Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Finské sauny > Luxusní saunová kamna EOS – horká novinka!

Luxusní saunová kamna EOS – horká novinka!

Finské sauny Články Saunování
29. února 2024

Vítejte ve světě exkluzivity, originality a moderního designu. Zapomeňte na běžná saunová kamna. Luxusní saunová topidla EOS představují vášeň, inovativní řešení a jedinečný vzhled. Vyrábí se v Německu a navrženy byly s důrazem na efektivitu a minimální energetickou náročnost. Prohlédněte si saunová kamna nové generace, která promění každý okamžik v sauně v nezapomenutelný zážitek.

Nové modely luxusních saunových topidel EOS představují exkluzivní výrobek určený těm, kdo touží po výjimečnosti a originalitě. A nebojí se sáhnout do peněženky o něco hlouběji, než tomu je u běžných topidel do sauny.

Většina z nich se vyrábí až na individuální objednávku a samozřejmostí je, kromě těch nejlepších materiálů a tradičně pečlivé německé výroby, i prodloužená záruka 8 let.

EOS Majesty – nejvyšší třída klasického designu

Saunová kamna EOS Majesty vycházejí z tradičního designu kamen. Doporučujeme je do tradičních i moderních saunových kabin vyšší a nejvyšší třídy.

Kombinují klidné matné černé plochy s lesklými lamelami z nerezové oceli. Vyplněna jsou černými matnými nebo bílými kameny.

Kamna Majesty vypadají perfektně z každé strany, takže je můžete mít před prosklenou stěnou nebo umístěné volně uprostřed sauny.

Mají kompaktní rozměry, takže se hodí i do malé sauny.

Luxusní saunová kamna Majesty

Estetický vzhled a originalitu tohoto topidla podtrhují postranní lamely z leštěné nerezové oceli v kombinaci s matnými černými a bílými saunovými kameny.

Šikmé pásy v úrovni saunových kamenů nejsou jen designový prvek, ale mají důležitou funkci: cíleně usměrňují teplý vzduch a zajišťují optimální distribuci tepla v saunové kabině.

Ke kamnům Majesty dostanete sadu saunových kamenů o celkové hmotnosti 25 kg složenou z diabasových kamenů a bílých křemenných kamenů.

Jako příslušenství si můžete objednat bezpečnostní dřevěný ochranný rám, který oceníte, když máte malé děti. Rám ze dřeva africké vrby abachi nebo z ořechu navíc podtrhne dokonalost designu saunových kamen Majesty.

Specifikace EOS Majesty:

  • výkon: 6 | 8 | 10 kW
  • připojení: 400 V
  • rozměry: 80 x 42 x 37 cm

EOS Structure – designová kamna pro náročné

Kamna EOS Structure posunují představy o saunovém designu o dlouhý krok dále. Nic takového zde dosud nebylo.

Každý kus se individuálně vyrábí na zakázku.

Vysoce elegantní a futurustická kamna Structure mají tělo v matné černé barvě a tyčové strukturované nohy. Speciální kónické pouzdro kamen je oživeno laserovými průřezy. Tato kamna si s jinými nikdy nespletete.

Luxusní saunová kamna Structure

Topidlo EOS Structure je díky svému výjimečnému řešení určeno do větších saunových kabin. Doporučujeme centrální umístění nebo instalaci před prosklené stěny.

Unikátní konstrukce topidla Structure zajistí dokonalé proudění vzduchu – pomocí prolisů na stěnách se přivádí zpět do zásobníku plného horkých kamenů. To přispívá k optimální absorbci a distribuci tepla v sauně.

Ke kamnům patří 30 kg sada saunových kamenů v dvojím provedení. Černé kameny EOS Cubius a kameny Diabase zaručují zvýšenou teplotní stabilitu a setrvačnost.

Případné nerovnosti podlahy sauny snadno vyrovnají výškově stavitelné nožky. Jejich speciální konstrukce rovněž umožňuje neviditelné vedení kabelů.

Suverenita, bezpečnost a originalita – taková jsou kamna Structure. Integrovaný nenápadný bezpečnostní rám splývá s celkovou konstrukcí a dokonale zapadá do koncepce a designu tohoto saunového topidla.

Specifikace EOS Structure:

  • výkon: 6 | 8 | 10 | 12 kW
  • připojení: 400 V
  • rozměry: 102 x 97 x 97 cm

EOS Shark – extravagantní krása

Tohle nejsou kamna pro každého. Saunová kamna EOS Shark zaujmou netradičním kruhovým tvarem a designem. Využití najdou v exkluzivních saunách nejvyšší třídy a větších velikostí.

Kapka extravagance a inspirace přírodou: na první pohled si určitě všimnete odkazů na typické žraločí hřbetní ploutve a žraločí žábry. Kamna mají antracitově perleťový povrch v kombinaci s vysoce kvalitními lamelami z nerezové oceli a dřevěným ochranným rámem.

Exkluzivní materiály nejvyšší kvality a vylepšená vnitřní konstrukce s lepší cirkulací vzduchu slouží pro rychlejší zahřívání a tepelnou pohodu v sauně.

To jsou hlavní charakteristiky tohoto nápaditého saunového skvostu.

Kulatý tvar a jednotný vzhled po celém obvodu předurčuje tato kamna k instalaci do středu sauny.

Existují však i ve variantě, která má jinak řešený dřevěný ochranný rám a ta je vhodná i k umístění ke stěně nebo prosklené ploše.

Luxusní saunová kamna Shark

Dřevo ochranného rámu můžete vybírat ze dvou variant: světlá barva africké vrby abachi nebo tmavý ořech.

Společně s kamny dostanete sadu saunových kamenů o celkové hmotnosti 50 kg.

Specifikace EOS Shark:

  • výkon: 12 | 15 | 18 | 21 | 24 kW
  • připojení: 400 V
  • rozměry: průměr 74 cm x 99 cm (s ochranným rámem je průměr 94 cm)

EOS Future – prémiová budoucnost

Silný a jasný designový koncept saunového topidla EOS Future je založen na vysoké míře individualizace. Ručně vyráběné lamely z leštěné nerezové oceli vytváří vysoce atraktivní kontrast k elegantně černé matné povrchové úpravě a zdůrazňují ušlechtilý charakter tohoto exkluzivního produktu.

Základ topidla Future tvoří přírodní kámen. Má jemný lesk, extrémní odolnost a ve spojení a volitelnými kamennými pásy v horní části topidla vytváří celkově harmonický dojem.

Každý kus EOS Future necháváme vyrobit individuálně na zakázku – přesně pro vaši saunu. Vybírat můžete ze 3 stylů brusu přírodního leštěného kamene.

Luxusní saunová kamna Future

Saunová kamna Future jsou vhodná pro centrální umístění uprostřed sauny nebo před velké prosklené plochy, kde vynikne jejich krása a jedinečnost.

Dodáváme spolu se sadou saunových kamenů o celkové hmotnosti 40 kg.

Volitelně si můžete objednat liniové osvětlení kamenné základny topidla a ochranný rám z leštěné nerezové oceli.

Specifikace EOS Future:

  • výkon: 9 | 10 | 12 | 15 kW
  • připojení: 400 V
  • rozměry: 86 x 60 x 64 cm

EOS Vision – vášeň a harmonie

Produkty série saunových topidel EOS Vision nastavují laťku pořádně vysoko. Moderní design je zde opět založen na vysoké míře individualizace.

Matně černá povrchová úprava těla topidla Vision je rytmicky přerušována pásy z leštěné nerezové oceli. Topidlo je navíc dvakrát dynamicky zalomené a jakoby se vznášelo nad elegantní základnou z přírodního kamene.

Luxusní saunová kamna Vision

Vybírat můžete ze tří druhů kamene pro základnu a navíc lze jako nadstandard zvolit i odpovídající kamenný protějšek horní části kamen tak, aby s ní přirozeně ladil. Nebo se můžete rozhodnout pro horní lineární část s matnou černou povrchovou úpravou.

Volitelné liniové osvětlení základny podtrhuje výjimečnost celého topidla.

Ochranný bezpečnostní rám Vision je vyroben z jednotlivých pruhů leštěné nerezové oceli a vypadá úchvatně.

Kamna dodáváme spolu se sadou saunových kamenů o hmotnosti 40 kg.

Specifikace EOS Vision:

  • výkon: 9 | 10 | 12 | 15 kW
  • připojení: 400 V
  • rozměry: 95 x 60 x 60 cm

Pokud vás zajímají podrobnosti, máte dotazy nebo chcete s výběrem luxusních kamen do svojí budoucí sauny poradit, kontaktujte nás nebo si rovnou rezervujte termín návštěvy v našem saunovém showroomu.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI