Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Saunování > Infrasauna z cedru vám pomůže od chřipky i rýmy

Infrasauna z cedru vám pomůže od chřipky i rýmy

Články Saunování Infrasauny
27. února 2017

Když jste si šli večer lehnout, byli jste fit. Jen co ale ráno rozlepíte oči, je vám jasné, že nejste sami. V posteli je s vámi i chřipka nebo viróza, všechno vás bolí a tělo si žádá odpočinek. Dopřejte mu ho v infrasauně a zbavte se virů rychleji.

S chřipkou a jí podobnými virózami se často pojí zimnice. Teplo, které vás nepříjemného vnitřního chladu zbaví, však nesmí být příliš vysoké. Takové totiž namáhá srdce, které je již dost oslabené bojem s viry.

To je důvod, proč je saunování v klasické sauně, při jakékoli nemoci zapovězené. Infrasauna je naopak odborníky vřele doporučována. Zejména, když ji rozehřejete na teplotu mezi 50-55 °C.

Infračervené paprsky zahřívají tělo nejen na povrchu, ale pronikají hluboko do tkání. Zbaví vás tedy zimnice i bolesti hlavy, svalů a kloubů. Infrazáření zabrání množení virů na povrchu těla a lehkým pocením se zbavíte i škodlivých látek uvnitř svého organismu.

Domácí cedrová infrasauna je nejlepší lékař

Vše výše uvedené samozřejmě platí pouze v případě, že máte infrasaunu doma. Návštěva veřejné infrasauny, ve které nemáte jistotu 100% hygieny a pohybujete se mezi jinými lidmi, je nejen nerozumný, ale také nezodpovědný nápad. Svou přítomností totiž ohrožujete ostatní a riskujete také zhoršení svého stavu.

Infrasauna, do které to máte pár kroků v pyžamu a trepkách, je něco jiného. Pokud máte některý z modelů vybavených širokospektrálními zářiči Vitae, než se svléknete, už je infrasauna roztopená.

S virózou a rýmou oceníte kabiny vyrobené z cedrového dřeva. To je plné esenciálních olejů, které vám usnadní dýchání, působí antisepticky a zlepšují náladu.

Skvěle vypadá a izoluje

Cedr je ideální dřevo pro stavbu saun i proto, že nemá suky a naopak má výborné tepelně izolační vlastnosti. Výrazná kresba se neokouká a barva může být jemně žlutá i tmavě hnědá, záleží na konkrétním stromu.

Chcete-li cedrovou infrasaunu se zářiči Vitae, doporučujeme model Grand Vitae. Pokud jste příznivci klasického designu, na přání vám cedrem rádi obložíme i vnitřní stěny modelu ISV.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI