Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Finské sauny > Chřipka: v pravý čas vyměňte saunu za infrasaunu

Chřipka: v pravý čas vyměňte saunu za infrasaunu

Finské sauny Články Saunování Infrasauny
1. února 2016

Chřipková epidemie je téměř tady, šíření nemoci dosud bránily silné mrazy. Jakmile mráz pomine, před chřipkou se raději schovejte v (infra)sauně. Léčba vyžaduje minimálně 5-7 dní doma, což si většina zaměstnaných nemůže dovolit. Daleko lepší je proto chřipce předcházet. Třeba v infrasauně.

Chřipka je virové onemocnění, které může zejména staré a chronicky nemocné lidi ohrozit na životě. Projevuje se vysokými horečkami, bolestmi svalů, kloubů a celkovou únavou. Na virové infekce nefungují antibiotika, léčbou je proto klid na lůžku, dostatek tekutin a paralen.

Finská sauna je nejlepší prevence

Jednou z možností je očkování, celkově prospěšnější je však dbát na zdravý životní styl. Do něj nepochybně patří i pravidelné saunování. Otužuje organismus a posiluje srdce, takže vás virus jen tak neskolí.

Finští vědci v nové studii prokázali, že saunování 4-7x týdně snižuje riziko kardiovaskulárních chorob a prodlužuje život. Pravidelné návštěvy sauny vám tedy i ve vyšším věku pomohou chřipku lépe zvládat a především se vyhnete komplikacím.

Jakmile ale pocítíte první příznaky chřipky, saunování se vyhněte. Vaše tělo je oslabené bojem s viry a vysoké teploty v sauně by ho ještě více vyčerpaly.

Do infrasauny můžete i nemocní

Léčebného tepla se ale vzdávat nemusíte. Stačí, když vyměníte saunu za infrasaunu. V té jsou nižší teploty a infračervené paprsky likvidují viry a bakterie, takže urychlí léčebný proces.

Je ale důležité, aby infrasauna byla kvalitní. Levné infrasauny jsou vybaveny nekvalitními zářiči, proto paprsky neproniknou dostatečně hluboko do tkání.

Že je pobyt v infrasauně zdravý, potvrzují nejrůznější vědecké studie. Někteří lidé si však stále myslí, že je infračervené záření škodlivé. Pletou si ho ale s UV zářením a také zřejmě neví, že právě infračervené paprsky zahřívají miminka v inkubátorech.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI