Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Finské sauny > Připravte se na sychravé dny už teď se zahradní saunou

Připravte se na sychravé dny už teď se zahradní saunou

Finské sauny Články Saunování
26. června 2014

Sedíte v horké sauně, všude kolem vás je nehybné sálavé teplo. Horko už vás začíná štípat do nosu. Vstáváte, rozrážíte dveře a skáčete do sněhových závějí nebo třeba do ledového bazénu. I takhle může vypadat vaše saunování. Stačí si koupit zahradní saunu a užijete si zimu jako opravdový Fin.

Proč už teď přemýšlet o slastech zimního saunování? Právě teď je ideální čas začít s přípravou a stavbou sauny na zahradě, abyste se v zimě mohli už jenom saunovat.

Při stavbě zahradní sauny totiž musíte vyřešit několik věcí, které třeba při stavbě sauny do bytu neřešíte.

  • Musíte připravit přívod elektřiny,
  • rychlý přístup k vodní lázni
  • a často je také potřeba vyřešit základy a stavební povolení, což samotnou stavbu zdrží. Záleží ale na tom, kterou ze 3 základních typů venkovních saun zvolíte.

 

Saunový domek = přizpůsobí se vám na míru

Další možností je nechat si saunu zabudovat do zahradního domku, který už máte. V tom případě vás samozřejmě žádné obíhání úřadů nečeká a stavba se výrazně urychlí.

Máme 3 druhy typizovaných saun, které vám do zahradního domku hravě zabuduje – Native, Grand a Modus. Liší se velikostí i vybavením, můžete si je ale nechat přizpůsobit na míru.

Jejich výhoda oproti celým saunovým domkům je jasná – jsou menší (minimum je už 1,8 metru čtverečního) a tedy i levnější. Jenže velikost je zároveň jejich nevýhoda. Na rozdíl od nového saunového domku jsou totiž limitované rozměry stávajícího zahradního domku a můžete tak mít problém třeba s umístěním odpočívárny.

 

Ekonomické řešení? Saunovací kabina

Venku můžete mít také saunovací kabinu nebo vestavěnou saunu. Snadno je umístíte třeba na verandu nebo do zimní zahrady. Stačí ji postavit kousek od zásuvky s elektrickým proudem. Sami si přitom vyberete rozměry, které vám vyhovují.

Za saunovací kabinu samozřejmě zaplatíte méně než za klasickou venkovní saunu. Na druhou stranu tím přijdete nejen o požitek sepětí s přírodou, jaký mají Finové už stovky let, ale také o pohodlí odpočívárny hned u sauny.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI