Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Finské sauny > Finská sauna nebo infrasauna? Vyberte si relax přesně pro vás

Finská sauna nebo infrasauna? Vyberte si relax přesně pro vás

Finské sauny Články Infrasauny
24. ledna 2018

Bolí vás celé tělo, jste unavení a nemůžete přestat myslet na práci. Řešení je jednoduché – v sauně na všechny starosti i únavu zapomenete za pár minut. A záleží jen na vás, jestli se necháte rozmazlovat paprsky v infrakabině, nebo stres vyženete horkem ve finské sauně.

Nechte téct pot proudem: regenerujte ve finské sauně

Pokud si libujete ve vysokých teplotách, je finská sauna pro vás to pravé. O pořádné pocení se postarají kamna, která ohřejí vzduch na 90-105 °C. Ve vyhřáté místnosti se tělo příjemně prokrví a pokožka hydratuje.

Zregenerujte

Ať už jste unavení po náročném sportovním tréninku nebo na vás něco leze, je finská sauna dokonalou první pomocí:

  • posílí imunitní systém,
  • zregeneruje bolavé svaly a klouby,
  • zničí viry i bakterie,
  • detoxikuje tělo.

Abyste se cítili opět ve své kůži, musíte dodržovat správné zásady saunování. Klíč k úspěchu? Pravidelné střídání fází zahřívání a následného ochlazování. Uvelebte se na 15-20 minut v rozpálené místnosti, pak se ochlaďte v ledové kádi nebo bazénu a šup zpátky do horka. Celý proces opakujte 2-3×. Jedině pak má sauna ty správné léčivé účinky.

Saunování

Prohřejte se až do buněk tkání: relaxujte v infrakabině

Pokud vás extrémní teploty nelákají, ale přesto chcete dopřát tělu saunovou terapii, zvolte infrasaunu. Její základ tvoří speciální zářiče. Ty produkují léčivé infrapaprsky, které neohřívají pouze vzduch v místnosti, ale prohřívají přímo vaše tělo do hloubky až 4 cm.

Dopřejte

V kabině je jen 30-60 °C – ideální teplota i pro kardiaky nebo astmatiky, kteří do klasické rozpálené sauny nesmí. Pravidelný infrasaunový relax utuží vaše zdraví:

  • uvolní ztuhlé svaly,
  • vyčistí pokožku, zbaví vás akné i ekzémů,
  • posílí funkci srdce,
  • pomůže při hojení ran,
  • zvyší obranyschopnost organismu.

Zdravou lázeňskou kúru si pochvalují i sportovci. Před tréninkem rozehřeje a nabudí jejich tělo, po cvičení zas uvolní namožené svaly a klouby. A dopřávat si ji můžete klidně několikrát týdně po dobu 30-45 minut.

Prohřejte

Saunu či infrasaunu, to je, oč tu běží

Obě vaše tělo hýčkají, ale každá po svém. Infrasauna je na poli domácího wellness poměrně nová. Představuje méně náročnou variantu – na prostor i náklady. Nejmenší kabiny zaberou jen 1 m2, takže si relax můžete užívat i v malém bytě.

Rádi

Klasická finská sauna je naopak prověřená stovkami let a nabízí pořádné pocení po severském vzoru, při kterém vaše tělo kompletně zregeneruje a vyplaví z těla škodliviny.

Nemůžete se rozhodnout? Navštivte náš speciální showroom v Praze Uhříněvsi a vyzkoušejte si rozdíl mezi saunou a infrasaunou na vlastní kůži. Nebo nám dejte vědět. Vymyslíme pro vás řešení na míru.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI