Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Saunování > Pobyt v infrasauně je zdravý, shodují se lékaři i odborné studie

Pobyt v infrasauně je zdravý, shodují se lékaři i odborné studie

Články Saunování Infrasauny
15. července 2015

Doporučil vám doktor chodit do infrasauny? Nedivte se! Dlouhodobé výzkumy i vědecké studie totiž potvrzují, že má infrasaunování léčivé účinky.

Pobyt v infrasauně si mohou dopřát i ti, kteří nemohou do normální sauny. Infrasaunování jim dokonce prospívá a zlepšuje zdravotní stav. Potvrzuje to například Brent A. Bauer, lékař z prestižní Mayo Clinic: “Několik studií zkoumalo vliv používání infrasaun na vysoký tlak, srdeční slabost a revmatickou artritidu a výsledky potvrdily, že je infrasaunování prospěšné. Naopak žádná studie neodhalila, že by bylo infrasaunování škodlivé.”

S doktorem Bauerem souhlasí i doktor Travis Stork: “Studie dokazují, že infrasaunování snižuje krevní tlak a tím prospívá oběhovému systému.

Existují tak vlastně jen 4 skupiny lidí, pro které není používání infrasauny vhodné:

  • ženy s prsními implantáty
  • těhotné ženy
  • děti do tří měsíců
  • lidé s akutní virózou

 

Jak je to s detoxikací?

Doktor Brian Clement zase zkoumal, zda je pro detoxikaci organismu vhodnější sauna nebo infrasauna. A výsledek nemůže být jasnější: “Jestli je vaším cílem detox organismu, volte jednoznačně infrasaunu.” Nižší teploty tolik nezatěžují organismus a vyplavování škodlivých látek je proto efektivnější.

Na otázku, jak často chodit do infrasauny, odpovídá Dr. Clement 15–30 minut každé ráno. Pokud se ale chcete jeho doporučením řídit, je jasné, že veřejná zařízení nepřipadají v úvahu.

 

Začněte den ve vlastní infrasauně

Pro každodenní použití jsou ideální domácí infrasauny se zářiči Philips Vitae. Roztopí se během 1 vteřiny, takže si můžete dopřát blahodárné infrasaunování před odchodem do práce a neztrácíte čas čekáním na roztopení.

I do nejmenšího bytu se vejde infrasauna ISV a jen o trochu více místa zabere luxusní infrasauna GRAND VITAE.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI