Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Saunování > 3 výzvy pro každého milovníka kvalitního saunování

3 výzvy pro každého milovníka kvalitního saunování

Články Saunování
21. září 2015

Vylijte si na hlavu kýbl s vodou, polibte neznámého člověka nebo každý den napište na sociální sítě tři věci, které vám udělaly radost. Různými výzvami se internet v poslední době jenom hemží a my nemůžeme zůstat pozadu!

Pátrali jsme po internetu a našli pouze jedinou výzvu, která se týká saunování. Dali jsme proto hlavy dohromady a vymysleli další dvě. Jednu z nich přitom uvádíme spíše jako odstrašující příklad.

Výzva č. 1: měsíc plný saunování

Výzva, kterou jsme našli na internetu, slouží k celkovému zlepšení zdraví. Spočívá totiž v pravidelném a intenzivním chození do sauny. Po dobu 30 dní byste měli pětkrát týdně strávit v sauně 45 minut.

Taková intenzivní kúra vás sice připraví na zimní měsíce a chřipkové epidemie, nic se ale nemá přehánět. Úplně postačí, když do sauny budete chodit dvakrát týdně, za to ale déle než jeden měsíc.

Výzva č. 2: stavba domácí sauny není výzva, ale hazard se zdravím

Zájemci o pravidelné saunování často vnímají jako výzvu stavbu sauny svépomocí. Finská sauna se těmto kutilům zdá jako kombinace pár prken a kamen, ve skutečnosti je však stavba sauny mnohem složitější.

Do této výzvy se proto raději nepouštějte a stavbu nechte na profesionálech. Budete tak mít jistotu, že vám nová sauna nespadne na hlavu nebo že se vznítí izolace z nevhodného materiálu.

Výzva č. 3: navrhněte si vlastní saunu

Domácí sauny ale mají oproti veřejným řadu výhod. Při pravidelném saunování ušetříte a máte jistotu absolutního soukromí. Do sauny také můžete zajít třeba uprostřed noci, když nemůžete usnout.

V čem tedy spočívá poslední výzva? Navrhněte si vlastní saunu! U všech modelů v naší nabídce si můžete zvolit velikost, vnější obložení a vnitřní výbavu. Vaše sauna tak může mít třeba kamennou stěnu, hvězdné nebe, MP3 přehrávač a mnoho dalších vychytávek.

Sauna na míru je výzva, kterou doporučujeme každému opravdovému milovníkovi saunování. Pokud si na vlastní návrh netroufáte, nic se neděje – nabízíme i sauny na klíč. Inspirujte se na našem webu!

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI