Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Finské sauny > Choďte do sauny alespoň jednou týdně, budete zdravější a krásnější

Choďte do sauny alespoň jednou týdně, budete zdravější a krásnější

Finské sauny Články Saunování Infrasauny
12. července 2017

Zregenerované svaly, odpočaté nervy, silnější srdce, čistá pleť a méně pocení. Zdravotní účinky saunování jsou nepopiratelné. Otázkou ale je, jak často si jich užívat. Platí při saunování „čeho je moc, toho je příliš“ nebo vám každodenní saunování jen prospěje?

Jedna z fám, která se pojí se saunováním, tvrdí, že „čím déle, tím lépe“. Od pravdy má toto tvrzení daleko a vy byste i při relaxu v sauně měli po očku hlídat hodinky. Patnáct minut pocení vám totiž prospěje víc, než hodina.

Do finské sauny choďte minimálně jednou týdně

Správná návštěva sauny by v sobě měla zahrnovat 3 až 4 saunovací cykly. V rámci jednoho cyklu si saunování užívejte maximálně 15 minut, nezapomeňte na důkladné ochlazení a poté si dopřejte alespoň stejně dlouhý relax na lehátku.

Zařaďte

Pobyt v sauně navozuje lidskému tělu umělou horečku, při níž se potíte a vaše imunita se posiluje. Proto je saunování pro tělo náročné podobně jako pořádný trénink v posilovně.

Stejně jako po cvičení si i po sauně dopřejte den odpočinku, při kterém se tělo zregeneruje. Pokud se cítíte dobře, nic nebrání návštěvám sauny 2 – 3× týdně. Vždy ale naslouchejte svému tělu a například při nemoci nebo velké námaze si saunový relax odpusťte.

Chcete-li naplno využívat všechny benefity finské sauny, zařaďte saunovací rituál do svého pravidelného režimu. Saunu navštěvujte optimálně jednou týdně, neboť její pozitivní účinky v těle přetrvávají 7 až 10 dní.

Posilujte

Výhody infrasauny si užívejte klidně každý den

Pokud vám nevyhovuje finská sauna, nemusíte zoufat. Stejné benefity získáte i při odpočinku v infrasauně. Navíc uvolníte klouby, zbavíte se kožních problémů a nastartujete metabolismus. Za půlhodinu v infrasauně spálíte až 600 kilokalorií, což je podobné jako při zátěžovém tréninku.

Odpočívejte

Teplota v infrasauně se pohybuje od 55 do 60 °C a na vaše zdraví působí především infračervené záření. Aby léčebné paprsky co nejlépe pronikly do těla, relaxujte v infrasauně od 30 do 45 minut.

Oproti finské sauně stačí jen jeden saunovací cyklus. Pokud se cítíte, vrátit se můžete hned další den – infrasauna svědčí i při každodenním používání.

Optimální je ale nechat tělo odpočinout a infrapaprsky využívat 3 až 4× týdně.

Klíčem k úspěchu je pravidelnost

Jen při pravidelných návštěvách přijme vaše tělo saunový rituál za své a dokáže využít výhod tepla naplno. Bez ohledu na typ sauny.

Relaxujte

Docházení do sauny wellness centra či v hotelu zabere čas a často neposkytuje komfort, který si představujete. Oproti tomu je vám domácí sauna vždy k dispozici a umožňuje si užívat uvolnění celého těla i mysli.

Kontaktujte nás a společně navrhneme saunu, ve které budete užívat kdykoliv jen budete chtít.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI