Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Saunování > 4 + 1 rad, jak urychlit hojení ran

4 + 1 rad, jak urychlit hojení ran

Články Saunování Infrasauny
2. prosince 2016

Jeden z prokazatelných pozitivních vlivů infrasauny je zvýšení průtoku krve. Orgány jsou více prokysličovány a dostávají se k nim všechny potřebné látky. Díky tomu důkladné prokrvení urychluje hojení ran po zranění nebo operacích.

Pokud máte možnost operaci plánovat, zvolte pro zákrok raději zimní měsíce.

  • Vyhnete se velkým otokům.
  • Čerstvé rány nebudou tolik vystaveny přímému slunečnímu záření.
  • Nemusíte chodit tak často na převazy.
  • Pacienti se shodují, že v zimě jsou pooperační bolesti menší.
  • Rány se rychleji hojí.

O pozitivních účincích prokrvení už víme. Jaké jsou další 4 tipy na urychlení regenerace po zranění nebo operaci?

1. Nešiďte svůj jídelníček

Oslabené tělo potřebuje rychle nabrat sílu. Nezatěžujte ho proto rychlými cukry a nezdravé tuky nahraďte jejich zdravou variantou. Na talíři by se vám určitě měla objevit:

  • čerstvá zelenina,
  • ovoce,
  • oříšky,
  • semínka,
  • a luštěniny.

Pokud chcete pro své tělo pořádnou nálož energie, zkuste si některá semínka nebo luštěniny naklíčit. Čočka nebo mungo fazolky poslouží jako báječné domácí zobání.

2. Pravidelně choďte na kontroly

Odborný dohled nebo pravidelné převazy nejsou doktorův rozmar. Poctivě na všechny kontroly choďte, případné komplikace tak odhalíte včas.

Pokud je na vás volba léčivé masti, vyhýbejte se přípravkům obsahujícím kortikoidy. I přes jejich protizánětlivé účinky může totiž být jejich nadměrné využívání při hojení spíše na škodu.

3. Odpočinek je důležitý

Ačkoliv se už cítíte lépe, dodržujte doktorovy pokyny a odpočívejte. Tělo potřebuje k hojení spoustu sil, tak mu je dopřejte a neplýtvejte je na méně důležité úkoly.

4. Nestresujte se

Rány se vám budou hojit lépe, když budete v naprosté psychické pohodě. Oblíbená hudba, tlumené světlo a teplo. I tak může vypadat příjemná relaxace. A to vše můžete si můžete užít v pohodlí infrasauny. Stále častěji se tyto zóny klidu přesouvají z wellness center i do domácností.

Vyrobíme vám i infrasaunu na míru. Pokud máte i dispozici v bytě alespoň 1 m2 volného místa, infrasauna může být vaše. Rohová infrasauna je vhodné řešení i do malých nebo netradičních prostor.

S luxusním infrazářičem Philips Vitae máte léčivou infrakabinu nahřátou za pouhou 1 vteřinu. Pro dokonalý požitek přidejte reproduktory na relaxační hudbu, barevné zářiče a zařízení pro solnou inhalaci.

Lepší podmínky pro zahojení ran nenajdete v žádných lázních. A při tom nemusíte opustit pohodlí svého domova.

Přejeme brzké uzdravení.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI