Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Finské sauny > 5+1 sauna na míru – inspirujte se našimi aktuálními realizacemi

5+1 sauna na míru – inspirujte se našimi aktuálními realizacemi

Finské sauny Články Infrasauny
28. února 2019

Plánujete si pořídit saunu na míru a hledáte inspiraci? Máme pro vás několik ukázek saun, které jsme postavili a předali našim zákazníkům v poslední době. Ať už vás zajímá sauna pro jednoho nebo velkorysá prostorná sauna pro více osob ­– jste na správné adrese. Vždyť sauny a infrasauny navrhujeme a stavíme již od roku 2004.

1 – Vestavěná luxusní sauna MODUS, Praha

Finská sauna Modus patří právem mezi naše nejkrásnější sauny. Tato je vybavena exkluzivním elektrickým saunovým topidlem Mythos. Lavice v sauně mají LED barevné podsvícení, stěny jsou vyrobeny z masivního cedrového dřeva.

Vestavěná

Přední a boční stěny této interiérové sauny jsou ze skla se speciálním bronzovým zabarvením, které poskytuje saunujícím osobám větší pocit soukromí a intimity. Ochlazení je zajištěno překlápěcím ochlazovacím vědrem, což je prostorově nenáročné, a přitom dokonale funkční, řešení.

V této sauně je podlahový rošt elegantně zapuštěný do podlahy, takže nevyčnívá do výšky, jako tomu bývá u standardního provedení.

Vestavěná

Třešničkou na této sauně je možnost komplexního ovládání přes systém chytrého domu v chytrém telefonu či tabletu.

Více fotografií z realizací sauny Modus

 

2 – Exkluzivní sauna Grand, Průhonice

Když se k nám zákazník po letech znovu vrátí, je to pro nás největší odměna a ten nejlepší důkaz toho, že byl s naší prací spokojen. Tento klient má od naší společnosti již jednu saunu, realizovanou před asi 6 lety.

Nové zadání byla sauna Grand, která má mít stejné vybavení jako ta stará – klient měl jasno a nechtěl se učit žádné nové věci.

Exkluzivní

Vestavěná sauna v rodinném domě v Průhonicích má prosklenou čelní stěnu, obklad z masivního cedru, špičková saunová kamna CUBO plus, podsvícený solný panel Salinabrick a regulátor Emotouch.

Nakonec byli i s novou saunou tak spokojeni, že si objednali montáž a výrobu další, tentokrát již třetí sauny, v novém domě, který koupili ve Španělsku. Naše montážní party se momentálně nemohou dohodnout, která z nich pojede montovat saunu na slunný jih Evropy.

Více fotografií z realizací sauny Grand

 

3 – Rodinná sauna Grand, Hradec Králové

S tímto klientem jsme byli v kontaktu více než dva roky, takže jsme měli dostatek času vše naplánovat, aby stavba sauny ve wellness domku na pozemku u domu, proběhla jako na drátkách.

Byla to láska na první pohled. Zákazník se v našem saunovém showroomu ihned zamiloval do oblých hran lavic v naší sauně Grand. Následovalo několik telefonátů, kde jsme řešili maximální pohodlí v sauně pro všechny 4 členy rodiny. Vlastní realizace na místě proběhla bez jakýchkoli problémů.

Rodinná

Tato finská sauna je obložena smrkem, protože se klientovi líbí klasické dřevo plné suků. Další výbava je velmi nadstandardní: saunové topidlo BI-O-TEC s výparníkem, liniové podsvícení opěrek zad s možností volby barvy v RGB spektru.

Více fotografií z realizací sauny Grand

 

4 – Sauna Grand s hvězdným nebem, Kamenice

Zdá se, že sauna Grand se stává favoritem našich zákazníků. A jinak tomu nebylo ani v tomto případě, kdy se v naší společnosti ozvalo zvonění telefonu. Bylo to, tuším, jednou v pátek odpoledne. Dotaz zněl jasně: „umíte udělat pěknou saunu?“. No, jasně že umíme!

Náš obchodní zástupce nemeškal a vydal se s tabletem a prezentací do Kamenice, kde prostor pro saunu zaměřil a domluvil stavební přípravu. Následovala návštěva klientky v našem showroomu, kde padl výběr na saunu Grand.

Sauna

Nezaskočil nás žádný požadavek klienta, jako například panty dveří ve zlaté barvě nebo maximální využití různých typů osvětlení, jako hvězdné nebe, či využití optických vláken. Sauna je z cedrového dřeva a čelní stěna je prosklená. Interiér sauny je kompletně z masivního cedru, opěrky zad jsou osvětlené.

Více fotografií z realizací sauny Grand

 

5 – Kombinovaná sauna v podkroví rodinného domu

Víte, co je to kombinovaná sauna? Jde o spojení finské sauny a vysokých teplot a suchého vzduchu během saunování, s výhodami infrasauny, tj. nižší teplotou a okamžitým rozehřátím.

Kombinovaná

Instalace této kombinované sauny v podkroví chalupy byla náročnější než je obvyklé. Ale výsledek stojí za to. Přiznané trámy staré historické roubenky v kombinaci s moderními materiály nové sauny vypadají úžasně.

Kombinovaná

Místo staré, nevyužívané půdy, nyní mají zákazníci k dispozici malé domácí wellness. Sauna vychází designově z naší sauny Native, použité dřevo pro obklad je smrk, lavice jsou z Abachi. Infrazářiče VITAE jedou na plný výkon okamžitě po zapnutí a ovládá je regulátor Infratouch.

Více fotografií z realizací kombinované sauny

 

6 – Venkovní sauna Native s vířivkou Aquavia Spa, Tršice

Pro penzion jezdeckého areálu v Tršicích jsme navrhli a realizovali venkovní saunu Native. Hlavním požadavkem (kromě obvyklé kvality) bylo velkorysé prosklení přední stěny, aby měli hosté nerušený výhled na krásné údolí jezdeckého klubu.

Venkovní

Sauna má venkovní plášť z širokého cedru, který je napuštěný teakovým olejem. Uvnitř je smrk, saunová kamna umožňují BIO provoz. Díky tomu, že jsme měli možnost s klientem vše řešit v dostatečném předstihu, proběhla celá stavba naprosto hladce.

Venkovní

Součástí realizace byla i dodávka vířivky Aquavia Spa s barevným osvětlením, které lze sladit s barvou osvětlení sauny.

Více fotografií realizací venkovních saun

 

Zajímáte se o sauny nebo infrasauny na míru? Navštivte náš saunový showroom v Praze – Uhříněvsi, kde si budete moci všechny typy zde prezentovaných saun prohlédnout. Budete-li chtít, můžeme vám sauny připravit a roztopit k nezávaznému vyzkoušení.

Kontaktujte nás, rádi vám poradíme, jaká sauna by pro vás mohla být ta nejlepší.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI