Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Saunování > Velký rádce výběrem domácí infrasauny – 3. díl – jaké dřevo a ovládání?

Velký rádce výběrem domácí infrasauny – 3. díl – jaké dřevo a ovládání?

Články Saunování Infrasauny
1. října 2018

Předchozí díl rádce vám pomohl vybrat nejlepší infrazářič pro vaši infrasaunu. Dnes nás čeká finále, kdy si vyberete infrakabinu podle toho, jak se vám bude líbit. A prozradíme vám něco o dřevu a o tom, jak můžete infrakabinu ovládat.

Infrasauna se vám musí líbit

Infrasauny vyrábíme v Čechách, v moderních dílnách nedaleko Prahy. Používáme výhradně osvědčené německé a rakouské technologie. Dřevo vybíráme s maximální pečlivostí, každou fošnu máme před zpracováním několikrát v ruce.

Domácí infrasauny si můžete vybrat v několika designových provedeních. Od celodřevěné kabiny až po plně prosklenou luxusní infrasaunu Glassy.

Každý z modelů vyrábíme ve třech základních typizovaných rozměrech, podle počtu osob, které budou infrasaunu využívat. Jakýkoli rozměr umíme individuálně přizpůsobit, takže výroba domácí infrasauny na míru pro nás není žádný problém.

Prosklená

Dřevo, které voní a nepálí

Dřevo v interiéru infrakabiny je vždy bez povrchové úpravy – to proto, aby při saunování nedocházelo k uvolňování nežádoucích látek. S výběrem vhodného dřeva pro vaši domácí infrasaunu vám rádi poradíme.

K výrobě infrasaun používáme tato dřeva:

  • Hemlock: velmi odolné a krásné dřevo z kanadského jedlovce. Je bezsukové a nesmolnaté. Má světle hnědou až narůžovělou barvu s tenkými proužky. Nevydává žádnou vůni a neobsahuje pryskyřice.
  • Cedr: luxusní dřevo s nádhernou kresbou a barevností. Obsahuje velké množství esenciálního oleje, takže vydává příjemnou vůni. Má extrémní trvanlivost a velmi dobře odolává vlhkosti. Barva je tmavě hnědá až po světle hnědou. Nemá žádné suky a jde o ideální dřevo pro stavbu infrasauny.
  • Skandinávský smrk: nejčastěji používané dřevo pro stavbu infrasauny. Má malé suky a světlou barvu. Díky tomu, že pochází ze severských krajin má vyšší hustotu dřeva než smrk, který známe z našich lesů.
  • Abachi: africká vrba, která má nízkou tepelnou vodivost a při styku s lidskou kůží nepálí. Používá se proto hlavně na stavbu lavic, opěrek, podlahových roštů apod. Barva je světlá.
  • Osika: trvanlivé dřevo jako stvořené pro stavbu infasauny. Je bezsukové, dobře absorbuje vlhkost a má jemnou kresbu.

Vyberte

Ovládání? Vyžadujte plně digitální

Abyste se cítili ve své domácí infrasauně komfortně a příjemně, je nutné ovládat výkon infrazářičů, nastavovat dobu jejich běhu, ovládat světlo v kabině atd. Určitě vybírejte takové ovládání, které vám umožní samostatné vypnutí a zapnutí lýtkového zářiče.

Například my, pro naše infrakabiny, většinou používáme osvědčené regulátory německé společnosti EOS, které umožňují nastavení teplot v rozmezí 30 až 70 °C. Preferujeme spolehlivou digitální řadu regulací EOS Premium, která na displeji ukazuje i dobu provozu a nastavené teploty.

Ovládání

Infrasaunu nevybírejte jen očima!

Vybírat ideální infrasaunu do bytu jen v katalogu nebo na internetu zkrátka nestačí. To už jste asi poznali. Používejte rozum a pečlivě studujte uváděné parametry. Pak nenaletíte.

Dobrý prodejce vám umožní si infrasaunu v klidu nejen prohlédnout, ale i vyzkoušet. Určitě toho využijte. Jen tak získáte představu o kvalitě zpracování a třeba zjistíte, že lavice v infrakabině nejsou tak pohodlné, jak vypadaly na obrázku.

Pro inspiraci zkuste navštívit naše saunové showroom v Praze – Uhříněvsi. Objednejte se na nezávaznou prohlídku a vyzkoušejte si naše sauny a infrasauny, kdykoli budete mít čas. Třeba i mimo běžnou otevírací dobu a v úplném soukromí.

Infrasauna

A budete-li mít jakékoli dotazy, klidně nám napište nebo zavolejte. Rádi vám poradíme a podělíme se s vámi o naše zkušenosti.

Přečtěte si i další díly našeho rádce výběru infrasauny do bytu: 1. díl je o rozměrech a umístění infrasauny a 2. díl o infrazářičích.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI