Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Saunování > 6 důvodů, proč byste si letos konečně měla pořídit infrasaunu

6 důvodů, proč byste si letos konečně měla pořídit infrasaunu

Články Saunování Infrasauny
6. února 2015

V infrasauně se tolik nezpotíte, spálíte více kalorií a roztopíte ji rychleji než finskou saunu. O těchto výhodách infrasauny jste už možná slyšela, my vám ale řekneme, proč je tak skvělé mít ji doma. Tentokrát je to tak trochu pro dámy. Ale pánové – čtěte dále také, třeba se inspirujete.

Infrakabiny vypadají na první pohled podobně jako klasické saunovací kabiny, fungují ale na principu infrazáření, které vaše tělo prohřívá opravdu do hloubky. U těch nejlepších jsou základem kvalitní širokospektrální zářiče Philips Vitae, které mají prokazatelně příznivé účinky nejen na zdraví, ale i na krásu. Jak se to projeví?

1) Vyhnete se každoroční chřipkové epidemii

Zatímco saunování se musíte v případě propukající nemoci vzdát, infrasaunování nikoli! Odborníci ho dokonce přímo doporučují. Viry a bakterie nemají pod infračervenými paprsky šanci a vysoké teploty je nejen likvidují, ale zabraňují i jejich dalšímu množení.

2) Konečně dodržíte předsevzetí o hubnutí

Na silvestra jste se zařekla, že shodíte alespoň 5 kg, a tak jste šla 2. ledna do fitcentra a usilovně dřela. A tím to také skončilo, protože jste další dva dny nemohla bolestí chodit a chuť sportovat vás přešla. Známe to.

Infrasauna ale pomáhá s regenerací svalů a šlach a díky tomu to s bolestí po tréninku není tak hrozné. Navíc tu vypotíte méně vody než v klasické sauně a tím pádem spalujete více tuků. Dvě výhody v jednom infrasaunování!

3) Pomůže vám s jarním detoxem

Jaro je ideální čas na očistu organismu, nemusíte se však nutně prolévat litry hořkých čajů nebo jíst drahé potravinové doplňky. Pobytem v infrasauně likvidujete nejen viry a bakterie, ale potem z těla vyplavujete i toxické látky. Stačí 1-2 infrasaunování týdně při 60° a budete hýřit energií i zdravím. Infrazáření navíc prospěje i vaší pleti, která dostala v zimě obzvlášť zabrat.

4) Využije ji celá rodina

Manžel sportovec uleví namáhaným kloubům a svalům, maminka s vysokým tlakem podpoří krevní oběh, pubertální dceři pomůže s akné a vy si v ní odpočinete od stresu v práci. Všechny dámy v domácnosti navíc jistě ocení účinky infrazáření v boji proti celulitidě. Nemějte tedy strach, že by infrasauna doma zela prázdnotou a raději už začněte plánovat pořadník.

5) Vejde se kamkoli a provoz vás nezruinuje

Říkáte si, že to všechno zní skvěle, ale vy nemáte infrasaunu kam dát? Věřte, že nejmenší modely infrasauny se vejdou i do paneláku, protože zaberou pouze 1,4 m2. Můžete si navíc zvolit, zda chcete infrasaunu jen pro jednoho člověka, nebo raději pro dva. Kvalitní zářiče se roztopí už za 1 vteřinu a hodinový provoz vás vyjde zhruba na 5 Kč.

6) Může vypadat přesně podle vašich představ

Můžete mít rohovou, z cedrového dřeva nebo třeba infrasaunu s prosklenými stěnami. Záleží zkrátka jen na vás, protože všechny infrasauny vyrábíme v České republice a v rámci možností vám tu vaši rádi přizpůsobíme.

Chcete se o infrasaunách dozvědět více?

Prostudujte si informace o infrasaunách ISV a GRAND VITAE na našem webu, nebo si přijeďte prohlédnout náš showroom!

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI