Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Finské sauny > Objevte svět skutečných saun v našich realizacích

Objevte svět skutečných saun v našich realizacích

Finské sauny Články Infrasauny
31. ledna 2020

Přemýšlíte, jak bude vaše budoucí sauna vypadat a jakou by měla mít výbavu? Hledáte inspiraci? Představujeme vám konkrétní sauny a řešení, která jsme realizovali u našich klientů. Jedná se o typové sauny i sauny na míru. Inspirujte se, dívejte se a pokud se budete chtít na cokoli zeptat, jednoduše nám napište.

Naše nejlepší sauna pár kroků od opiček a tygrů

Hned na samém začátku našeho povídání začneme asi tím nejnáročnějším, co jsme v poslední době realizovali. Jedná se o velkorysé řešení celého domácího wellness, ve kterém září naše finská sauna Future.

Majitel rodinného domu, který stojí v krásném prostředí nedaleko pražské ZOO v Troji, na svých cestách po světě poznal tu nejlepší péči hotelových wellness. A rozhodl se, že něco podobného by chtěl mít doma.

Stěny sauny Future jsou tvořeny ze speciálních rakouských dýhovaných desek, čelní stěna je z bezpečnostního skla. Lavice a opěrky jsou ze dřeva africké vrby Abachi, která je zvláštní tím, že má minimální tepelnou vodivost, a tak nepálí ani při vysokých teplotách vzduchu.

Regulace sauny umožňuje nastavit několik saunovacích profilů, takže každý člen domácnosti má nastavenou takovou kombinaci teploty a vlhkosti, která mu vyhovuje nejvíce. Stačí kliknout na přehlednou dotykovou obrazovku.

Více o této realizaci >

Šmrncovní sauna z tmavého skla a africké vrby

Luxusní řešení naší sauny Modus dělá již několik měsíců radost rodině v Olomouci. Sauna je výjimečná částečně prosklenými stěnami, které směrem k ochlazovacímu bazénku vytvářejí elegantní průhledný roh.

Obklad sauny je z masivních palubek Abachi, které mají světlou barvu a skvěle se tak doplňují s tmavou barvou kouřového prosklení.

Sauna je jednou stěnou přistavěna k venkovní zdi a její zvláštností je, že má i venkovní okno, které slouží pro dokonalé odvětrání po každém saunování. A protože účinky saunování jsou bez ochlazování poloviční, jen dva kroky od sauny má klient ochlazovací bazének.

Více o této realizaci >

Prosklená sauna Modus v plné výbavě

Rodina v Němčicích si vybrala naši finskou saunu Modus a nakonfigurovala si do ní maximální výbavu. Navíc jsou v této sauně dvě prosklené stěny, takže dojem z ní je opravdu okouzlující. Ostatně přesvědčte se sami:

Sauna je obložená cedrovým dřevem, sedačky a opěrky zad jsou z africké vrby abachi. Teplotu a další parametry saunování hlídá digitální regulace EOS Emotouch III+, která se ovládá přes dotykovou obrazovku.

Na stropě je exkluzivní světelný a zvukový systém, přes který si můžete pouštět svoji oblíbenou relaxační hudbu třeba z mobilního telefonu.

Více o této realizaci >

Luxusní sauna s obkladem z kamene

V Olomouci jsme minulý rok postavili rodinnou luxusní saunu Edge, která má část stěny obloženou pravým kamenem. Vysoce elegantní řešení vhodně doplňuje tmavý obklad z dýhovaných saunových desek Rohol.

Opěrky zad jsou podsvětlené LED pásky, s možností volby barvy z celého RGB spektra. Majitelé si tak mohou nastavit světlo podle jejich momentální nálady. Protože i světlo umí léčit.

Co se většiny výbavy týče, jedná se o standardní řešení modelu Edge, tj. saunové topidlo Mythos a regulace skrz dotykovou barevnou obrazovku.

Více o této realizaci >

Tak blízko přírodě, jak to je jen možné: sauna na terase

Když máte krásnou zahradu a navíc prostornou zastřešenou terasu, těžko najdete lepší místo pro saunu. Velkorysé prosklení sauny pak zajistí, že jste s přírodou v úzkém kontaktu a přesto máte dostatek soukromí díky vzrostlým stromům.

Každý den může majitel této krásné venkovní sauny Native sledovat proměny své zahrady. Protože saunování venku je zvláštní, neopakovatelné a naplňuje vás mnohem větší porcí energie, než kdybyste měli saunu třeba v koupelně.

Výbava této sauny je standardní, navíc jsou jen prosklené stěny.

Více o této realizaci >

Infrasauna pro dva i do vašeho bytu

Pokud se neradi saunujete sami a milujete infrasaunování, máme i pro vás řešení. Infrasauna Thermo Vitae pro 2 osoby – taková, jakou má náš klient. Ten měl navíc to štěstí, že v obýváku měl vhodný výklenek, do kterého pasovala jako ulitá.

A protože infrasauna (na rozdíl od finské sauny) nepotřebuje odvětrání, můžete ji mít v bytě kdekoli. V koupelně, ložnici anebo třeba také v obývacím pokoji.

Tato infrasauna má standardní výbavu infrasauny Thermo Vitae. Jediná zvláštnost je v o něco širším prosklení čelní stěny. Dřevěný obklad je z palubek Thermo abachi a prosklení z bezpečnostního skla.

Více o této realizaci >

Když standardní výbava sauny úplně postačí

Dobře navrženou výbavu poznáte tak, že její standardní řešení vyhoví i těm nejnáročnějším klientům. Stejně, jako tomu bylo v případě realizace této finské sauny Grand v rodinném domě v Liberci.

Sauna má standardní výbavu, navíc je pouze prosklená stěna do zahrady. K tomuto řešení jsme přistoupili poté, co se nám klient už na první schůzce přiznal, jak moc je pro něj důležitá jeho zahrada.

Realizace nebyla náročná, určitě i pro to, že s prostorem pro saunu klient počítal už při stavbě svého domu.

Více o této realizaci >

Prosklená sauna u domu nad údolím

Máte-li dům na kopci, na nádherném místě, uprostřed liduprázdných hlubokých lesů a s překrásným pohledem dolů do údolí, bylo by škoda toho nevyužít při navrhování sauny.

Proto jsme klientovi navrhli, že celá čelní stěna jeho venkovní sauny Native bude prosklená. Všude jinde byste se během saunování cítili jako ve výloze. Ale sem lidská noha nevkročí, takže můžete z tepla sledovat, jak se během roku mění celé údolí pod vámi.

Je to okouzlující, krásný a neopakovatelný zážitek. Každé saunování je díky tomu jiné.

Více o této realizaci >

 

Spoustu dalších ukázek našich realizací najdete na stránce Reference, která je navíc rozdělena na dvě hlavní části:

Pokud budete mít jakýkoli dotaz, napište nám!

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI