Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Saunování > Jak využít infrasaunu při sportu? Dokonalá regenerace i doplněk tréninku

Jak využít infrasaunu při sportu? Dokonalá regenerace i doplněk tréninku

Články Saunování Infrasauny
18. prosince 2017

Posilovna, lékaři nebo obchody jsou nedílnou součástí zázemí sportovců na olympijských hrách od nepaměti. Už sto let je olympijskou stálicí také sauna – pravá ruka nejen vrcholových sportovců. V posledních letech pomáhají při sportovní rehabilitaci i tréninku také infrasauny.

Kam nechodí sportovní lékař, chodí infrapaprsky

Využíváním infrasauny se netají vodní slalomářka Štěpánka Hilgertová ani běžkyně Eva Vrabcová Nývltová. Zázračné účinky infrapaprsků využívají jako povolený doping – záření zvyšuje jejich výkon a zoceluje tělo.

Infrasaunu

Na rozdíl od klasické finské sauny můžete do infrasauny chodit třeba každý den. Teplota v kabině se pohybuje jen kolem 30-60 °C, účinky jsou ale o to větší. Infračervené paprsky totiž prohřívají přímo vaše tělo a pronikají hluboko pod kůži.

Sportovci nedají na infrasaunu dopustit, protože:

  • urychluje léčbu artrózy, výronů kotníků nebo svalových křečí,
  • zabraňuje tuhnutí končetin i po náročném cyklistickém výšlapu,
  • zmírňuje pocity bolesti, únavy nebo svalového napětí.

S

S infrasaunou budete silnější a vytrvalejší

Kromě rekonvalescence saunu využijete i při samotném tréninku. Ať už posilujete nebo běháte, pravidelné „slunění” v infrakabině nastartuje vaše nejlepší výkony. Přitom postačí 30-40 minut několikrát za týden v rozehřáté místnosti.

Pokud chodíte do posilovny nebo zvedáte činky, zapomeňte na saunu po tréninku. Vystavujte se paprskům spíš před sportem. Před zátěží se vaše svaly zahřejí, jindy zase paprsky zregenerují vaše tělo. Zbaví ho toxinů a zlepší funkci srdce.

Věnujete se běhání nebo jízdě na kole? Pro zvýšení vytrvalosti choďte do sauny po sportovní zátěži. Infračervené záření zvýší průtok krve do svalů a urychlí regeneraci těla.

Paprsky

Očista těla i mysli pro každého

Blahodárné účinky infrasauny si užijete, i když nejste sportovní typ nebo máte zrovna pohyb od doktora zakázaný. Paprsky vás prohřejí, nabudí energií na celý den a postarají se o vaše zdraví:

  • působí proti bolesti zad,
  • posilují imunitní systém,
  • prokrvují pokožku a čistí póry,
  • zbaví vás kožních ekzémů i celulitidy
  • a urychlují hojení ran.

Přemýšlíte, že si pořídíte infrasaunu domů? Nejmenší kabiny zaberou jen 1 m2, takže se vejdou třeba do koupelny. Dejte nám vědět, navrhneme vám infrasaunu přesně podle vašich představ.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI