Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Saunování > Jak vybrat infrasaunu? Tipy pro všechny zájemce o domácí saunování.

Jak vybrat infrasaunu? Tipy pro všechny zájemce o domácí saunování.

Články Saunování Infrasauny
31. října 2022

Infrasauna je pro lidský organismus mnohem vlídnější než tradiční finská sauna. Svými blahodárnými vlastnostmi na unavené svaly, bolavé klouby i nervový systém dokáže u vás doma nahradit celé rehabilitační centrum. Jenže jak se v rozsáhlé nabídce kabin a všech těch druhů infrazářičů vyznat? A jak při výběru domácí infrasauny neudělat chybu?

Na míru nebo typovou? Tohle vám v prodejně zahradních potřeb neřeknou.

Možná jste začali s výběrem infrasauny někde v obchodním centru, kde vedle vystavených infrakabin stojí grily a jen kousek dál zahradní stoly a křesla. V takovém případě sami sobě položte otázku, zda je taková sauna přesně to, po čem jste dlouhé roky toužili.

Tyto vystavené kabiny jsou téměř vždy představitelem toho, čemu se říká typizovaná infrasauna.

Infrasauna s infrazářiči Vitae

Jejich charakteristikou je:

  • pevně daný a neměnný rozměr (velikost infrasauny vám musí přesně vyhovovat)
  • jeden druh řešení a designu (vzhled nelze měnit, pod zkosený strop je nedáte)
  • vždy jsou samostatně stojící (nelze je vestavět, to lze jen u řešení na míru)
  • omezený výběr příslušenství (vlastní konfigurace není možná nebo omezeně)
  • základní nebo střední třída infrazářičů (existuje pár výjimek)
  • tlak na nízkou cenu (většina takových kabin je vyrobena v Asii)

Typizované infrasauny jsou skvělou vstupenkou do světa infrasaunování.

Musíte je brát jaké jsou, ale pokud vám vyhovují jejich rozměry i vzhled, možná vás uspokojí. Na druhou stranu dnes více než kdy jindy platí pořekadlo, že nikdo nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.

Takže si to pojďme probrat hezky popořádku.

I my v SaunaSystem nabízíme typizované infrakabiny.

Jenže máme trochu jinou filozofii, než prodejci asijských kabin.

Předně – ani typizované infrasauny nevyrábíme jako na běžícím pásu. U nás můžete vybírat z 5 různých designů a u každého nabízíme několik velikostních variant. Používáme jen ty nejlepší materiály, pracujeme pečlivě a každá naše infrasauna má vlastní rodokmen s místem narození v naší dílně nedaleko Prahy.

Nikdy nešetříme na infrazářičích.

Používáme výhradně infrazářiče Vitae, které startují okamžitě na plný výkon a vyzařují kompletní spektrum infrazáření, které je nejpodobnější tomu z opravdického sluníčka.

Protože kdo by chtěl mít doma obyčejnou prohřívárnu, když může mít infrasaunu s těmi nejlepšími vlastnostmi a účinky na zdraví své rodiny. Byť se stále jedná o typizované řešení infrasauny.

V infrakabině jsou důležité infrazářiče Vitae

Přečtěte si srovnání všech zářičů na našem trhu a seznamte se s informacemi o infrapaprscích, jejich složkách a působení na organismus v našem specializovaném článku.

Cenově nejdostupnější infrasauna z naší nabídky se jmenuje ISV. Zakoupit ji můžete ve 4 typizovaných rozměrech a navíc si ji do jisté míry můžete i nakonfigurovat podle sebe.

Na druhé straně cenového spektra je luxusní infrasauna Glassy. Má prosklené stěny a nabízíme ji ve 3 typizovaných velikostech podle počtu osob: od jedné až po tři. Její možnosti individualizace jsou nejširší. A vzhled je exkluzivní.

Stále však platí, že v případě pokud hledáte infrasauny na míru, to znamená, že potřebujete kabinu umístit do nějakého prostoru, výklenku, postavit pod zkosený strop do podkroví nebo do rohu, pak vám ani ty nejlepší typizované infrasauny vyhovovat nebudou.

Typizované infrasauny jsou zkrátka určeny těm, komu se hodí do bytu nebo domu takové jaké jsou. Jejich rozměry, řešení i výbava. V takovém případě můžete ušetřit, ale vždy za cenu menších nebo větších kompromisů.

Odpočívejte a relaxujte ve své infrasauně

Jediná infrasauna, která bude přesně podle vás

Infrasauna na míru bude vyrobena podle vašeho přání a podle vašich potřeb. To znamená následující:

  • bude velká, jak potřebujete
  • vejde se, kam chcete, třeba do rohu nebo pod zkosený strop
  • bude vypadat, jak si přejete, třeba s rohovým vstupem
  • materiál i výbavu si nakonfigurujete podle svého
  • počítejte s exkluzivními infrazářiči Vitae
  • nečekejte žádné kompromisy

Infrasauna zhotovená na míru a přání zákazníka

Výběr každé infrasauny na míru vždy začíná konzultací s našimi specialisty. Seznámí se s vašimi požadavky na umístění kabiny, zeptá se, kolik se bude saunovat osob společně a doporučí řešení.

Také u řešení na míru jsou srdcem každé infrasauny zářiče Vitae. Protože si zasloužíte to nejlepší.

U vás doma zaměříme prostor, kde bude infrasauna umístěna a vy si vyberete materiály a vzhled budoucí sauny.

Pak už jen schvalujete a připomínkujete.

A teprve poté začneme infrasaunu vyrábět.

Pečlivě, tak jak jsme zvyklí. A jak byste od profesionálů čekali. Ostatně, je za námi spousta realizací, přesvědčte se!

Nezaskočí nás ani to nejsložitější umístění – stavíme infrasauny do nevyužívaných komor, do sklepů, do podkroví i jako plně vestavěné kabiny pro domácí wellness.

V dohodnutý termín hotovou infrasaunu sestavíme u vás doma, předvedeme a zaškolíme vás. Většinou nám stavba domácí infrasauny zabere půl dne, u složitějších celý den.

Než odjedeme, vše po sobě pečlivě uklidíme, ani nepoznáte, že jsme u vás byli.

Proč doporučujeme infrazářiče Vitae?

Přečtěte si specializovaný článek o pravděpodobně nejlepších infrazářičích na trhu a seznamte se s jejich unikátními vlastnostmi a rozdíly oproti ostatním zářičům.

Nabízíme nadstandardní záruky. Dostupný a rychlý servis nebo jen radu, když si nebudete jisti s nějakým nastavením. Protože víme, že klid a vědomí, že se budete mít v případě problémů na koho obrátit, je to nejdůležitější.

Nikdy nekupujte infrasaunu jen podle obrázků

Uvědomujeme si, že vybrat infrasaunu není pro laika jednoduchá záležitost. Proto jsme pro všechny zájemce vybudovali saunový showhroom, kde si můžete naše infrasauny i finské sauny nejen prohlédnout, ale hlavně vyzkoušet.

Na vlastní kůži.

Protože tak to je nejlepší.

Saunujte se ve své vlastní infrasauně

Přijďte si na sobě vyzkoušet všechny výhody infrazářičů Vitae a přesvědčit se, jak může vypadat vaše vysněná domácí infrasauna.

Najdete nás v Praze – Uhříněvsi a otevřeno máme od pondělí do pátku od 9 do 16 hodin nebo po dohodě i jindy. Stačí, když nám předem zavoláte nebo napíšete.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI