Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Finské sauny > Dobrodružství z divočiny: utábořte se v zahradní sauně

Dobrodružství z divočiny: utábořte se v zahradní sauně

Finské sauny Články Saunování
12. dubna 2018

Jen měsícem osvětlená louka, opar nad řekou a vy. Když k tomu přidáte ještě příjemné pocení a následné koupání v chladivé řece pod hvězdami, budete v sedmém nebi. Kde takový ráj hledat? Ve venkovní sauně! Ta totiž spojuje to nejlepší z přírody i léčivé finské tradice.

Vzhůru do divočiny: za zdravím i pohodou

V severských zemích najdete saunový ráj na břehu každého jezera. U nás se pravý finský odkaz skrývá třeba v Polabí u Hradce Králové. Přímo u lesa uprostřed louky tam stojí pojízdná venkovní sauna. O potící terapii na břehu řeky s výhledem do okolní krajiny je obrovský zájem.

Z dřevěného domku stoupá kouř a ticho ruší jen praskající dříví z kamen – dokonalá pohoda. Teploty kolem 100 °C vás příjemně zahřejí a uvolní napětí v celém těle. Když se k tomu přidá ještě zpěv ptáků a západ slunce na obzoru, je to jako splněný odpočinkový sen.

Po deseti minutách v sauně není nic lepšího, než skočit přímo do ledové řeky a smýt z těla pot i starosti. Vedle saunového domku stojí maringotka, kde se po potící terapii můžete osvěžit vychlazeným pitím nebo kávou. Jen tak – v tichu, za světel z petrolejky a šumění stromů.

Využijte

Přeneste si rajský zážitek až na zahradu

Abyste zažili saunové souznění s přírodou, nemusíte zrovna hledat saunu uprostřed lesů a dělit se o ni s dalšími zájemci. Pořiďte si vlastní – na své zahradě budete mít saunu jen sami pro sebe, takže do ní vklouznete, kdy se vám zachce.

Finové navíc věří, že saunování venku má téměř dvojnásobné zdravotní účinky. A není divu – pocení s výhledem na západ slunce vás zbaví nejen bolavých zad a kloubů, ale také chmurných myšlenek. Tak proč si ho nedopřát třeba každý týden? A klidně celoročně.

Zahradní sauny jsou totiž obložené masivním dřevem, napuštěným teakovým olejem. Ten si poradí s větrem, sněhovou nadílkou i tuhými mrazy. Zatímco venku bude 20 stupňů pod nulou, vy se budete příjemně potit.

Saunování

Místo divočiny pět hvězdiček

A pokud vás dobrodružství ve stylu divočiny moc neláká, rozmazlete se luxusním saunovým domkem Puutalo. Přírodní atmosféra zůstane, navíc ale získáte zážitek jako z pětihvězdičkového hotelu.

Výhled na hvězdy, sprcha, odpočívárna i obytná místnost s pohodlnými lehátky – to všechno budete mít v domku na jednom místě. A nemusíte z něj třeba celý den vytáhnout paty.

Na zahradní saunu vám přitom stačí najít jen kolem 2 m2 místa. Přijďte se podívat do našeho showroomu v Praze Uhříněvsi. Nebo nám dejte vědět, navrhneme řešení přesně podle vašich představ.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI