Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Finské sauny > Které 2 luxusní hotely a saunové centrum si nedávno pořídily naše sauny?

Které 2 luxusní hotely a saunové centrum si nedávno pořídily naše sauny?

Finské sauny Články Novinky Saunování
28. března 2022

Sauny stavíme a navrhujeme již více než dvacet let. Takže přesně víme jak vyřešit největší přání každého investora, který plánuje pořízení sauny do svého hotelu či penzionu. Naším společným cílem totiž je, aby veřejné sauny bavily hosty a majitel s nimi měl co nejméně starostí. Nahlédněte do 3 nejnovějších realizací komerčních saun, které jsme postavili v Orlických horách, na Šumavě a v Karlových Varech.

Sauny pro Amenity – čtyřhvězdičkový hotelový resort v srdci Orlických hor s dokonalým výhledem

Veřejná sauna - čtyřhvězdičkový hotelový resort v srdci Orlických hor

Příběh této krásné realizace hotelového wellness začal nenápadně. Nejdříve nás klient oslovil s žádostí o konzultaci k připravenému projektu, na základě kterého jsme navrhli několik úprav a připravili pár návrhů. Současně jsme zhotovili několik skic toho, jak by mohl wellness provoz vypadat.

S návrhy a realizací malých i velkých wellness totiž máme bohaté zkušenosti díky naší dceřiné společnosti Wellness Vision.

V další fázi jsme zpracovali navržené úpravy ve vizualizaci wellness a ty se klientovi zalíbily natolik, že si nás vybral pro další spolupráci.

Ta zahrnovala mimo jiné dodávku a stavbu:

  • Finské sauny
  • Bylinné sauny
  • Parní lázně

Zvláštností těchto saun a vlastně i celého hotelu Amenity je začlenění do okolní přírody. Během relaxace v horké sauně si hosté mohou užívat překrásné výhledy na lesy a kopce Orlických hor skrz prosklenou venkovní stěnu.

Veřejná sauna - čtyřhvězdičkový hotelový resort v srdci Orlických ho

Finská sauna je sendvičového typu a uvnitř je obložena kanadskou borovicí hemlock. Pohodlné lavice široké 600 mm jsou z cedrového dřeva, ze kterého je vyroben i vyjímatelný rošt. Sklo sauny je bronzově zabarvené a pro větší soukromí má zrcadlovou úpravu.

V sauně je možné navolit si příjemné světlo z celého RGB spektra, dveře jsou bezprahové pro pohodlný vstup. Saunu vytápí německá saunová kamna EOS Zeus L 36 kW se 140 kg saunových kamenů.

Saunové centrum - čtyřhvězdičkový hotelový resort v srdci Orlických hor

Bylinná sauna má stěny obložené širokými palubkami africké vrby abachi, lavice a opěrky jsou z cedrového dřeva. V bylinné sauně jsou mnohem nižší teploty než ve finské, většinou jen kolem 70 °C a vyšší vzdušná vlhkost.

Speciální saunová bio kamna EOS BI-O MAX 15 kW tak saunu nejen vytápí, ale také se automaticky starají o předem nastavenou vlhkost vzduchu, který navíc prosycují bylinnými esencemi.

Také v bylinné sauně jsou instalované skryté barevné LED pásky, na kterých lze navolit jakoukoli barvu světla.

Na fotografii si všimněte atypického tvarování lavic.

Pokud se chystáte na dovolenou nebo víkendový pobyt do Orlických hor, toto hotelové wellness Amenity určitě stojí za vyzkoušení.

Více o realizaci hotelového wellness Amenity zde

V luxusních saunách nového čtyřhvězdičkového Sporthotelu Olympia na Šumavě relaxují lyžaři i unavení turisté

Hotelové wellness - čtyřhvězdičkový Sporthotel Olympia na Šumavě

Lyžařský areál Zadov – Churáňov na Šumavě asi nemusíme představovat. V jeho centru najdete i Sporthotel Olympia a jeho wellness se saunovým světem.

Po sportovním výkonu na sjezdovce či na běžkách, anebo jen tak pro radost, můžete relaxovat a nabrat nové síly v našich saunách.

V tomto hotelovém wellness jsme realizovali:

  • Finskou saunu
  • Infra saunu
  • Parní saunu
  • a menší finskou saunu v privátním spa

Hotelové wellness - čtyřhvězdičkový Sporthotel Olympia na Šumavě

Skleněné dveře saun ve wellness mají speciální potištěnou úpravu Satinato, která poskytuje soukromí lidem uvnitř. Ve stropech jsou instalována barevná RGB svítidla, osvětlení mají i zádové opěrky.

Finská sauna má stěny obložené kartáčovanou thermo–olší, parní sauna má obklad z topolu a infrasauna ze skandinávského smrku.

Více o realizaci wellness Sporthotelu Olympia zde

Promyšlené řešení 4 saun v saunovém světě KV Areny Karlovy Vary zvýšilo kapacitu na dvojnásobek

Saunové centrum - KV Aréna Karlovy Vary

Multifunkční centrum KV Arena obsahuje kromě sportovišť, bazénu i saunové centrum. To jsme při poslední rekonstrukci proměnili k lepšímu a vybavili 4 saunami, konkrétně to byla:

  • Finská sauna
  • BIO aroma sauna
  • Bylinková sauna
  • Infrasauna

Návštěvník tohoto saunového světa se může svobodně rozhodnout, kterou saunu využije. Jednotlivé sauny mají jinou charakteristiku vnitřního prostředí – jinou teplotu i vlhkost.

Saunové centrum - KV Aréna Karlovy Vary

Každý návštěvník si zde přijde na své a najde si saunu, která mu vyhovuje nejvíce.

Kromě různých vlastností mají sauny i různá obložení: z kanadského jedlovce, skandinávského smrku, červeného cedru nebo ze světlého dřeva africké vrby abachi. Prosklené stěny saun mají bronzové nebo čiré zabarvení.

Více o realizaci saunového světa KV Areny zde

Chcete se o našich realizacích dozvědět více?

Sledujte naše Reference a naši facebookovou stránku, kde pravidelně zveřejňujeme nové zajímavé sauny. Pokud hledáte inspiraci nebo potřebujete konzultaci, navštivte nás v našem Showroomu v Praze – Uhříněvsi.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI