Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Finské sauny > 5 tipů jak si vylepšit saunu k dokonalosti

5 tipů jak si vylepšit saunu k dokonalosti

Finské sauny Články Saunování
29. ledna 2019

Máte saunu, milujete saunování a hledáte způsob, jak si chvíle pobytu v sauně zpříjemnit? Cesta za komfortem a dokonalejší relaxací v sauně nemusí být překvapivě složitá ani drahá. Připravili jsme pro vás několik tipů, jak si saunování zpříjemnit a posunout jej o další level výše.

Do sauny nuda nepatří

Ještě nedávno možná platilo, že sauna je tmavá dřevěná bouda, kde lidé jen sedí a tiše se potí. Můžete se rozptýlit tím, že po očku sledujete, jak stéká pot po tělech ostatních lidí, ale to za chvíli přestane bavit i toho nejotrlejšího saunaře.

Naučte se udělat si z každého saunování zážitek!

 

1. Budiž světlo!

Zapomeňte na blikající žárovku někde v rohu sauny, která svítí tak, jako by se styděla. Světlo je úzce spjaté s našimi životy a důležitá je nejen jeho síla, ale také barva.

Protože je v sauně vlhké prostředí, nezapomeňte na to, že vybrané osvětlení musí být odolné proti vodě, tj. světlo do sauny musí mít krytí IP54 (pokud nevíte, co toto označení znamená, svěřte výměnu či instalaci světla raději elektrikáři a nepouštějte se do toho sami).

Saunové

 

2. Červená! Modrá! Zelená! (světelná chromoterapie)

Chromoterapie je léčba barevným světlem. Je prokázáno, že barvy mají vliv na lidskou psychiku – například žlutá barva povzbuzuje k aktivitě, zelená barva navozuje harmonii a klid, modrá barva uklidňuje a červená barva světla stimuluje a odbourává deprese.

Užívejte si dokonalé relaxace díky exkluzivnímu systému s LED barevným osvětlením a zvukovým systémem značky Sensiotec. Skládá se ze světelného panelu s integrovanými reproduktory, který se instaluje na strop a ovládacího modulu na stěnu sauny. Nastavte si intenzitu osvětlení, změňte si barvu světla podle vaší momentální nálady a poslouchejte hudbu, kterou máte rádi.

Sentiotec

 

3. Hudbu prosím!

Pohodlně si lehněte do právě roztopené sauny, zavřete oči a nechte na sebe působit všudepřítomné horko. Účinky relaxace znásobíte tím, že si pustíte svůj oblíbený relaxační playlist z vestavěných saunových reproduktorů. Hudební reprodukci ovládejte pomocí speciálního zvukového modulu Sensiotec. Lze ho instalovat do sauny i infrasauny, protože má tepelnou odolnost až do 120 °C.

Zapomeňte na obyčejná autorádia, která se často montují do levných saun. I když jsou namontována vně sauny, často nevydrží vysoké teploty a abyste si zesílili zvuk nebo navolili jinou písničku, musíte vyjít ze sauny ven. To vás dlouho bavit nebude. Nešetřete na sobě!

Sentiotec

 

4. Borovice! Cedr! Pomeranč! Užívejte si vůní!

Představte si, že vaše sauna voní pokaždé jinak. Jednou vás obklopí vůně borovicové pryskyřice, jindy cítíte cedr s pomerančem a eukalyptem. Vůně prostoupí vaše tělo a stane se pomocníkem při léčbě nachlazení, rýmy nebo nachlazení.

Zastánci aromaterapie dokonce tvrdí, že vůně léčí. Faktem je, že vonné esence se používají ke změně mysli a nálady. My nabízíme saunové esence ve 4 různých objemových baleních.

Vonné

Použití esence v sauně je jednoduché – stačí kovový kalíšek s vodou, do kterého nakapete několik kapek esence a umístíte jej na kamna. Vypařováním vody se pak vůně dostává do vzduchu. Nebo lze dokoupit speciální držák s miskou na aromatické přísady – ale nejdříve si zjistěte, zda bude vyhovovat i vašim saunovým kamnům.

 

5. A šleháme! A pečlivě!

Tahle tradiční metoda prokrvení těla v sauně je stará jak saunování samo. Pochází ze Skandinávie a je až překvapivě účinná. Což jsme vyzkoušeli na vlastní kůži a funkčnost potvrzujeme!

Saunové metličky jsou tvořeny dřevěnými větvičkami s listím – nejčastěji březové nebo dubové, kterými se jemně šleháte po zádech, buď sami anebo vzájemně s partnerem. Kůže se šleháním zahřeje a navíc se vstřebávají do těla éterické oleje z rozdrcených listů.

Saunové

 

Způsobů, jak si vylepšit a zpříjemnit saunování je samozřejmě mnohem více. Toto byl jen malý příklad. Spoustu další produktů a tipů pro sauny a infrasauny najdete na našem e-shopu Prowellness.cz

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI