Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Finské sauny > Ochlazení o jakém jste vždy snili – automatizovaný bazének SHOKKI

Ochlazení o jakém jste vždy snili – automatizovaný bazének SHOKKI

Finské sauny Články Saunování
26. července 2021

Pořádné ochlazení přijde vhod nejen po horké sauně. Ochlazovací bazének zabere minimum místa a lze ho instalovat na zahradě i v interiéru. Díky pohodlným schůdkům se můžete příjemně svlažit nebo se ponořit do vody úplně celí. V létě i v zimě, kdykoli vás napadne.

Horko a chlad jako nejlepší terapie

Studená voda a možnost ochlazení rozehřátého těla hned po saunování by měla být samozřejmost. Hned vedle každé sauny byste měli mít možnost ochlazení. Např. ve formě ochlazovací sprchy, ochlazovací kádě, vědra atd. Platí to shodně pro venkovní sauny i sauny interiérové.

Bez ochlazení jsou zdravotní účinky sauny sotva poloviční.

Rituál hromadného skákání do ledového jezera rovnou ze sauny se praktikuje hlavně ve skandinávských zemích. Tady je vidět drsná Vikingská výchova už od kolébky, takže pokud nejste ostřílení saunaři, dejte raději přednost postupnému a pomalému ochlazení.

Ochazovací bazének SHOKKI

Ochlazení těla po saunování se dělá ze dvou hlavních důvodů. Ten první je očistný, potřebujeme tělo zbavit přebytečného potu. Druhý důvod je zdravotní. Ve studené vodě se zklidní a zpomalí srdeční tep a stáhnout se cévy, napne se kůže a optimalizuje se termoregulační systém. Tento proces funguje spolehlivě jako nejlepší trénink pro vaši imunitu a dokonalé osvěžení.

Zchlazení by mělo být tak rychlé (šokové) nebo naopak pomalé (postupné), jak to vyhovuje právě vám.

Pokud vám nedělá studená voda dobře, nespěchejte na sebe. Ochlazujte se pomalu. Začněte od nohou, ponořte do vody ruce, pak záda, a krk, hlavu zpočátku úplně vynechte. Rychlé ponoření celého těla včetně hlavy do ledové vody raději nechte zkušeným saunovým harcovníkům. I když je to ten nejlepší způsob ochlazení, začátečníkovi by mohlo způsobit zbytečné zdravotní potíže.

Ochlazovací bazének s mnoha výhodami

Ochlazovací bazének SHOKKI funguje spolehlivě v nadzemní i zapuštěné instalaci. Prostorově je nenáročný, stačí mu volné místo o rozměrech cca 190 x 120 cm a přívod vody a elektřiny.

Plánujete-li umístit bazének do interiéru, nemusíte se obávat, že byste kvůli němu museli zvětšovat průchody ve dveřích. Jeho instalace je snadná a díky svému tvaru projde i standardními 80 cm dveřmi.

Ochlazení po saunování je velice důležité

Integrované schůdky mají speciální protiskluzovou úpravu, umožňují pohodlný a bezpečný vstup i výstup z bazénku. Přepadový žlábek spolehlivě odvádí nečistoty z hladiny.

Na rozdíl od většiny podobných bazénků je SHOKKI vyroben z až 12 vrstev vysoce kvalitního monolitického kompozitního materiálu. Vybírat můžete z 8 granitových barev skořepiny.

Optimální voda pro ochlazení má 8 až 12 °C, což v bazénku hlídá automatická termoregulace. Pro použití u venkovních saun je možné spolu s bazénkem instalovat elektronickou ochranu proti zamrznutí s ohřevem vody.

Abyste se nemuseli starat o dopouštění vody během horkého léta, je bazének SHOKKI vybaven kompletní automatikou pro napouštění i obměnu vody a dokáže sám hlídat ideální výšku hladiny.

Stálou teplotu vody zajistí termoregulační kryt.

SPECIFIKACE:

Rozměr: 120 x 190 x 120 cm

Skořepina: monolitická kompozitová, možnost výběru z 8 barev

  • Objem vody: 930 litrů
  • Hmotnost bazénku: 120 kg
  • Teplota vody: ohřev na 8 – 12 °C
  • Osvětlení: bílé nebo barevné RGB LED
  • Výbava na přání: nosný pozinkovaný rám, armatury výpusti a přepadu, termokryt, písková filtrace, nerezové madlo, elektronická ochrana proti zamrznutí včetně ohřevu vody, termoregulace

Ochazovací bazének SHOKKI můžete instalovat i v interiéru

Ochlazovací káď SHOKKI si můžete prohlédnout v našem saunovém showroomu společně s několika druhy finských saun, infrasaun, parní kabiny atd. Realizaci a návrhy celých domácích i veřejných wellness provádíme ve spolupráci s naší dceřinou společností WellnessVision.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI