Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Finské sauny > Originální sauna plná přírodní energie

Originální sauna plná přírodní energie

Finské sauny Články Novinky
17. května 2018

Hledali jsme způsob, jak se co nevíce přiblížit základnímu a tradičnímu pojetí saunování. Chtěli jsme navrhnout originální a jedinečnou saunu s důrazem na kvalitu a řemeslnou tradici. Tak vznikla sauna Avalon. V žádné jiné sauně nebudete mít tak blízko k přírodě a jejím silám.

Říká se, že stromy jsou symbolem života. Podobně, jako je sauna symbolem zdravého životního stylu. Spojením obou těchto symbolik vznikla v naší dílně jedinečná a originální sauna, která vám bude připomínat prázdniny u babičky na chalupě, kam jste jezdívali jako děti.

Unikátní

Volba vhodného materiálu je základ

Dlouho jsme hledali a přemýšleli, z jakého dřeva by sauna Avalon měla být. Nakonec jsme vybrali dřevo staré lípy. A mělo to hned několik dobrých důvodů. Lípa je strom lásky a smíření – chrání pokoj a klid rodiny, na jejímž pozemku roste. Lípa je také účinnou léčitelkou, květy se používají proti nachlazení a při horečkách.

Energie lipového dřeva zajišťuje zdravý odpočinek, přivolává dobré sny a přináší příjemnou a vstřícnou atmosféru. Dříve se posezení u kmene lípy doporučovalo lidem, kteří trpí špatnou náladou a vidí vše černě.

Avalon měla být zvláštní a jedinečná. Nechtěli jsme klasické smrkové dřevo. Volba padla na lípu – dřevo obsahuje minimum suků, je bezsmolné a má vysokou hustotu a tím i vysokou trvanlivost. Výroba vždy začíná pečlivým výběrem několika lipových kmenů, které rozřežeme na silné fošny. Ty opracujeme a ručně dobrousíme, aby byly hladké a vynikla kresba a charakter dřeva. Sauna Avalon je pro pro lidi, kteří hledají úzký kontakt s přírodou a návrat k tradicím.

Vnitřek

Moderní technologie a vybavení na přání

Saunu Avalon vám navrhneme a vyrobíme jako samostatně stojící nebo vestavnou variantu. Jen si představte, jak by se její design krásně vyjímal na vaší zahradě. Vynikne ale také v kontrastu s moderním zařízením vašeho domu či bytu.

Velikost sauny Avalon přizpůsobíme vašemu přání a možnostem. Minimální půdorys je 200 x 200 centimetrů, výška je standardně 210 centimetrů.

Přestože je design sauny tradiční, technologie jsou naopak ty nejmodernější. Počínaje elektrickým topidlem EOS nebo digitální regulací v češtině, kde můžete jednoduše ovládat nejen teplotu, ale i dobu provozu, osvětlení atd.

Originální

Chcete-li vidět Avalon na vlastní oči, zastavte se za námi v našem saunovém Showroom v Praze Uhříněvsi, kde ji máme dokonce ve venkovním provedení. Když se do ní pohodlně usadíte, opřete se o masivní lipové dřevo a přivřete oči, zažijete to, co vám jakákoli jiná sauna nedokáže nabídnout.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI