Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Finské sauny > Inspirujte se 7 skutečnými saunami u našich klientů

Inspirujte se 7 skutečnými saunami u našich klientů

Finské sauny Články Infrasauny
29. října 2020

V naší nabídce těžko najdete saunu, která by neexistovala ve stovkách realizací. Ať už se jednalo o typové řešení nebo saunu vyrobenou na míru. Prohlédněte si sauny, které jsme realizovali pro naše zákazníky a inspirujte se. A pokud budete mít ohledně své budoucí sauny jakýkoli dotaz nebo přání, jednoduše nám napište.

1. Venkovní sauna, která uměla létat

Dostat stovky kilogramů vážící saunu na terasu, která se nachází na střeše 6ti patrového bytového domu, byl ten největší oříšek. Rozlouskl ho speciální jeřáb s extra dlouhým ramenem, který saunu přenesl až nahoru.

Vše ostatní už pro nás byla hračka – návrh i výrobu této prosklené sauny jsme zvládli bez nejmenšího zaškobrtnutí. Takže rodina investora si může užívat nádherných výhledů do dalekého okolí z příjemně vyhřáté a nádherné sauny.

Více o této realizaci >

2. Jen čistá elegance, žádné zbytečnosti

Medově zbarvené smrkové dřevo, prosklená čelní stěna sauny a šedá betonová stěrka vytváří v této realizaci dokonale funkční celek. Rozhodně byste nehádali, že je tato sauna v naší nabídce nejníže. Na nic si nehraje, a přesto se nemá za co stydět.

Zvláštností této sauny Mini je zásuvná lavice, která se používá jen v případě, když se chce saunovat více uživatelů společně. Rozměry kabiny jsou 150 x 140 cm a technicky se jedná o vestavbu do předem připraveného výklenku.

Více o této realizaci >

3. Zahradní sauna s ovládáním přes telefon

Ještě před pár lety nedostižný sen a dnes realita všedního dne. Ovládat saunu na dálku, kdo to jaktěživ slyšel. Ale přesně takovou možnost má venkovní sauna Native, kterou jsme postavili na zahradě rodinného domu v Praze 10.

Jen si to představte: večer odcházíte z práce, zamknete dveře kanceláře a ještě než přijede výtah, kliknete do aplikace ve svém telefonu. Ve vaší sauně, vzdálené několik kilometrů od vás, se v ten okamžik zapnou kamna a než dorazíte domů, je sauna roztopená na požadovanou teplotu. Navíc v ní svítí světlo takovou barvou, na kterou máte zrovna náladu.

Sauna má prosklenou čelní stěnu, vnitřní obklad je z cedrových palubek a za topidlem je kamenný obklad Stonepanel. Lavice jsou vyrobeny ze dřeva africké vrby abachi a opěrky toto dřevo kombinují s cedrem. Pro dokonalé rozložení teploty jsou v sauně instalována 2 teplotní čidla.

Více o této realizaci >

4. Sauna s kamny bílými jako čerstvě napadaný sníh

Myslíme si, že to bylo asi nějak takto: hned první večer poté, co jsme tuto saunu u klienta v Třebíči postavili, se kolem ní sešly sudičky a ta poslední tiše pravila: „Kdo tuto cedrovou krásku jednou spatří, do konce života na ni nezapomene!“

A sudička měla určitě pravdu. Protože unikátní luxusní bílá kamna EOS řady S-line Mythos musí okouzlit úplně každého. Jemná elegance tohoto topidla finské sauně Grand nesmírně sluší.

Přitom se jedná o typickou rodinnou saunu, která společně s ochlazovnou a sprchou tvoří plnohodnotné domácí wellness.

Více o této realizaci >

5. Řešení pro ty, kdo chtějí finskou saunu i infrasaunu

Kdepak, kouzelníci nejsme. Ale umíme do jedné sauny chytře umístit technologie hned pro 3 typy saun: finskou saunu, infrasaunu a biosaunu.

To znamená, že na jednom prostoru, v jedné kabině můžete mít 3 různé saunové světy a užíváte si všech zdravotních výhod, které jednotlivé typy saun nabízejí. Navíc lze tuto saunu ovládat dálkově přes mobilní telefon.

Atypická sauna Modus, kterou jsme realizovali v rodinném domě v Křeslicích, má půdorys 293 x 166 centimetrů. Jedná se o vestavbu do připraveného výklenku, takže je ze sauny viditelná jen čelní prosklená stěna. Vnitřní obklad je z africké vrby abachi, lavice jsou z masivního cedru v kombinaci s abachi.

Teplo v sauně zajišťuje saunové topidlo EOS S-line Herculec S25 Vapor (pro finskou saunu), které má navíc vyvíječ páry (pro biosaunu). Léčivé infrapaprsky vytváří zářiče Vitae ve stěnách a pod lavicí (pro infrasaunu).

Více o této realizaci >

6. Infrasauna v pokroví? Ale prosím!

Občas si s kolegy s úsměvem říkáme, že fungujeme jako to kouzelné utržené sluchátko. A jsme na to pyšní, protože jen málokteré přání našich klientů neumíme splnit.

V tomto případě měl majitel podkrovního bytu v Praze 10 přání postavit rohovou infrasaunu Grand Vitae na ploše 120 x 120 centimetrů a navíc pod zkosenou střechou.

Sauna má poměrně velkoryse prosklené plochy, dřevěné části jsou vyrobené z kanadského cedru a distribuci tepla zajišťuje 5 infrazářičů Vitae. Rohové řešení sauny navíc optimálně šetří místo.

Více o této realizaci >

7. Sauna na chalupě u lesa

Vlastnit chalupu je snem mnoha Čechů. A ti, kterým se tento sen podařilo splnit, si chtějí život na chalupě zpříjemnit, jak jen to je možné. Možná i to by důvod, proč si náš klient z Ústí nad Labem u nás objednal venkovní saunu Native.

U venkovní sauny je nesmírně důležité její umístění. Nikdo nechce, aby ho jen v ručníku okukovali zvědaví sousedé. Dostatek soukromí je u sauny nadevše. Zde se podařilo saunu chytře umístit hned vedle pergoly, tamtéž je orientovaný vchod do sauny, stěny k sousedům jsou dřevěné a bez oken. Zato do zahrady má sauna velkorysé okno až k podlaze.

Vnější obklad sauny je ze sibiřského modřínu, ve stěnách, ve stropě i v podlaze je velkorysá izolace, uvnitř sauny je obklad ze skandinávského smrku. Vytápění sauny zajišťují saunová kamna EOS Thermat 9 kW.

Více o této realizaci >

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI