Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Saunování > V sauně zatočíte s alergií i stresem

V sauně zatočíte s alergií i stresem

Články Saunování Infrasauny
19. června 2017

Mít alergii není lehké, sezóna pylu ze stromů a keřů sotva skončila a už je tady období, kdy se rozkýcháte při sebemenším kontaktu s travinami a bylinami. A do sauny před alergií utéct nemůžete… Počkat! A co infrasauny?

Saunování má spoustu pozitivních účinků a detoxikace v klasické sauně je k nezaplacení. Ale pro alergiky, astmatiky a pro ty, kteří mají problémy se srdcem či krevním oběhem, není saunování zrovna vhodná aktivita.

Naštěstí jsou tady ještě infrasauny, kde se teploty pohybují přibližně kolem 55 °C, což je pro zmíněné skupiny lidí mnohem snesitelnější. A co víc, alergikům může infrasauna dokonce pomoct.

Základem

Imunita je spolubojovník proti alergii

Sennou rýmou trpí přibližně každý pátý člověk na světě. U někoho se projevuje více, u někoho méně. A stejně jako spoustu dalších civilizačních onemocnění má jednu častou příčinu – vysokou míru stresu a z toho vycházející oslabenou imunitu.

Podle amerického institutu pro stres stojí vysoká hladina stresu za 75-90 % návštěv lékařů. Stále důležitější, možná víc, než jsme si ochotní připustit, je tak v dnešní době právě uvolnění a odplavení stresu.

Součástí týdenního harmonogramu moderního člověka by tak měla být relaxace. A infrasauny jsou dokonalým místem, kde uvolníte celý svůj organismus v příjemném teple infračerveného záření. To prohřívá vaši tkáň do hloubky 4 cm a působí tak dobře nejen na tělesnou schránku, ale i na psychiku.

Infrasaunu si můžete dopřát třeba každý den

Pro příjemný zážitek z infrazáření už dnes nemusíte chodit do wellness center a hotelů. Postavte si svou vlastní. A to neplatí jen pro ty, kteří žijí ve velkých domech a vilách. Infrasaunu s výkonným infrazářičem (doporučujeme Philips Vitae, které se zahřejí už za 1 vteřinu) můžete mít už na 1 m2 – třeba v bytové koupelně.

Infrazářiče

Infrasaunu vám postavíme na míru, takže i pokud máte problém s místem, nebo chcete saunu instalovat do netypických prostor, vyřešíme veškeré problémy.

Nebo si nechte postavit třeba rohovou saunu ISV, která perfektně šetří místo. LED osvětlení, celoskleněné dveře, keramický infrazářič – všechno v infrasauně ze skandinávského smrku, cedru nebo Hemlocku – záleží jen na vás.

Vaši vlastní domácí infrasanu vyprojektujeme, společně vybereme materiály a vše profesionálně nainstalujeme. Nepotřebujete ani žádné speciální vybavení, k provozu stačí jedna obyčejná zásuvka a můžete se začít saunovat. A jak na to?

Saunu rozehřejete za 1 vteřinu, takže můžete rovnou dovnitř. Samotné infrasaunování potom na rozdíl od klasického probíhá v intervalu 25-30 minut a nenásleduje prudké ochlazení alesprcha vlažnou vodou. Nezapomeňte ale dodržovat základní doporučení:

  • nepijte alkohol,
  • naposledy se najezte asi 2 hodiny před infrasaunováním,
  • osprchujte se i před saunou,
  • dýchejte nosem.

Při

Stres by neměl ovládat váš život. Sice k životu patří, ale nesmí se hromadit. Zbavujte se ho pravidelně v infrasaně a uvidíte, že se vám díky silnější imunitě bude lépe bojovat nejen s alergií, ale i dalšími nemocemi.

Kontaktujte nás a společně zařídíme tu nejlepší infrasaunu přesně podle vašich představ.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI