Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Saunování > Odpočinek, který léčí aneb 10 hlavních léčivých účinků infrasauny

Odpočinek, který léčí aneb 10 hlavních léčivých účinků infrasauny

Články Saunování Infrasauny
3. září 2014

Představte si, že vyrazíte pěkně do tepla, kde si odpočinete a zároveň se zbavíte bolesti hlavy, celulitidy a ještě zhubnete. Přesně to vám nabízí kvalitní infrasauna. Podívejte se s námi na 10 klíčových přínosů infrasauny lidskému zdraví.

1. Léčí ekzémy, celulitidu a další onemocnění a poranění kůže

Saunováním v infrakabině uděláte hodně pro svoji kůži. V infrasauně najednou prohřejete hned několik jejích vrstev. Zlepší se tak její prokrvení a odbourají se tukové buňky. Kůže je navíc pružnější a pevnější. Nejen, že to pomáhá při léčbě kožních nemocí a poranění, ale zpomaluje i stárnutí kůže.

2. Pomáhá hubnout

Díky tomu, že se v infrasauně zapotíte, se zbavíte i spousty kilokalorií. Běžně v ní vypotíte 300 kilokalorií. A pokud se budete v infrasauně vyhřívat pravidelně, můžete za jednu půlhodinu vypotit i 600 až 800 kilokalorií.

3. Odstraňuje cholesterol a snižuje hladinu cukru v krvi

Opět za to může pocení. Zatímco v klasické finské sauně vypotíte až 97 % vody, v infrasauně je to jen 80 až 85 %. Ve zbylých 15 až 20 % vypotíte tuk, cholesterol nebo třeba těžké kovy a kyseliny.

4. Snižuje bolest

Je vědecky ověřené, že teplo snižuje práh bolesti v periferních nervech a volných nervových zakončeních. Díky tomu dokáže pravidelné saunování v infrasauně pomoci i od bolesti zubů způsobené obnaženými nervy.

5. Pomáhá při kardiovaskulárních onemocněních

Výzkumy prokazují, že infrazáření zlepšuje prokrvení a pomáhá tak snižovat tlak u pacientů, kteří mají potíže s vysokým tlakem. Lidem s nízkým tlakem zase pomáhá tím, že roztahuje cévy a zvyšuje srdeční rytmus. Pravidelné saunování v infrasauně navíc posiluje celý kardiovaskulární systém.

6. Uvolňuje svaly a pomáhá proti svalovým zraněním

Infrazáření uvolňuje svaly a ty jsou díky tomu lépe připravené na zátěž. Riziko zranění je tak výrazně menší. Uvolnění svalů pomáhá například i při léčbě namožených svalů a dalších svalových poranění.

7. Snižuje tuhost kloubů a pomáhá léčit zranění klouby

Infrasauna pomůže i revmatikům. Už při teplotě 45 ° Celsia totiž sníží tuhost kloubů až o 20 %. Pobyt v infrasauně navíc urychluje léčbu poraněných kloubů.

8. Snižuje otoky a pomáhá i při křečových žilách

Díky lepšímu prokrvení se zrychluje léčba otoků a zánětů. Finské lékařské průzkumy navíc ukázaly, že pravidelné saunování posiluje pružnost cév.

9. Posiluje imunitní systém a odstraňuje toxické látky

Pocením z těla dostanete škodlivé látky, které tělo vyloučilo z krve a uložilo v tukové vrstvě. Navíc je dokázané, že při pobytu v infrasauně vypotíte 2x až 3x víc škodlivých látek než v klasické finské sauně. Teplo v infrasauně navíc pomáhá i vaší obranyschopnosti.Zvýšení teploty organismu totiž usmrcuje viry, nebo alespoň zastavuje jejich množení. Proto je infrasaunování výbornou prevencí třeba proti chřipce.

10. Snižuje nervozitu a deprese

V teple infrasauny si dokonale odpočinete a navíc se vyplaví endorfiny. Těm se také říká hormony štěstí, protože navozují dobrou náladu. Díky tomu vám infrasauna pomůže i v psychicky hodně náročných obdobích.

Důležitý je správný zářič

Kvalitní infrazářiče mají i další léčebné účinky. Pomáhají třeba proti křečím nebo bolestem hlavy. Proto jsou také infrazářiče už několik desítek let využívané ve zdravotnictví.

Jen musíte dát pozor při výběru. Zatímco u kvalitních infrazářičů proniká záření opravdu do hloubky a pomáhá léčit tkáně zevnitř, ty horší jen zahřívají kůži.

Pokud chcete pro své zdraví opravdu něco udělat, vybírejte infrakabiny se zářičem Philips Vitae, který prohřívá na povrchu i uvnitř. Najdete ho třeba v infrakabinách ISV a Grand Vitae.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI