Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Finské sauny > Stavbu domácí sauny svépomocí raději ne. Díl třetí.

Stavbu domácí sauny svépomocí raději ne. Díl třetí.

Finské sauny Články Saunování
10. dubna 2011

I když je mezi vámi určitě spousta šikovných kutilů, stavbu domácí sauny je mnohem jednodušší svěřit profesionální firmě. V minulém článku jsme si řekli co vše je nutné před pořízením sauny promyslet. Sauna má totiž v prvé řadě splňovat všechna vaše očekávání a právě zkušený dodavatel dokáže vaše vize naplnit v potřebné kvalitě a za odpovídající cenu. Navíc se domácí saunou od profesionální firmy ubráníte možným problémům a komplikacím.

Jaké jsou nejčastější chyby při stavbě domácí sauny na vlastní pěst, shrnuje Zdeněk Semelka:

„Velmi často se chybuje už na samém začátku a není dodržena ani základní stavební připravenost – stěny nejsou izolované, jejich skladba i materiál nevhodná a sauna je špatně odvětrávaná. Výjimkou nejsou ani předimenzovaná nebo naopak slabá kamna.

Sauny

 

Neodborně postavená sauna nejenže neslouží svému účelu, ale může také poškodit celý interiér. Zdeněk Semelka dodává:

„Co si už málokdo uvědomí, je to, že oprava nekvalitní sauny nebo odstranění případných škod je mnohem dražší, než náklady na saunu od profesionální firmy.

Výhodou stavby sauny na klíč profesionální firmou je mimo výše uvedené skutečnosti také záruka. Profesionál vám zkrátka postaví saunu vašich snů a navíc může ušetřit i dost peněz.

 

Na kolik to přijde?

Rozhodně neplatí, že by vás domácí sauna zruinovala. Například u firmy Saunasystem je možné pořídit domácí saunu na klíč již od 60 tisíc korun. Cena se samozřejmě odvíjí od velikosti, materiálu obložení a vybavení sauny.

Pohled

 

Náklady na provoz pak závisí hlavně na výkonu topidla (a samozřejmě kvalitě zpracování sauny), ale ani při pravidelném saunování si peněženku hlídat příliš nemusíte.

Za své peníze získáte kompletní saunu od „a do zet“, ve které už opravdu stačí jen nažhavit kamna a dlouze relaxovat.

 

Pokračování seriálu: Vybíráme domáci saunu – I. díl – Jaké dřevo?

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI