Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Finské sauny > Trpíte v létě angínami? Choďte v zimě více do sauny!

Trpíte v létě angínami? Choďte v zimě více do sauny!

Finské sauny Články Saunování Infrasauny
3. září 2015

Celý den sedíte v klimatizované kanceláři a když odpoledne vyjdete ven, teplotní rozdíl je nesnesitelný. Vaše obranyschopnost dostane pořádně zabrat a pokud nemáte dostatečnou imunitu, snadno vás sklátí letní angína. Existuje ale snadné řešení, jak tomu předejít!

Zatímco v létě teplotními rozdíly trpíme, během saunování je cíleně vyhledáváme. A příznivcům saunování toto otužování přijde v létě vhod. Rozdíly teplot ani zákeřná klimatizace je totiž nijak neohrozí.

 

Ve Finsku se saunou léčí téměř každá nemoc

Finské sauny jsou ve své domovině považovány za jakousi lékárnu. Ochrání totiž před letními angínami i zimními chřipkami. Ve Finsku se také říká, že nemoc, na kterou nepomůže dehet, kořalka ani sauna, je nemoc smrtelná.

Dehet ani kořalka s aklimatizací na vysoké letní teploty nepomohou, sauna ale rozhodně ano. V parném létě si navíc sauny na klíč můžete pořídit za výhodné ceny a vyplatí se i stavba sauny na míru.

Kvalitní sauna se navíc vejde i do toho nejmenšího bytu – například model Mini potřebuje jen 1,1 x 1,1 m2 poblíž zásuvky.

 

Do infrasauny může každý

V posledních letech vzrůstá i obliba infrasaun. Na rozdíl od saun v nich blahodárně působí infračervené záření, které prostupuje všemi vrstvami kůže. Přestože se zde dosahuje nižších teplot, více se potíte a není tedy třeba proces ohřívání a zchlazování opakovat.

Kvalitní saunové infrazářiče se navíc rozehřejí už za 1 vteřinu, takže do infrasauny můžete hned a klidně s sebou můžete vzít i dědu kardiaka. Infrasaunování je totiž vhodné i pro lidi, kteří si ze zdravotních důvodů musí nechat zajít chuť na saunování.

Mezi takové infrazářiče do sauny patří například Philips Vitae, které najdete v modelech:

  • ISV
  • Grand Vitae
  • Glassy

 

Co se týče velikosti, jsou na tom infrasauny ještě lépe než sauny. Model ISV vám v bytě zabere jen 1 metr čtvereční.

Chcete vědět více? Kontaktujte nás!

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI