Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Finské sauny > 1. díl – kolik stojí sauna? Je to lepší, než jste si mysleli

1. díl – kolik stojí sauna? Je to lepší, než jste si mysleli

Finské sauny Články
30. června 2017

„Vlastní saunu domů? Připrav si tak půl mega.“

„Cože? Kvalitní saunu už dneska můžeš mít za 30 000.“

Takhle by mohl vypadat a často i vypadá rozhovor dvou nezasvěcených lidí o ceně domácí sauny. Ani jedno není pravda. Tímto článkem chceme vnést pořádek do zmatečných polopravd, které o cenách saun kolují.

AKTUALIZOVÁNO (květen 2022)

Na otázku: „Kolik stojí sauna?“ se samozřejmě nedá univerzálně odpovědět. Vždy závisí na vybraném modelu. Cena se ale odvíjí i od mnoha dalších faktorů, jako jsou použité materiály na obklad vně i uvnitř sauny, vybavení, topidlo a samozřejmě rozměry. Cena sauny tak bude pokaždé jiná, protože nikdy neděláme žádná „krabicová řešení“. Saunu vždy projektujeme na míru.

Rozhodli jsme se ale ukázat vám orientační kalkulace saun, které patří k tomu levnějšímu v naší nabídce. Pro lepší srovnání zvolíme pro všechny modelové typy stejnou velikost. Konečná cena sauny se vždy může oproti modelovým příkladům mírně lišit směrem nahoru i dolů.

Díky naší přibližné kalkulaci získáte přehled, kolik stojí sauna z těch nejkvalitnějších severských dřevin. Naše sauny vybavujeme technologiemi ověřených rakouských a německých značek a smontují vám je šikovnýma českýma rukama zaměstnanci naší firmy SaunaSystem. Samozřejmostí je i následný špičkový servis.

Všechny uvedené modely jsou privátní vestavěné sauny o rozměrech 2020 × 1850 × 2100.

Sauna Economy – sauna pro všechny

Sauny Economy jsou z naší nabídky cenově nejdostupnější. To však neznamená, že na vás šetříme. Stejně jako všechny naše další sauny jsou z těch nejodolnějších dřevin a vyrábíme je pro vás přesně na míru.

Sauna

Výbava

Topidlo: SAWOTEC Scandia (7,5kW/380V) s lávovými kameny, které můžete polévat pro zlepšení zážitku ze saunování.
Regulace: externí, digitální, německé značky EOS typ ECON D1 s grafickým LCD displejem – umožňuje nastavení teploty, doby provozu, ovládání osvětlení. S jedním tepelným čidlem.
Dveře: s dřevěnou zárubní – celoskleněné z čirého skla o tloušťce 6 mm s bezpečným magnetickým zavíráním.
Interiér: z africké vrby abachi, lavice – šířka 500 mm, opěrka zad ECONOMY.
Další výbava: kryt kamen, podlahový rošt, osvětlení.

Obklad stěn: vnější i vnitřní obložení je ze skandinávského smrku o profilu minimálně 14 mm.

Cena od 156 900 Kč bez DPH (kalkulováno na jaře 2022)

Sauna Native – skvělý poměr cena/výkon

Rodinná sauna Native, která za nízkou cenu nabízí skvělou výbavu a odolné materiály. Je velmi prostorná a s nadstandardním vybavením ji můžete proměnit v luxusní saunu.

Sauna

Výbava

Topidlo: EOS THERMAT (7,5kW/380V) s lávovými kameny, které můžete polévat. Regulace: externí, digitální, německé značky EOS typ ECON D4 s grafickým podsvíceným LCD displejem s českým ovládacím menu – umožňuje nastavení teploty, doby provozu, času zapnutí a intenzity vnitřního osvětlení, dětskou pojistku, funkci Life-Guard, 2× teplotní čidlo pro lepší rozložení teploty v sauně. Dveře: s dřevěnou zárubní dle výběru – dřevěné s úzkým dlouhým sklem nebo celoskleněné BRONZ 8 mm, magnetické zavírání, panty DORMA, dřevěné madlo s kovovým logem SaunaSystem.
Interiér: interiér – ABACHI + cedrové doplňky. 3× lavice šíře 500mm, anatomické opěrky zad NATIVE s cedrovým dekorem i mezi lavicemi, 2× podhlavník NATIVE. Další výbava: kryt kamen s cedrovým dekorem, podlahový rošt, osvětlení, kulatý teploměr.

Obklad stěn: vnější i vnitřní obložení je ze skandinávského smrku o profilu minimálně 14 mm.

Cena od 166 900 Kč bez DPH (kalkulováno na jaře 2022)

Sauna Grand pro náročnější

Sauna Grand je největším luxusem, který nabízíme v nižší kategorii. I v základní výbavě si užijete luxusní zážitek. S nadstandardní výbavou ale ze sauny Grand můžete udělat Ferrari mezi saunami.

Sauna

Výbava

Topidlo: německá značka EOS prémiové řady THERMO TEC (7,5kW/380V) s lávovými kameny, které můžete polévat.

Regulace: externí, digitální, značky EOS, luxusní model EMOTEC STYLE D s barevnou TFT obrazovkou ve skleněném panelu, menu regulátoru v češtině umožňuje nastavení teploty, doby provozu, času zapnutí a intenzity vnitřního osvětlení atd., snadné ovládání pomocí kapacitních tlačítek, 2× teplotní čidlo pro lepší rozložení teploty.
Dveře: dřevěná zárubeň, křídlo celoskleněné BRONZ 8 mm, magnetické zavírání, panty DORMA, dřevěné madlo s kovovým logem SaunaSystem.
Interiér: luxusní interiér z masivu ABACHI v kombinaci s masivem z cedru, 3× lavice šíře 600 a 500 mm s masivní přední a zadní hranou z CEDRU, tvarované opěrky zad GRAND, výplně mezi lavicemi GRAND, 2× tvarovaný podhlavník GRAND.
Další výbava: kryt kamen GRAND, podlahový rošt, světlo s krytem GRAND, teploměr/vlhkoměr, vědro, sběračka, přesýpací hodiny.

Obklad stěn: vnější i vnitřní obložení je ze skandinávského smrku o profilu minimálně 14 mm.

Cena od 246 600 Kč bez DPH (kalkulováno na jaře 2022)

Sauny

Co byste ještě měli vědět:

  • Součástí každé dodávky sauny od SaunaSystem je tepelná izolace stěn a stropu minerální vatou a hliníkovou fólií.
  • Interiér i venkovní obložení můžeme za příplatek vyrobit také z cedru nebo dalších luxusních dřevin.
  • Počáteční zaměření, montáž a zprovoznění jsou v ceně.
  • Svou saunu dostanete do 10-16 týdnů od podepsání smlouvy.
  • Na obklad poskytujeme záruku 5 let, na technologie 24-36 měsíců v závislosti na značce.
  • Za příplatek 16 % z celkové ceny zvýšíme záruku na obklad na 10 let.
  • Po celou dobu provozu sauny zajistíme profesionální servis, který k levným saunám z hobby marketů nikdy nedostanete. Postaráme se o to, že vaše sauna bude vždy bez problému v provozu.

Ve druhém článku jsme představili luxusní sauny, samozřejmě také včetně ceny.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI