Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Infrasauny > 6 důvodů, proč se nenechat nalákat na levné infrakabiny

6 důvodů, proč se nenechat nalákat na levné infrakabiny

Články Infrasauny
25. února 2013

Často se ptáte, proč naše infrakabiny stojí více než ty, se kterými se běžně setkáváte v e-shopech. Chápeme – infrasauna za 20 000 Kč vypadá na první pohled opravdu lákavě. Bohužel, ve většině případů si koupí podobné infrasauny pořídíte pouze drahou ohřívací budku. Než se pustíte do výběru nové infrakabiny, věnujte pár minut času našemu článku a sami se rozhodněte, zda se šetření vyplatí…

 

1. Infrazářiče, které skutečně léčí

Začneme rovnou tím nejdůležitějším. Kvalitní infrakabinu dělají kvalitní infrazářiče. Paradoxně, právě na infrazářičích se výrobci levných saun snaží maximálně šetřit. Často používají laciné keramické zářiče, které sice hřejí, ale jejich terapeutický účinek je mizivý.

Kvalitní

Laik to na první pohled nepozná. Je rád, že má v infrakabině pěkně teplo, ale pro své zdraví nedělá nic mimořádného.

Kvalita infrazářičů totiž tkví v typu vydávaného záření a v hloubce průniku infračervených paprsků do těla. Čím širší spektrum paprsků zářič vytváří, tím lépe. Proto my v SaunaSystem na infrazářičích nikdy nešetříme. Nechceme vám přece prodávat předražené topidlo.

V infrakabinách ISV a Grand Vitae proto používáme současnou špičku mezi infrazářiči Phillips Vitae s řadou mimořádných vlastností:

  • Pokrývají kompletní spektrum infračerveného záření – krátké vlny IR-A, střední vlny IR-B i dlouhé vlny IR-C, které neproniknou atmosférou, a které se pro své léčivé účinky vytváří pouze uměle.
  • Širokospektrální zářiče Phillips Vitae mají prokazatelné terapeutické účinky – od stimulace krevního oběhu přes snižování svalového napětí, ztuhlosti, bolesti až po likvidaci virů, bakterií a celkovou regeneraci organismu.
  • Fungují okamžitě na plný výkon. Běžné keramické zářiče se zahřívají i několik desítek minut.
  • Mají až 90% účinnost, takže je jejich provoz levnější. Klasické keramické zářiče jen cca 60 % a tím spotřebovávají podstatně více drahé energie.

Zní to sice tvrdě, ale bez kvalitního infrazářiče se širokým spektrem paprsků si domů pořizujete pouze ohřívárnu. Pokud chcete skutečně něco dělat pro své zdraví, na infrazářičích nešetřete.

 

2. Kvalita zpracování

Typické levné infrakabiny se vyrábí ve velkých sériích z nejlevnějšího možného materiálu, kanadského jedlovce (hemlocku). Masové výrobě odpovídá i kvalita – řemeslné provedení je na nižší úrovni, což okamžitě poznáte na detailech typu zakončení hran nebo čistoty spojů. Nic výjimečného nečekejte ani od pantů, klik a dalších mechanických součástek.

My v SaunaSystem na materiálech ani zpracování nešetříme. Cílem je kvalita, ne nejnižší možná cena. Každá infrakabina je proto originál.

Zpracování

Všechny naše infrasauny vyrábíme v České republice a využíváme výhradně díly odpovídající kvality. Z dřevin používáme jak cenově dostupný, ale velmi kvalitní skandinávský smrk, tak exkluzivní masivní cedr.

 

3. Příslušenství, které funguje

Kupce levných infrakabin často zláká bohatá výbava – od MP3 přehrávačů po osvětlení nebo poličky. V praxi se pak často setkáváme s tím, jak jsou podobné prvky u levných infrakabin pouze „na oko“, a jak po pár použitích přestanou sloužit.

Příslušenství

V našich infrakabinách najdete jen prvky, které 100% fungují, a které vydrží i velmi časté používání. Navíc si sami řeknete, jakou doplňkovou výbavu vlastně využijete a chcete.

 

4. Komfortní používání

Strohý ovládací panel, dlouhé nahřívání, nedomyšlená údržba. Levné infrakabiny někdy od svých majitelů vyžadují dost trpělivosti a není divu, že se jim proto do saunování leckdy ani nechce.

Komfortní

My v SaunaSystem se snažíme, aby se naše infrakabiny používaly lehce a bez námahy. Montujeme proto výhradně přehledné digitální ovládací panely a efektivní zářiče, u kterých nečekáte na zahřátí desítky minut. Dbáme i na drobné detaily typu vyjímatelného podlahového roštu, díky kterému se údržba infrakabiny smrskne na pár minut.

 

5. Kompletní servis

Po objednání levné infrakabiny z internetu vám domů nejčastěji dorazí hromada krabic, se kterou si musíte poradit sami. Když se navíc časem něco poškodí, není snadné sehnat náhradní díly. Prodejce vám někdy ani nemůže pomoci – infrakabiny jen prodává a výrobce je kdesi v Číně.

SaunaSystem

Tím, že infrasauny a infrakabiny přes 14 let sami vyrábíme, vám dokážeme dát veškerý servis od úvodního zaměření po montáž a pozáruční servis. Dodáme vám jakýkoli díl a rádi pro vás zajistíme i úpravy na míru.

 

6. Osobní vyzkoušení

Jen máloco vám o infrasauně napoví tolik, jako vyzkoušení v praxi.

Vyzkoušejte

Zkuste si před koupí osahat levnou infrakabinu, a pak navštívit naši vzorkovou prodejnu v Praze. Sami se tak nejlépe přesvědčíte, jak moc se od sebe může kvalita infrakabin lišit.   

 

Vyzkoušejte jak vypadá a funguje kvalitní infrasauna!

Naši nabídku kvalitních infrasaun najdete zde. Máte-li dotaz nebo si chcete rezervovat termín návštěvy v našem Showroomu – kontaktujte nás, rádi se vám budeme osobně věnovat v při výběru vám ochotně poradíme.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI