Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Saunování > Velký rádce výběrem domácí infrasauny – 1. díl – rozměry a umístění

Velký rádce výběrem domácí infrasauny – 1. díl – rozměry a umístění

Články Saunování Infrasauny
29. srpna 2018

Domácí infrasauna už dávno není nedostupný luxus. Naopak – je to životní styl a způsob, jak relaxovat a zároveň dělat něco pro své zdraví. A pokud vyberete infrasaunu s kvalitními zářiči, získáte navíc mimořádné léčivé účinky. Poradíme vám, na co dát při výběru pozor.

Ideální rozměry infrakabiny nepodceňujte

Nalijme si čistého vína. Většina sériově vyráběných domácích infrasaun, které vídáte na e-shopech na internetu nebo ve svém oblíbeném supermarketu, je vyrobených v Číně a pro evropany jsou zkrátka… malé. Budete se v nich cítit jako sardinka v krabičce. Nehledě na to, že použité materiály nebudou patřit mezi výběrové a o kvalitě použitých zářičů nemluvě.

Pokud se podíváte na naši nabídku domácích infrasaun, tak zjistíte, že dokážeme postavit infrakabinu již od rozměru 110 x 110 centimetrů (půdorys). To je, podle nás, minimální rozměr pro 1 osobu (která při saunování sedí). Pro vaši lepší představu, je to o několik desítek centimetrů více, než rozměry běžného sprchového koutu.

Výšku infrasauny do bytu doporučujeme kolem 200 centimetrů. To abyste se uvnitř pohodlně postavili a nemuseli vstupovat do kabiny v předklonu. Všechny rozměry lze u domácí infrasauny na míru přizpůsobit, jen počítejte s tím, že čím větší objem vzduchu, tím delší čas a více energie budete potřebovat na prohřátí infasauny.

Infrasaunu

Máte málo místa? Pro nás to není problém – klidně vám navrhneme a postavíme infrasaunu rohovou nebo ji umístíme do podkroví pod šikmý strop.

Popřemýšlejte, kolik osob se bude pravidelně saunovat společně. A podle toho zvolte velikost své domácí infrasauny. Chcete-li skutečný komfort, a pokud vám to prostorové možnosti dovolí, přičtěte jednu osobu navíc. Jak se říká do foroty. V kabině se budete cítit lépe a pohodlněji.

Velikost

Kam s ní?

Pro provoz domácí infrasauny vám stačí elektrická zásuvka 220 V. Pokud přemýšlíte, kam vaši novou infrakabinu umístit, existují tři nejčastější možnosti, kde si můžete infrasaunování užívat:

  • Infrasauna v obytných prostorách: například v koupelně, fitness místnosti, v podkrovní ložnici anebo třeba v obýváku.
  • Infrasauna venku: vhodné místo je terasa nebo zahrada, kde si můžete postupně zřídit celé venkovní wellness s vířivkou a třeba i finskou saunou.
  • Infrasauna ve sklepě či zimní zahradě: máte-li větší sklepní prostory, budete mít dokonalé soukromí, umístěním v zimní zahradě naopak získáte výhled po okolí vašeho domu a můžete sledovat jeho proměny během ročních období. A takové saunování v zimě, když padá sníh, to je zážitek!

Infrasauna

Pro plánování místa pro infrasaunu platí, že umístění je v podstatě libovolné. Na rozdíl od finské sauny neprodukuje infrasauna ani páru, ani vysoké teploty. Takže stačí přirozená cirkulace vzduchu a není potřeba žádné speciální odvětrávání.

A v dalších dílech našeho rádce výběrem infrasauny do bytu si povíme něco o infrazářičích a používaných materiálech.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI