Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Finské sauny > Sauna AVALON – návrat do lůna přírody

Sauna AVALON – návrat do lůna přírody

Finské sauny Články Novinky
19. září 2014

Vraťte se s námi k základnímu pojetí sauny. Tak, jak sauny vypadaly v minulosti, s důrazem na kvalitu a řemeslnou tradici. Protože v žádné jiné sauně nebudete mít tak blízko k přírodě a jejím silám a energiím. Obklopte se rozřezaným kmenem staré lípy a nechte plynout čas. Sauna Avalonplná energie lipového dřeva.

Na počátku každé sauny Avalon je pečlivý výběr několika lipových kmenů, které které následně rozřežeme na silné fošny. Dřevo opracujeme, aby bylo hladké a vynikla kresba a charakter dřeva. Někdy se můžete setkat s pojmem neomítaná lípa.

Lípa je strom, který známe všichni. Potkáváme je na procházkách, rostou v každém městě a vesnici. Věděli jste ale například, že lípa dokáže odvádět z těla negativní energii? Zastavte se a zkuste nějakou lípu na chvíli obejmout, nechat čas jen tak plynout…

A proč zrovna lipové dřevo? Někteří výrobci používají pro tento způsob obkladu smrkové fošny. My v SaunaSystem jsme ale přesvědčeni, že lipové dřevo je mnohem lepší. Obsahuje totiž jen minimum suků, je bezsmolné a má vyšší hustotu dřeva – tím má i delší trvanlivost.

Chcete o sauně Avalon nebo lipovém dřevě vědět více?
Hledáte netradiční řešení sauny?

Kontaktujte nás!

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI