Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Saunování > Vyzkoušejte jarní detoxikaci organismu v sauně

Vyzkoušejte jarní detoxikaci organismu v sauně

Články Saunování
4. dubna 2016

Žádné hladovky, hořké čaje nebo brutální procedury. Beztak jsou k ničemu. Účinný jarní detox je především o rovnováze a očistě těla i ducha. Ideální a příjemnou pomocnicí je finská sauna.

Přes zimu se lidský organismus zanáší odpadními látkami. Kvůli nedostatku slunečního světla zase většině lidí klesá hladina vitamínu D. Výsledek? Jarní únava a s ní spojené zdravotní problémy:

  • akné,
  • bolesti hlavy,
  • zácpa.

Seznam by mohl pokračovat ještě dlouho, řešení je přitom jen jedno – jarní detoxikace organismu. Pokud ji provedete správně, budete zářit zdravím a krásou.

 

8 rad jak na účinný jarní detox

Nezapomeňte, že detoxikace se nerovná hubnutí a vše si žádá svůj čas. Pomalá postupná očista je v každém případě lepší než týden na salátu a detoxikačním čaji.

1. Lehce zhubněte

Odpadní látky se v těle ukládají především do tuků. Pokud tedy shodíte kilo či dvě, budete se cítit lépe a ještě ze sebe budete mít radost.

2. Jezte vyváženou stravu

Základem vašeho jarního jídelníčku by měla být zelenina a ovoce. Jezte co nejvíce salátů a nahraďte svačiny čerstvými šťávami nebo smoothies.

3. Hodně pijte

Nejlepší je čistá voda, detoxikaci a hubnutí ale podpoříte, když si do sklenice hodíte plátek citronu. Můžete přidat i pár lístků máty. Vhodné jsou také bylinné čaje, zejména kopřivový.

4. Zajděte si na masáž

Doporučujeme ruční lymfatickou masáž, která nastartuje látkovou výměnu ve vašem těle. Jakákoli jiná vás ale také uvolní a povzbudí.

5. Pečujte o sebe

Kromě masáže je vhodný zejména peeling. Zbavíte se díky němu odumřelých kožních buněk a vaše pokožka bude moci dýchat. Dopřejte si také kosmetiku nebo alespoň pleťovou masku.

6. Buďte co nejvíc na sluníčku

Vitamín D se nejlépe doplňuje při pohybu na čerstvém vzduchu a především na slunci. Choďte na procházky a o víkendu vyrazte do lesů.

7. Relaxujte

Psychická pohoda je důležitá součást očisty organismu. Věnujte se svým zálibám, hodně spěte a vyzkoušejte třeba jógu.

8. Pravidelně se saunujte

Sauna rozproudí krev, podpoří látkovou výměnu a má relaxační účinky. Otužováním navíc posílíte obranyschopnost organismu a ubráníte se tak nachlazení, které jinak způsobují jarní rozdíly teplot.

Nejlepší účinky sauna má, když ji navštěvujete minimálně čtyřikrát týdně. Ideální je proto domácí sauna, do které můžete zajít kdykoli se vám zachce a navíc v absolutním soukromí.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI