Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Finské sauny > Sauna v domě – články o domácích saunách

Sauna v domě – články o domácích saunách

Finské sauny Články Saunování
25. března 2011

Připravili jsme pro vás velký seriál, ve kterém se dozvíte vše o domácích saunách – od přípravy prostoru po správnou údržbu. Představíme si levnou saunu i sauny luxusní, na míru. Připravte se na články nabité nejen informacemi, ale i horkým vzduchem, bylinnými esencemi a přírodní vůní dřeva. Domácí sauny jsou totiž o požitku!

Posilující účinky na lidské zdraví, zdroj energie, ale hlavně místo pro dokonalou relaxaci. Blahodárné účinky sauny jsou lidstvu známy po tisíce let a dodnes saunování nedílně patří ke zdravému životnímu stylu. Komfort vlastní sauny ale mohl až donedávna využívat jen málokdo – domácí sauny byly nákladné, obtížně dostupné a náročné na prostor. Dnes je díky moderním domácím saunám situace úplně opačná a vlastní saunu může mít téměř kdokoliv.


První díl seriálu začneme tím, co musí stát na začátku každé cesty za domácí saunou, tedy důkladným promyšlením, zda je pro nás domácí sauna vhodná a jaké jsou naše požadavky a představy. Domácí saunu zpravidla budujeme tak, abychom ji mohli bez problémů používat po mnoho let. Proto musí být dokonale funkční, účelná a pohodlná. Ujasnění požadavků hned na začátku vám ušetří mnoho nepříjemných překvapení i zbytečně utracených peněz.

 

A jaké jsou tedy výhody domácí sauny?

  • Saunovat se můžete kdykoliv – ráno, večer, o víkendu, ve svátek. „Otevírací dobu“ si určujete sami.
  • V domácí sauně máte absolutní soukromí. Je na vás, s kým chcete v sauně být. Samozřejmě můžete také s klidem odložit ručník či plavky, které jsou často ve veřejných saunách povinné.
  • Za čistotu sauny ručíte jen a pouze vy. Vždy víte, kdo byl v sauně před vámi.
  • Domácí saunu si můžete vybudovat kompletně na míru. Díky tomu může být sauna přesně taková, jakou si ji vysníte.

 

Komfort domácí sauny je vykoupen i několika nevýhodami. Předně – na začátku vás čeká investice na samotné pořízení sauny. I když už dnes ceny nejsou vysoké (o těch se dozvíte více v dalších částech článku), může to být pro někoho překážkou. Pro domácí saunu potřebujete také prostor.

Moderní sauny je sice možné umístit prakticky kamkoliv, ale v malých bytech může být i to málo nepřekonatelný problém. Na vás je i údržba sauny, která ale naštěstí vůbec není náročná.

 

Další díl seriálu: Chceme saunu! A co dál? Díl druhý.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI