Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Infrasauny > Sauna: umělecké dílo u vás doma

Sauna: umělecké dílo u vás doma

Články Infrasauny
31. ledna 2017

O saunách často píšeme jako o prostoru pro odpočinek těla i ducha, dnes se zaměříme na jejich estetické kvality. Sauny totiž čím dál častěji navrhují špičky i naděje světové architektury.

Na vlastní oči se o tom můžete přesvědčit na výstavě nejzajímavějších českých i zahraničních saun s podtitulem Architektura požitku. Výstava v pražské Galerii Jaroslava Fragnera začala 18. ledna a potrvá do 10. března 2017.

Aby výstava nebyla jen o fotkách a popiscích, můžete si jeden z exponátů také vyzkoušet. Několikapatrovou venkovní saunu pro galerii navrhlo Studio H3 Architekti.

 

Do galerie za zážitkem, domů pro zdraví

O galerijní saunu je velký zájem – provozovatelé navýšili její kapacitu na 10 osob, přesto jsou už všechna místa rezervovaná.

Samozřejmě se jedná o nevšední zážitek, pokud se ale chcete saunovat častěji, bez ohledu na vypsané termíny a netísnit se u toho s dalšími 9 lidmi, doporučujeme pořídit si saunu domů.

V naší nabídce sice nenajdete betonovou saunu, jakou na výstavě prezentují němečtí architekti, ale prosklená sauna je standardní součástí naší nabídky. Ta na výstavě je od architektů z Estonska, naše finská sauna Future je 100% česká.

 

Od středověké sauny po infrasaunu 21. století

Výroba saun totiž dávno není výsadou skandinávských zemí. My v SaunaSystem se jí věnujeme už více než 14 let, na výstavě se ale dozvíte, že se počátek české tradice saunování datuje do období vlády Václava IV. První sauny tak na našem území vznikaly ve zlatém věku lázeňství na přelomu 14. a 15. století.

Od té doby technologie značně pokročily a tak si dnes můžete pořídit třeba i domácí infrasaunu. S proskleným modelem Glassy si domů vnesete eleganci skandinávského designu a na rozdíl od klasické sauny si můžete blahodárné účinky vychutnávat už 1 vteřinu od zapnutí.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI