Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Finské sauny > 7 důvodů, proč byste si letos konečně měli pořídit saunu

7 důvodů, proč byste si letos konečně měli pořídit saunu

Finské sauny Články Saunování Infrasauny
29. března 2021

Ten kdo říká, že zdraví se nedá koupit, asi nikdy neslyšel o sauně. Zcela právem jsou sauny synonymem dlouhého života, odpočinku a pohodlné relaxace. Investice do vlastní domácí sauny je to nejlepší, co v dnešní době můžete pro zdraví své rodiny udělat.

Důvod 1
Budete zdraví a chřipka se vám vyhne obloukem

Bez ohledu na to, zda dáte přednost finské sauně nebo infrasauně, pobytem v teplém prostředí primárně dochází k intenzivnímu pocení. To je velmi důležité, protože tento přirozený proces v lidském těle inicializuje různé ozdravné procesy.

Společně s potem se z těla vylučují škodlivé látky, toxiny a přebytečná sůl. Čistí se pleť, tělo se okysličuje, uvolňují se nosní dutiny, roztáhnou se dýchací cesty, zrychlí se srdeční tep a srdce se trénuje – podobně, jako při sportovním výkonu.

Pravidelné saunování vám pomůže zbavit se pocitu studených nohou, díky působení léčivého tepla vás přestanou bolet unavené svaly i klouby.

Vlastní sauna může být i váš splněný sen

Prostředí sauny působí na lidské tělo jako skvělá prevence proti nachlazení.

Když se saunujete, v organismu dochází automaticky ke zvýšení tvorby imunoglobinu A. Ten zvyšuje obranyschopnost těla proti nemocem. Jeho zvýšená hladina vydrží právě 7 dnů. To je důvod, proč lékaři doporučují saunovat se alespoň jednou týdně.

Pobyt v sauně má též komplexně relaxační a regenerační účinky. Zkrátka platí, že nikde si neodpočinete lépe, než v sauně.

Důvod 2
Získáte zdroj nekonečné dobré nálady a zbavíte se chmur

Lidská psychika je nesmírně křehká. Proto se musíme starat nejen o fyzickou schránku svého těla, ale zapomínat nesmíme ani na psychiku.

Sauna s výhledem do zahrady vás bude bavit

Říká se, že ze sauny člověk vyjde jako znovuzrozený. Komplexní prostředí sauny a blahodárné teplo na lidské tělo působí tak, že se v něm začne zvyšovat hladina serotoninu. A ten je znám jako hormon dobré nálady.

Platí tedy, že sauna vám pomůže zbavit se stresu, špatné nálady i chmur.

Důvod 3
Relaxujte, kdy se vám bude chtít, Covidovým omezením navzdory

Veřejné sauny jsou zavřené, ale i když ještě měly normální režim, měly pevnou otevírací dobu. Opravdu vám vyhovovala? Navíc, oblíbené wellness víkendy jsou také stále věcí minulosti. Ale i kdyby nebyly, co budete dělat, když dostanete chuť na saunu třeba ve středu ráno a odpoledne máte v diáři důležitou schůzku?

Relaxujte a odpočívejte ve vlastní sauně

Pokud máte saunu doma, nemusíte nikam jezdit. Takže už žádné trmácení autem nebo hromadnou dopravou na druhý konec města, do veřejné sauny nebo do hotelového wellness.

Domácí sauna má tu ohromnou výhodu, že se můžete saunovat, kdykoli vás napadne. Klidně pozdě večer, poté co dokoukáte oblíbený film. Usínat se vám bude jak malému dítěti, jako když vás do vody hodí.

Když si pořídíte saunu pro více osob, budete se moci saunovat i se svými nejbližšími. A máloco dokáže stmelit rodinu lépe než romantické saunování.

Důvod 4
Čistota a soukromí, které vám žádná veřejná sauna nenabídne

Pocit soukromí je nadevše. Možná patříte mezi ty, kteří milují velkou společnost i v sauně. Říkáme si, že stud do sauny nepatří, ale přesto s ním každý, více nebo méně úspěšně, ve veřejné sauně bojujeme. A je zcela přirozené, že být ve společnosti cizích a potících se lidí v horké sauně, není většině z nás příjemné.

Saunování si nejvíce užijete se svými přáteli

Všechny veřejné sauny musí dodržovat čistotu, v žádném případě si netroufneme a nechceme tvrdit, že tomu tak není. Ale ten zvláštní pocit, že někdo seděl a potil se přesně na tomhle místě, jak nyní sedíte vy… ten určitě znáte.

A tohle všechno v případě domácí sauny zcela odpadá.

Sami si určíte, kdy chcete mít úplné soukromí a být v sauně sami, nebo kdy se chcete saunovat s partnerem či s vašimi dětmi. A víte, že nikdo cizí do vaší sauny nechodí. Anebo jen ten, koho si sami pozvete.

Důvod 5
Pohodlí a komfort, kdy vše vypadá, jak jste chtěli a funguje tak, jak jste si vysnili

Určitě jste si už zkoušeli představit, jak by mohla vaše domácí sauna vypadat. Máte rádi velké prosklené plochy? Nebo raději dáváte přenost přírodnímu dřevu? Milujete vůni a barvu kanadského cedru nebo dáváte přednost olšovému dřevu s moderní kartáčovanou a přepálenou povrchovou úpravou, která dává vyniknout jeho přírodní struktuře?

 

Lumír Olšovský si splnil sen a má vlastní saunu

Vyberte si saunu, která se vám líbí.

Řekněte si, kde ji chcete mít a my zařídíme vše ostatní. Zvolte si, z jakého materiálu bude vyrobena. Potřebujete zkosené stěny kvůli podkroví? Saunu do rohu? Naporoučejte si, jakou chcete výbavu a jak chcete saunu ovládat. Přes mobil nebo raději tradičně přes dotykový display?

U sauny na míru není nic nemožné.

Vše bude takové, jak si řeknete. Sauna bude vypadat přesně tak, jak jste si ji vysnili. U nás navíc získáte nadstandardní záruku a jistotu doživotního pozáručního servisu.

Důvod 6
Zvýšíte hodnotu své nemovitosti nebo zahrady

Každý, kdo se pohybuje v oblasti realit vám potvrdí, že rekonstrukce interiéru nemovitosti zvýší její hodnotu až o pětinu. Pokud byste z nějakého důvodu chtěli v budoucnosti váš dům či byt prodat, mnohem lépe se prodávají ty, které jsou kvalitněji vybavené.

Saunování si užívejte se svými nejbližšími a přáteli

Sauna v bytě nebo domě jeho cenu zvyšuje.

Stejně to platí v případě venkovní sauny. Sauna na zahradě ji nejen zkrášlí, ale poskytne vám větší luxus bydlení. Se saunou zkrátka nikdy neproděláte.

Důvod 7
Domácí sauna není drahá, nejspíš vás vyjde levněji než pravidelné saunování v té veřejné

Když to maximálně zjednodušíme, domácí sauna vyjde cenově podobně, jako rodinná dovolená u moře. Takže, pokud jste kvůli covidovým omezením nemohli odjet na zasloužené dva týdny do zahraničí, stačí vzít ušetřené peníze a saunu si pořídit.

 

Venkovní sauna je nádherná

Ale pojďme počítat konkrétní částky.

Základní finská sauna Economy z naší nabídky, ve velikosti pro 4 člennou rodinu, vychází na cca 115 tisíc Kč.

Výsledná cena vždy závisí na rozměrech, provedení a výbavě sauny. Samozřejmě platí, že venkovní sauna je vždy dražší, obsahuje totiž navíc silnější konstrukci, více speciální izolace a kvalitní střechu.

Vstupné do veřejné sauny se pohybuje kolem 300,- Kč pro jednu osobu. Pro 4 člennou rodinu vychází celková cena na 1.200,- Kč za jedno saunování.

Uvažujme, že saunovací sezóna je od září do března a saunovat se budete jezdit 2x týdně. Celkem za sezónu pro celou rodinu utratíte 67.200,- Kč. To nepočítáme dopravu a čas, který cestováním strávíte, plus že musíte svůj režim přizpůsobit otevírací době veřejné sauny.

Vaše vlastní sauna pro celou rodinu vás tedy vyjde levněji, než jezdit 2 roky do veřejné sauny.

Přemýšlejte o tom.

Sauna Native

Cesta k vlastní sauně je tak snadná, až vás to překvapí.

Stačí nás kontaktovat a vše ostatní už zařídíme. Včetně toho, že vám poradíme s výběrem materiálů nebo si v našem Showroomu budete moci naše sauny nezávazně prohlédnout a vyzkoušet. Napište nám!

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI