Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Saunování > Představujeme naši novou infrasaunu Sunrise/Sunset

Představujeme naši novou infrasaunu Sunrise/Sunset

Články Saunování Infrasauny
30. září 2020

Je určena zejména těm, kdo si oblíbili originální a moderní design. Rozšířila naši luxusní řadu infrakabin a můžete si ji nyní pořídit ve 3 různých velikostech. Ale co je na této infrasauně nejzvláštnější – vybírat lze ze dvou různých barevných provedení.

Černá & bílá nebo raději bílá & černá – aneb jde to i bez dřeva

Od počátku jsme chtěli, aby byla nová infrasauna Sunrise/Sunset jiná než ostatní. Proto jsme se tentokrát obešli bez klasických dřevěných materiálů. A cedr, skandinávský smrk i ostatní druhy dřeva jsme vynechali.

I když úplně ne – dřevo osiky a africké vrby abachi jsme použili na doplňky a vnitřní konstrukci.

Naše nová infrasauna Sunshine/Sunset v kombinaci bílá/černá a černo/bílá

Vnitřní i venkovní stěny této infrasauny jsou jako noc a den. Nebo jako šachovnice. Nebo jako jin a jang. Jak si budete přát. Protože si myslíme, že nejkrásnější jsou dvě základní barvy: černá a bílá.

Možná vás více okouzlí západ slunce. Možná máte raději jeho východ. A to je důvod, proč si naši novou saunu můžete vybrat ve dvou různých kombinacích bílé i černé.

Originální design umožňují desky Saunaboard

Ještě nedávno měl každý návrhář saun možnost pracovat jen se dvěma základními materiály: se dřevem a se sklem. Jenže v roce 2015 na trh přišel zcela nový produkt – speciální desky Saunaboard. Ty jsou dostupné v desítkách dekorů a barev a jsou přímo určené pro stavbu saun, takže jim nevadí teplo ani vlhkost.

Technický vývoj vhodných materiálů šel od dob prvních infrasaun dopředu jen malými krůčky. Ale Saunaboard znamená ohromný skok v možnostech, jak mohou nové sauny a infrasauny vypadat.

Speciální desky Saunaboard v bílé a černé barvě

Ve své podstatě je však i Saunaboard stále dřevo. Což je dobrá zpráva, protože dřevo je pro stavbu sauny zcela klíčový materiál a nenarušuje tak důležité mikroklima uvnitř kabiny.

Každá deska Saunaboard se skládá z několika vrstev osikového dřeva. Liší se jen povrch – ten může být ze strukturované dýhy vzácného dřeva, z pravého kamene anebo dokonce ze speciálním postupem slisovaného vysokohorského alpského sena. A my jsme si vybrali bílou a černou strukturovanou dýhu.

Samozřejmostí pak je veškerá certifikace a zdravotní nezávadnost.

Kombinace bílé a černé u naší nové infrasauny Sunshine/Sunset

Infrasauny Sunrise i Sunset jsou jen malým příkladem širokých designových možností, které nám při navrhování saun nabízí desky Saunaboard. Toužíte-li po opravdu originálním a moderním vzhledu své sauny, materiál s větším výběrem barev a dekorů těžko najdete. Pokud byste chtěli více informací nebo nahlédnout do vzorníků Saunaboard, kontaktujte nás.

speciální článek o Saunaboard si můžete přečíst zde 

Vejde se do malé koupelny i speciální wellness místnosti

Abyste si mohli naplno užít svoji vlastní domácí infrasaunu, nemusíte mít k dispozici ohromný prostor. Ve variantě pro jednu osobu se totiž Sunrise/Sunset vejde na půdorys 120 x 120 centimetrů a její výška je 209 centimetrů.

Nová infrasauna Sunshine/Sunset

Navíc ji můžete mít i ve verzi pro dvě osoby (170 x 120 cm) anebo, pokud se raději saunujete ve třech, tak v rozměru 210 x 120 cm.

Léčivým infrapaprskům se tak můžete oddávat v panelákovém bytě i rozlehlé haciendě se třemi koupelnami.

Díky tomu, že infrasauna neprodukuje žádnou vlhkost (na rozdíl od finské sauny), nepotřebuje odvětrání ani přívod čerstvého vzduchu. Pro provoz ji stačí standardní zásuvka 220 V.

Nejčastějším umístěním pro infrasaunu tak bývá ložnice, chodba, ale i obývací pokoj.

Nová infrasauna Sunshine/Sunset

Už žádné unavené svaly a bolavé klouby

Výhodou infrasaunování je to, že ho lze provozovat po celý rok. Stačí kousek volného místa a můžete svůj domov proměnit v soukromé rehabilitační centrum. Když se budete saunovat 30 minut dvakrát týdně, budete se cítit plni energie a fit a posílíte svůj imunitní systém.

Kvalitní infrazářiče Vitae s kompletním spektrem infrapaprsků

Mimořádná kabina si zaslouží mimořádné infrazářiče, které dokáží vyzařovat kompletní spektrum infrapaprsků (IR A+B+C). Říkáme jim Vitae a kromě toho, že z nich jde teplo, produkují i světlo. Takže v zimě, když se venku sluníčko rádo schovává za mraky, si můžete doma užívat záření, které je pravému slunci velmi podobné – a to jak účinky, tak pocitově.

Všechny 3 typové kabiny Sunrise/Sunset jsou uzpůsobené tak, aby měla každá osoba k dispozici optimální dávku infrazáření. Například typ 3, který je největší a je určen pro 3 osoby, má celkem 8 infrazářičů, každý s výkonem 350 W:

  • 2 přední
  • 2 zadní
  • 2 boční
  • 2 lýtkové

Další výhodou infrazářičů Vitae je jejich ultra-rychlý start. Hned po zapnutí totiž dokáží vyvinout 100 % výkon. Což znamená, že můžete infrasaunu využívat bez čekání. A to umí málokterý infrazářič. Tak proč čekat na něco, co můžete mít hned?

Nová infrasauna Sunshine/Sunset

Saunujte se s oblíbenou hudbou… a třeba i s horkou párou

Málokterá infrasauna vám dokáže nabídnout tolik luxusu. Již ve standardní výbavě Sunrise/Sunset najdete reproduktory s Bluetooth připojením, které dokáží přehrávat vaši oblíbenou relaxační hudbu z různých zdrojů. Třeba tu, co máte uloženou ve svém mobilním telefonu či v počítači, případně přes služby jako Spotify nebo Apple Music.

Máte rádi horkou páru? Pak vám infrasaunu Sunrise/Sunset na přání vybavíme aktivním výparníkem Infrasteam. Ten dokáže zvýšit vlhkost vzduchu, což znamená, že se vám bude při saunování lépe dýchat. Navíc má pára pozitivní účinky na horní cesty dýchací.

Ovládání tak jednoduché, že ani nepotřebujete návod

Pokud si však ve čtení manuálů libujete, samozřejmě vám ho k infrasauně přibalíme. Ale ani ho neotevřete. Protože regulace EOS Infratec Premium má tak snadné ovládání, že to zvládne i ten nejmladší člen vaší rodiny. Nebo ten nejstarší.

Regulace EOS Infratec Premium v infrasauně Sunshine/Sunset

Na digitálním podsvíceném panelu vždy najdete vše, co potřebujete. A 5 tlačítek je tak akorát – navíc u nich vždy svítí grafický symbol, takže vždy budete vědět, co znamenají.

Regulace umožňuje nastavení teploty v kabině, ovládat světlo, určit dobu běhu infrazářičů i nastavení výkonu předních a zadních zářičů. Zobrazuje se také aktuální čas, doba provozu a nastavená teplota. Kdykoli lze vypnout lýtkový zářič.

Naše nová infrasauna Sunshine/Sunset v kombinaci bílá/černá a černo/bílá

Přijďte si Sunrise i Sunset prohlédnout do Showroomu

Obě infrasauny si můžete nezávazně prohlédnout i vyzkoušet v našem saunovém centru v Praze – Uhříněvsi. Domluvte si nezávaznou schůzku, nebo přijeďte jen tak: otevřeno máme každý pracovní den od 9 do 17 hodin.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI