Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Finské sauny > Novinka: luxusní sauna Horizon – vše, o čem jste dosud jen snili

Novinka: luxusní sauna Horizon – vše, o čem jste dosud jen snili

Finské sauny Články Novinky Saunování
28. března 2023

Horizon je sauna navržená až k samým obzorům dokonalosti. Vyniká použitím exkluzivních materiálů a té nejlepší technologie současnosti. Velkorysý a nadčasový design, důraz na komfort a pohodlí, maximální variabilita a široké možnosti úprav na míru. Saunu Horizon můžete mít buď jako samostatně stojící kabinu nebo částečně či plně vestavěnou do libovolného prostoru. Horizon se vám přizpůsobí ve všech směrech, včetně interiéru či barevného provedení.

Dokonale funkční design, který vychází z desítek let zkušeností

Každou naši saunu jsme navrhli s cílem vytvořit místo, kde se její majitelé budou cítit uvolněně a kde budou moci odpočívat v dokonalém pohodlí. Sauna plná příjemně horkého vzduchu je nenahraditelná nejen pro své zdravotní benefity, ale stává se přirozenou součástí moderního života.

Moderní sauna musí splňovat stále rostoucí estetické nároky na vzhled a originalitu. Uvědomujeme si, že nezaměnitelný design je důležitý, ale tvrdíme, že mnohem důležitější je funkčnost.

Sauna Horizon od firmy Saunasystem

Proto jsme u sauny Horizon nezačali jako první navrhovat vzhled. Ale ze všeho nejdříve jsme vytvořili seznam toho, co my a naši zákazníci od sauny očekáváme. Jaké má mít sauna vlastnosti, jaké ovládání, materiály, technologické možnosti…

Design Horizonu pak promyšleně propojuje vše do jednoho celku. Promítli jsme do něj zkušenosti a vědomosti, které jsme nasbírali za více než dvě desítky let navrhování a stavby saun.

Horizon je spojením funkčnosti, estetiky a emocí.

A sauna nové generace, kterou si můžete prohlédnout a vyzkoušet na vlastní kůži v našem showroomu.

Materiály, které jste dosud (nejspíš) neviděli

Když poprvé spatříte saunu Horizon uvědomíte si, jak hodně je jiná. To, co ji na první pohled odlišuje od ostatních saun, je obložení stěn. Horizon nemá obklad z klasických dřevěných palubek, ale z prémiových velkoplošných desek Saunaboard.

Tento materiál je přímo určen pro stavbu saun a infrakabin a vyvinula jej rakouská společnost J Grabner GmbH.

Desky Saunaboard jsou vyrobeny jako sendvičová konstrukce několika vrstev osikového dřeva, které jsou různě pokládané na sebe. Tím je zaručena dokonalá tvarová pevnost a stálost i při extrémně vysokých teplotách a vlhkosti.

Sauna Horizon od firmy Saunasystem

Povrch panelu Saunaboard pak může mít až stovky dekorů a barev.

Pro interiér sauny Horizon jsme zvolili luxusní provedení Saunaboard structure diamant 2.0 s extra výraznou strukturou dřeva.

Venkovní stěny Horizon jsou obloženy drásanou thermo olší, kde díky speciální povrchové úpravě vynikne přirozená kresba přírodního dřeva.

Čelní stěna sauny je z bronzově zbarveného skla o síle 8 mm v elegantním dřevěném rámu se speciálním magnetickým zámkem a černými panty.

Saunové lavice a opěrky jsou z masivního dřeva africké vrby abachi. Užasnou vlastností abachi je, že její dřevo nikdy nepálí, protože nepřebírá teplotu okolního vzduchu. Lavice jsou široké 50 centimetrů, takže jsou mimořádně pohodlné.

Sauna Horizon od firmy Saunasystem - osvětlení lavic a opěrky zad

Unikátnost sauny Horizon spočívá i v tom, že pokud si vyberete jiný design či barevnost desek Saunaboard, můžete si je nakombinovat podle sebe. Jak se vám bude líbit a jak si budete přát.

I to je Horizon.

Ovládání tak snadné, že se ho nebudete moci nabažit. A ta výbava!

Spokojeni budete i s technologickou výbavou sauny Horizon. Elektrické saunové topidlo EOS pochází z Německa a jedná se o řadu FINN ROCK o výkonu 7,5 kW (3x 400V). Je vybaveno saunovými kameny, které je možné polévat.

Elektrické saunové topidlo v sauně Horizon

Saunová regulace EOS řady PREMIUM, typ EmoStyle HI má barevnou obrazovku ve skleněném panelu s dotykovým ovládáním. Umožňuje nastavení teploty, výkonu, doby provozu, času zapnutí a intenzity vnitřního osvětlení. Menu regulace je v 18 jazycích včetně českého jazyka.

Teplotu v sauně Horizon hlídají 2 teplotní čidla. Jistě, ono by stačilo jedno, ale jen díky dvěma můžeme zaručit optimální rozložení teploty v kabině. Takže se na spodních i vrchních lavicích budete cítit tak příjemně, jak očekáváte.

Osvětlení v sauně Horizon

Světlo je v sauně Horizon samostatnou kapitolou a má několik zdrojů, které si můžete rozsvěcet podle nálady.

Hlavní světlo vychází z horní části zadní stěny sauny a díky směrování do stropu je jemně rozptýlené. Jako doplňkové osvětlení zde slouží podsvícené opěrky zad. Samozřejmě s možností volby barevnosti světla v celém RGB spektru.

Součástí výbavy Horizon může být i WEB APP modul pro ovládání sauny přes internet a bezpečnostní ochrana topidla COVER RAIL.

A pokud byste si přáli saunu Horizon vybavit jinou technologií, ani to není problém.

Sauna Horizon bude taková, jakou ji chcete.

Ovládání a výbava sauny Horizon

Sauna pro každý interiér i zahradu

Rozměr sauny Horizon, kterou můžete vidět v našem showroomu, je 200 x 180 centimetrů, výška je 210 centimetrů. To je dostatečná velikost pro běžnou rodinu. Ostatně, klidně si ji se svými nejbližšími můžete přijet nezávazně vyzkoušet.

Velikost sauny Horizon přizpůsobíme vašemu prostoru. Horizon se vám zkrátka přizpůsobí ve všech směrech, protože ho primárně vyrábíme jako saunu na míru.

Přejete si saunu Horizon:

  • samostatně stojící?
  • částečně či plně vestavěnou?
  • s rohovým vchodem?
  • pod šikmý strop do podkroví?
  • spojenou s infrasaunou?
  • řešenou jako biosaunu?
  • na zahradu či na terasu?

Stačí říci.

Zaměříme prostor, který máte k dispozici, a navrhneme optimální řešení. Horizon samozřejmě umíme vyrobit i jako venkovní saunu – se zateplenými stěnami, střechou či ochlazovnou.

Přijeďte si k nám saunu Horizon prohlédnout. Pokud si objednáte termín své návštěvy předem, zaručíme vám dostatek soukromí a saunu vám roztopíme a připravíme. Přeci byste nekupovali saunu jen podle obrázků!

Kontaktujte nás pro cenovou nabídku nebo více informací.

Můžete si také prohlédnout naše reference – inspirujte se!

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI