Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Finské sauny > Odhalte, jak vzniká vaše sauna aneb pojďte s námi do zákulisí

Odhalte, jak vzniká vaše sauna aneb pojďte s námi do zákulisí

Finské sauny Články Infrasauny
13. srpna 2014

Zhruba 400 metrů čtverečních. Tolik místa je potřeba pro výrobu kvalitních českých vnitřních i venkovních saun, které se přizpůsobí každému zákazníkovi a prostředí. A to není zdaleka všechno. Pojďte s námi na malý výlet do našeho zázemí a podívejte se sami, bez čeho se výroba kvalitních saun v Saunasystemu prostě neobejde.

A začneme rovnou dalším číslem – 4. Tolik lidí v Saunasystemu pracuje na postavení každé sauny. Dva ji vyrábějí a dva ji pak u zákazníka montují.

 

Délka výroby? Záleží na umístění

Na výrobu klasické saunové kabiny nám stačí 2 dny. Dalších několik hodin nám pak zabere montáž u zákazníka. U vestavěné sauny to je ale trochu složitější. Nejdřív totiž potřebujeme asi den, abychom si správně připravili veškerý materiál. A sestavení sauny přímo u zákazníka nám pak zabere 2 až 3 dny.

Záleží třeba i na tom, kde sauna bude. Podkrovní vestavby, kde finská sauna nebo infrasauna musí svými stěnami kopírovat sklon střechy, jsou na výrobu mnohem náročnější než sauna v přízemí, která může mít všechny stěny rovné.

 

Hladké, suché, bez smůly

U každé sauny je základem kvalitní materiál. Máme proto své osvědčené dodavatele, u kterých se na kvalitu můžeme spolehnout.

Dřevo přitom musí splňovat několik podmínek.

  • Musí být správně vysušené.
  • Palubky musí být hladké.
  • Nesmí na něm být moc suků ani smolných ložisek.

 

Konstrukce z cedru, vybavení z abachi

Důležité je i to, z jakého stromu dřevo je. Pro stavbu saun je ideální hemlock a cedr. Používáme ale třeba i břízu. Na vnitřní vybavení je zase perfektní abachi, které nebývá tak rozpálené jako jiné druhy dřeva.

Abachi má ještě další výhodu – dobře se obrábí. Můžeme proto sami opracovat všechny části z abachi a břízy a přitom se výroba sauny nijak nezdrží. A ručně zpracováváme také veškeré interiéry pro sauny Grand.

 

Spoléhejte na osvědčené postupy

Stále přitom přibývají nové materiály a všichni výrobci se snaží najít co nejlepší. Samozřejmě nechceme zůstat pozadu, a proto taky zkoumáme, co by mohlo nahradit současné materiály. Lepší dřevo než hemlock a cedr jsme ale zatím nenašli.

Zatímco experimentování s dřevem pořád pokračuje, postupy ani nářadí na výrobu se nemění. Bez vrtaček, brusek nebo třeba úhlových pil se stavba vnitřní ani venkovní sauny prostě neobejde.

 

Trend posledních let: úpravy na míru

V poslední době se stále víc setkáváme s tím, že zákazníci mají různá přání a chtějí, abychom jim saunu přizpůsobili na míru. Často chtějí hlavně různé designové sauny, kombinované sauny s infrazářiči nebo třeba úpravy saun na míru.

A i když jsou některé požadavky dost neobvyklé, zpravidla si s nimi poradíme během pár dní. Pokud tedy po nás někdo nechce, abychom třeba dali teplotní nebo bezpečnostní čidla tam, kde je to v rozporu s bezpečným fungováním sauny. A věřte, že i takové žádosti máme.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI