Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Finské sauny > Jak vypadá 5 nových venkovních saun na zahradách a terasách našich klientů?

Jak vypadá 5 nových venkovních saun na zahradách a terasách našich klientů?

Finské sauny Články Novinky Saunování
26. února 2022

Prohlédněte si aktuální realizace venkovních saun, které jsme postavili na přání našich zákazníků. Bez ohledu na to, zda se jedná o malou nebo velkou saunu, mají všechny jedno společné – jsou vyrobené na míru a jejich rozměry, použité materiály i výbavu si vždy jednoduše konfigurovali naši zákazníci. Protože nejlepší sauna je vždy taková, která splní vaše představy o dokonalém místě pro relaxaci i odpočinek.

Zahradní sauna, díky které se majitelé těší na sníh i mráz

Venkovní sauna Native je krásná i v zimě

Venkovní sauna prý vypadá nejlépe v zimě – když kolem ní napadne čerstvý sníh. A když máte to štěstí, že můžete sledovat pomalu se snášející vločky z tepla rozehřáté sauny, užijete si saunování dvojnásob.

Sníh má také tu výhodu, že ho můžete využít jako to nejlepší přírodní ochlazení poté, co vyjdete rozehřátí ze sauny. Saunování uprostřed zahrady vás dokáže nabít energií po celý rok. Protože saunovací sezóna není jen na podzim a v zimě!

Designově tato finská sauna vychází z naší sauny Native. Její rozměry jsou 230 x 180 centimetrů a vyhřívají ji saunová kamna Sentiotec o výkonu 9 kW. Díky perfektnímu zateplení podlahy, střechy i stěn je tak rychle sauna vyhřátá na požadovanou teplotu i v těch největších mrazech.

Podrobnosti o realizaci této sauny zde

Venku a přesto v úplném soukromí – exkluzivní venkovní sauna a wellness dokonale skryté zvědavým pohledům sousedů

Exkluzivní venkovní sauna a wellness dokonale skryté zvědavým pohledům sousedů

Vytvořit malý útulný svět na zahradě a mít v něm dostatek soukromí je snem každého majitele rodinného domu. Není to však úplně jednoduché, zvláště pokud bydlíte v zástavbě okolních rodinných domů.

Vyslechli jsme přání klienta a navrhli takové řešení, kdy stačí zatáhnout pojízdnou dřevěnou zástěnu a úplně odříznout domácí venkovní wellness od okolního světa. Sauna, odpočívárna i ochlazovna se stane útočištěm, kde vás nebude nic rušit. Zůstane jen ticho, příjemné teplo, útulné šero a vy…

Dřevěné vnitřní plochy sauny jsou z cedrového dřeva, venkovní obklad je ze sukatého cedru. Velkorysé prosklení saunový svět otevírá směrem do zcela soukromých prostor.

Podrobnosti o realizaci této sauny zde

Sauna na terase 2. patra rodinného domu? Takové výhledy do okolí vám bude závidět každý!

Venkovní sauna na terase rodinného domu

I když pro saunu na zahradě nenajdete vhodné místo, nemusíte být smutní. Zvláště, pokud máte takové štěstí, že je vaše terasa natolik prostorná, že se na ní bez problémů sauna vejde. A co na tom, že je terasa až v druhém patře – vždyť připravit se o tak nádherné výhledy během saunování by byla velká škoda!

Poznávacím znamením této venkovní sauny jsou velké prosklené plochy. To kvůli těm výhledům. Navíc je, díky umístění několik metrů nad zemí, sauna dokonale ukrytá před zvědavými sousedy. Během relaxace ve vyhřáté kabině sauny tak majitele nic neruší.

Sauna má rozměry 230 x 130 centimetrů a díky dvěma úrovním lavic se v ní můžou pohodlně saunovat dvě ležící osoby. Prosklené plochy jsou z bezpečnostního skla, lavice ze dřeva africké vrby, vnitřní obklad ze skandinávského smrku a venkovní obložení ze sibiřského modřínu.

Podrobnosti o realizaci této sauny zde

Sport a saunování patří k sobě, říká tenistka Lucie Hradecká ve své nové zahradní sauně

Tenistka Lucie Hradecká a její sauna Native

Blahodárné horko a relaxace v sauně dodá síly po náročném zápase i tréninku. Regenerace unavených a bolavých svalů i kloubů je díky saunování rychlejší. A navíc je sauna ohromně příjemné místo.

To vše nám řekla vítězka ženské čtyřhry na US Open i French Open, finalistka Wimbledonu, trenérka a držitelka několika grandslamových titulů Lucie Hradecká ve své nové sauně Native.

Nahlédněte do její sauny, která je součástí útulného zahradního wellness a poslechněte si, jak je s ní i s našimi techniky, kteří saunu stavěli, spokojená:

Pro dokonalou teplotní pohodu je sauna české tenistky vybavena 2 teplotními čidly. Což je pro naše realizace už standard. Prémiová saunová kamna EOS Thermat 9 kW s vyvíječem páry jsou propojená s externí regulací EOS Econ H4.

Venkovní obklad je ze sibiřského modřínu a vnitřní z hemlocku, lavice i opěrky jsou z africké vrby abachi. Vedle sauny je ochlazovací sprcha a bazén se zastřešením.

Podrobnosti o realizaci této sauny zde

Sen každého chalupáře: venkovní sauna Avalon u jezírka

Venkovní sauna Avalon

Design sauny Avalon si nikdy nemůžete splést. Stěny jsou totiž obložené prkny staré lípy, které se dokonale hodí k venkovským stavením nebo tradičním českým chalupám. Tradiční vzhled sauny však neznamená, že by zde chyběla moderní saunová technologie – právě naopak.

Sauna je vybavena zesilovačem Sentiotec s Bluetooth a skrytými reproduktory. Německá saunová kamna EOS 9 kW se starají o dostatek teploty i vzdušné vlhkosti uvnitř sauny.

Hned 16 centimetrů dvojité izolace v podlaze nenechá nikoho na pochybách, že by se zde nemyslelo na ekonomiku provozu a úsporu drahocenné energie.

Umístění sauny u jezírka nebylo zvolené náhodou. Skočit hned po saunování do studené a čisté vody totiž přináší spoustu zážitků i legrace. A vždy, když se sauna zahřeje, začne z lipového dřeva proudit příjemná vůně…

Chcete se o našich realizacích dozvědět více?

Sledujte naše Reference a naši facebookovou stránku, kde pravidelně zveřejňujeme nové zajímavé sauny. Pokud hledáte inspiraci, přijďte se podívat a nezávazně si vyzkoušet naše sauny do Showroomu v Praze – Uhříněvsi.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI