Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Finské sauny > Které známé osobnosti daly přednost saunám od SaunaSystem a proč?

Které známé osobnosti daly přednost saunám od SaunaSystem a proč?

Finské sauny Články Saunování Infrasauny
12. prosince 2023

Pořídit si naši ručně vyrobenou saunu v uplynulých letech napadlo spoustu známých osobností. Bohužel, některé vám kvůli jejich požadavkům na soukromí nemůžeme představit. Naštěstí však několik z nich svolilo a svoji saunu vám ochotně představí. Přijměte naše pozvání a pojďme se na jejich sauny podívat a zeptat se jich na důvody, proč si mezi ostatními výrobci vybrali zrovna SaunaSystem.

Jiří Langmajer:
infrasaunu chci vestavět pod schody, aby nezabírala zbytečně místo navíc

Oblíbený herec a držitel Ceny Thálie, kterého znáte i jako hokejového trenéra Luboše Hrouzka či svobodníka Milana Koubu, si do svého domu vybral infrasaunu ISV.

Infrasauna ISV patří mezi naše základní modely, vyznačuje se širokou variabilitou a stejně jako všechny naše infrakabiny i ona používá k prohřátí lidského těla infrazářiče Vitae.

Jejich výhoda spočívá v tom, že jako jedny z mála na trhu umožňují okamžitý start na plný výkon bez čekání.

Jiří Langmajer ve své infrasauně

A složení jejich záření je nejpodobnější opravdickému sluníčku – obsahuje totiž všechny 3 složky infrazáření: IR–A, B, C.

Infrasaunu jsme na přání pana Langmajera vestavěli do prostoru, který měl pod schodištěm. Je ukrytá za prosklenými dveřmi z bronzově zbarveného skla a díky svému umístění je kdykoli po ruce.

Zdravým životním stylem je Jiří Langmajer známý a jeho fanoušci měli častokrát možnost vidět na vlastní oči, že infrasauna v jeho domě rozhodně nezahálí.

Podívejte se, na další fotografie a specifikace jeho infrasauny zde.

Lumír Olšovský:
vlastní sauna na terase s výhledem na Prahu mi pomáhá zůstat zdravý a být fit

Herec, moderátor a dvojnásobný držitel Ceny Thálie Lumír Olšovský si u nás vybral venkovní saunu Native. Líbil se mu její jednoduchý a elegantní design bez zbytečností, s důrazem na maximální funkčnost.

Když si před pár lety pořizoval nový byt s rozlehlou střešní terasou, měl jasno, že na ní musí být sauna. Saunování totiž holduje odmalička a jak sám říká, sauna mu pomáhá udržet si zdravý kořínek.

Nabídku našich saun našel Lumír Olšovský sám: jednoduše zadal do vyhledávače “venkovní sauna”. Občas jsou věci jednodušší, než se zdají.

Tato dvě slova ho přivedla až na náš web a k tomu, že nás poprvé oslovil. Po prvním kontaktu následovala návštěva našeho showroomu a zanedlouho i podpis smlouvy na jeho budoucí saunu.

Sauna Lumíra Olšovského je zvenku obložená cedrovým dřevem, které je napuštěno teakovým olejem. To aby dřevo zůstalo dlouho krásné a jako nové.

Uvnitř sauny jsou stěny z kanadského jedlovce hemlock, lavice a opěrky jsou ze dřeva africké vrby abachi, která se vyznačuje tím, že její dřevo nepřenáší teplotu okolí. Takže nepálí, ani když má vzduch v sauně okolo 100 °C.

Zajímají vás další podrobnosti, rozměry a specifikace této sauny?

Klikněte zde.

Lucie Hradecká:
lehnout si po tréninku do horké sauny dodá sílu, energii a regenerace svalů je mnohem rychlejší

Česká profesionální tenistka Lucie Hradecká je dvojnásobná vítězka ženské čtyřhry, finalistkou Wimbledonu 2012 a držitelkou mnoha grandslamových titulů. V současnosti vede tenisovou školičku pro nadané děti a u naší společnosti si vybrala také venkovní saunu Native.

Když před nedávnem rekonstruovala zahradu u svého rodinného domu, věděla, že sauna musí být její součástí. Výhody saunování znala již z veřejných saun, toužila však po úplném soukromí a vlastní sauně, kde se nebude potkávat s cizími lidmi.

Vlastní saunu pak ocenila zvláště v době, kdy byly všechny veřejné sauny kvůli vládním nařízení v době koronaviru uzavřeny.

Pro naši firmu se rozhodla po přečtení recenzí a na základě osobní návštěvy v našem saunovém Showroomu. Tam si vyzkoušela vystavené sauny na vlastní kůži a na vlastní oči se přesvědčila o kvalitě zpracování.

Pak již šlo vše ráz na ráz, jak jsme zvyklí a jak to umíme.

Venkovní sauna Lucie Hradecké je řešena jako vestavěná, protože zadní i obě boční stěny jsou vyzděné. Viditelná je tedy přední část sauny, díky čemuž je maximálně chráněná proti povětrnostním podmínkám.

Více se o této realizaci dozvíte na této stránce.

Martin Zounar:
vyjdu na zahradu, zapnu saunu a užívám si teplo a klid… klidně i pozdě večer, když přijedu z divadla

Místo staré psí boudy si herec a moderátor Martin Zounar pořídil naši venkovní saunu Native. Stala se nejen místem, kde pravidelně odpočívá a relaxuje, ale také místem setkávání s rodinou a nejbližšími přáteli.

K naší firmě ho přivedl jeho kamarád Lumír Olšovský.

Ostatně přesvědčte se sami v rozhovoru, kde vám Martin Zounar svoji saunu ochotně představí.

A proč zrovna venkovní sauna?

Protože dům není nafukovací a venku na zahradě je místa habaděj, jak se smíchem oblíbený herec říká.

Navíc má sauna velkorysou tepelnou izolaci, takže lze ji bez problémů využívat po celý rok bez toho, aby měl strach z drahých účtů za elektrickou energii.

Kamna v jeho sauně jsou samozřejmě elektrická – odpadá tak složitá příprava dřeva k topení, nemusí se stavět drahý komín a hlavně: stačí párkrát kliknout na displej saunové regulace a v sauně je za chvíli přesně taková teplota, jakou si člověk nastaví.

Sauna obsahuje prostor pro vchod do vedlejší voliéry, odpočívárnu, která využívá zbytkového tepla ze sauny a kout s ochlazovací sprchou.

Další podrobnosti a fotografie z této realizace najdete zde.

Jaroslav Krček:
obyčejná sauna, která si na nic nehraje a hodí se k venkovské chalupě

Hudební skladatel a dirigent Jaroslav Krček si během svého života postavil několik domácích saun vlastníma rukama. Na venkovní saunu si však netroufl a svěřil ji raději profesionálům.

Protože sám se dřevem často pracuje ve své dílně, věděl, že na konstrukci a dobrém materiálu se šetřit nevyplatí. Na druhou stranu netoužil po luxusní sauně plné extra výbavy, která má ohromovat sousedy.

Pan Krček chtěl obyčejnou ale kvalitní saunu, která se bude hodit k roubené vesnické chalupě v Českém ráji.

A tak jsme mu ji postavili.

Sauna nemá žádné nadstandardy. Na nic si nehraje. A to je na ní nejlepší. Obsahuje jen to, co člověk potřebuje k dokonalému saunování a relaxaci po náročném dni.

Navíc, protože (jak jsme už psali) pan Krček miluje práci se dřevem, ochlazovnu s polévacím vědrem si k sauně postavil zcela sám. A když něco děláte sami, máte z toho vždy větší radost.

Více se o této jednoduché ale funkční sauně dočtete zde.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI