Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Saunování > Krásná pleť díky infrasauně

Krásná pleť díky infrasauně

Články Saunování Infrasauny
15. srpna 2017

Červený pupínek na bradě, svědivá vyrážka v loketní jamce či zanícené puchýřky. V dnešní uspěchané době stále více lidí trápí nejrůznější kožní problémy. Ať už je to ekzém, akné, lupénka či různé vyrážky, onemocnění kůže se dotýkají mužů i žen po celém světě.

Infračervené paprsky přitom kožní problémy úspěšně léčí a zanechávají za sebou jen krásnou a zářivou pleť.

Se zanícenými pupínky na tváři a těle se někdy setkalo až 95 % lidí. Pětina populace trpí ekzémem a půl milionu Čechů se potýká s lupénkou. Čísla naznačují, že s projevem některých kožních nemocí jste se už nejspíš setkali taky.

Někoho zachrání mastička, někoho kožní onemocnění provází po celý život. Většině pacientů však spolehlivě pomůže léčba teplem a infračerveným zářením. Dokládá to studie Therapeutic Heat and Cold, v níž lékaři popisují zázračné vlivy relaxace v infrasauně na zdraví lidské kůže.

Relaxujte

Kůže bez pupínků, vyrážek i celulitidy

Infračervené paprsky pronikají hluboko do tkání, okysličují krev a ta lépe přenáší hojivé částice na postižená místa kůže. Relaxace v infrasauně redukuje stres, který stojí za vznikem vyrážek, pupínků a mnoha lidem způsobuje atopický ekzém.

Jedině čistá pleť je zdravá a zářivá. Při návštěvě infrasauny vypotíte o 10 % toxinů, cholesterolu, těžkých kovů a kyselin víc než ve finské sauně. Pravidelná detoxikace v infrasauně také ničí celulitidu, kterou trpí většina žen i desetina mužů. Kůže zůstane pružná a svěží.

Mimochodem, společně s celulitidou zničíte v infrasauně také tukové zásoby. Za půlhodiny odpočinku pod červenými paprsky vypotíte až 500 g potu, čímž zničíte až 600 kalorií. To je jako kdybyste uběhli 3,5 – 5 kilometrů.

Relaxace

Jak na to?

Hlavně pravidelně Půlhodinka ranního pocení vás nakopne na celý den. Ideální doba pro infrasaunování je právě ráno a po cvičení. Pokud vám však ranní pohyb a horko nevyhovují, zařaďte infračervený relax až k večerní rutině.

Než si dopřejete svoji chvilku horka, dejte si trochu do těla. Infrasauna prohřeje svaly, uvolní klouby a podpoří účinky cvičení.

U infrasaunování dodržujte 5 pravidel:

  1. Před pocením v infrasauně doplňte tekutiny vypitím 2 až 4 sklenic vody. Osprchujte se a utřete se do sucha.
  2. V infrasauně seďte na ručníku, který absorbuje pot a zahalte se do suchého a čistého prostěradla. Pokud se saunujete doma, zůstaňte nazí.
  3. V infrasauně relaxujte 30 – 45 minut při teplotě 40 až 55 °C.
  4. Po uplynutí doby nahřívání relaxujte uvnitř vypnuté infrasauny další půlhodinu. I po skončení saunování se budete potit, proto není vhodné se ihned sprchovat.
  5. Po závěrečném relaxu se osprchujte vlažnou, nikoliv studenou vodou. Nepoužívejte mýdla ani krémy, které by zanesly vyčištěnou pokožku.

Aby infrasauna na vaše tělo působila pozitivně, je nejdůležitější pravidelnost. Terapii teplem si proto dopřávejte alespoň 2× až 3× týdně. Díky nižší teplotě vás infrasaunování neunaví tolik, co saunovací rituál ve finské sauně vyhřáté na 90 °C. A pokud vidíte, že vám a vaší pokožce infrasauna svědčí, vracejte se do ní klidně každý den.

Na rozdíl od infrasauny ale finská sauna ekzémům a zánětlivým kožním onemocněním spíše škodí, proto pečlivě zvažte, který typ sauny navštívíte nebo si pořídíte domů. S výběrem vám ostatně rádi pomůžeme, stačí nás kontaktovat.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI