integrovaná sauna zde přirozeně vystupuje ze zadní stěny a jemně nažloutlým světlem září do odpočinkové zóny malého soukromého wellness. Toto je sauna pro nejnáročnější zákazníky, kde pro kompromisy není místo.

Podrobnosti o realizaci této sauny najdete zde

Vybíráte saunu nebo se chcete o našich realizacích dozvědět více?

Navštivte náš saunový showroom v Praze – Uhříněvsi, kde si budete moci nezávazně prohlédnout a vyzkoušet vystavené sauny na vlastní kůži. Sledujte naše reference nebo náš Facebook či Instagram, kde zveřejňujeme nové zajímavé realizace.

Chcete-li se na cokoli zeptat, kontaktujte nás!

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI