Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Infrasauny > Jak vybrat infrasaunu ve 3 krocích

Jak vybrat infrasaunu ve 3 krocích

Články Infrasauny
19. října 2017

Infrasauna se u lidí těší čím dál větší oblibě. Důvodem jsou léčivé účinky, které saunování přináší. Pokud přemýšlíte o vlastní infrasauně, je dobré znát měřítka, která jsou pro její výběr klíčová.

Kvalitní infrasauna kromě příjemné relaxace přináší i pozitiva jako:

Abyste těchto účinků docílili, musíte infrasaunu vybrat pečlivě.

width=630

Krok 1: kvalitní infrasauna = kvalitní infrazářiče

Infrasauna funguje tak, že infrazářiče vydávají infračervené záření, které působí na vaši pokožku. Nekvalitní infrazářiče ji jen zahřejí. Ty dobré prohřívají tkáň až do hloubky 4 cm, a díky tomu mají příznivý vliv na zdraví.

Pokud chcete ze sauny dostat to nejlepší, vyberte si širokospektrální zářiče, které sobě nesou všechna spektra infračerveného záření. Zastoupení všech typů paprsků rozhoduje o účinku na organismus. Spektrum IR-A jde do podkoží, IR-B prochází do horní kůže a IR-C zahřívá povrch kůže. Díky tomu má skvělé relaxační účinky a zároveň likviduje viry a bakterie.

Důležitou roli při výběru infrazářičů hraje také doba nahřátí a materiál. Dobrý zářič stačí zapnout a už za 1 sekundu vytopí místnost.

Co se týče materiálu, na trhu se objevují magnéziové nebo keramické infrazářiče. Magnéziové se díky vyšší vodivosti hodí do větších saun, keramické zase do menších.

width=630

Krok 2: rozmyslete si, jakou infrasaunu chcete

První krůček, výběr infrazářičů, máme za sebou. Co následuje dál? Při výběru sauny vás čekají i jiné důležité otázky.

1. Máte raději klasický design ze dřeva, nebo sledujete trendy a upřednostňujete moderní design prosklené infrasauny?

Nejdostupnější sauny se vyrábějí z levného dřeva či jeho imitace. V poměru cena/výdrž vychází nejlépe dřevo hemlock. Mezi nejkvalitnější patří dřevo abachi, které nepálí. Na nejluxusnější sauny se používá cedr.

U infrasaun s prosklenými stěnami se hledí zejména na design. Pro výstavbu infrasaun se užívá sklo kouřové nebo čiré. Jestli si rádi obklopujete nádhernými věcmi, stačí si sednout do sauny a dívat se kolem sebe.

2. Kolik máte volného místa pro saunu? Hodí se vám vestavěná infrasauna, nebo volně stojící infrakabiny?

Je rozdíl, zda infrasauna stojí u zdi nebo ve volném prostoru. Do menších prostorů se hodí infrasauna, která se dává ke stěně. Stačí vám 1, 5 krát 2 m². Oblíbeným řešením je infrasauna pro dva. Na velké ploše vynikne samostatně stojící infrakabina.

width=630

Krok 3: stavbu sauny a servis svěřte odborníkům

Při instalaci sauny svépomocí musíte řešit cirkulaci a izolaci vzduchu, vzdálenost sauny od stěn nebo odvětrávání. Při nesprávné manipulaci je sauna nefunkční, proto nechte montáž na profíkovi. Zajistí, že vám sauna poslouží dlouhá léta.

Oproti sauně z hobby marketu získáte u specializované firmy servis a několikaletou záruku. Pokud se cokoliv pokazí, odborník se vám postará o opravu. Dobrý servis znamená léta spokojené služby.

Přemýšlíte o vlastní infrasauně? Dejte nám vědět. Stavíme je už přes 15 let a pomůžeme vybrat řešení podle vašeho gusta.

width=630

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI