Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Finské sauny > Poradíme, na co dát pozor při objednávce domácí sauny

Poradíme, na co dát pozor při objednávce domácí sauny

Finské sauny Články Infrasauny
9. ledna 2017

Kdo by se nechtěl víc věnovat sám sobě a dbát na své zdraví. Jenže kde na to pořád brát čas? Pokud se právě rozmýšlíte, jak zlepšit svou kondici, zařaďte na seznam i saunu.

Na domácí infrasaunu vám stačí 20 minut, finská sauna má zase mimořádně léčivé účinky.

Máte málo místa? Vyřeší to rohová infrasauna

Domácí sauna jen pro vás a vaši rodinu se klidně vejde i do panelového bytu. Naše rohová infrasauna ISC:

  • zabere jen dva krychlové metry,
  • společně se v ní mohou saunovat až tři osoby.

Do infrasauny můžete jít, kdykoliv si rozmyslíte – třeba hned po práci nebo ráno. Ty nejlepší topné infrapanely totiž stačí nahřívat jen jednu vteřinu.

Naše rada: Jestli toužíte po sauně, ale máte pocit, že se k vám domů určitě nevejde, nevěšte hlavu. Raději nám napište nebo zavolejte – poradíme vám a třeba vás rovnou i příjemně překvapíme nabídkou řešení a ceny.

 

Topení je základ

Klasické finské domácí sauny využívají saunová kamna, která vyhřejí místnost až na 100 stupňů Celsia. Jejich výběr přizpůsobte velikosti sauny – čím větší sauna, tím větší je i výkon kamen. Zároveň nezapomeňte, že finská sauna funguje na principu šíření tepla horkým a vlhkým vzduchem, které zahřívá povrch těla, a proto je důležité střídat cykly horka a ochlazení. Potřebujete proto poblíž i ochlazovací káď nebo alespoň sprchu.

Součástí infrasauny je kvalitní infrazářič, který vyhřeje saunu na přibližně 60 stupňů. Záruka na opravdu dobrý zářič začíná na 6 letech, my vám na některé zářiče nabídneme i záruku 10 let. Důvod je jasný – kvalitní infrazářič vydrží opravdu dlouho, a tak není potřeba záruku zkracovat.

Naše rada: na topidlo klaďte důraz a nebojte se nás dopodrobna vyptat. Jde totiž o součást sauny, která má vliv na to, jestli bude vaše domácí saunování skutečně zdravé pro tělo i pro vaši psychiku.

 

Lípa, abachi, osika. Z čeho saunu postavit?

Při výrobě domácí sauny máte na výběr z nemalého množství našich dřevěných obkladů. Obvykle se používá skandinávský smrk, který roste v chladnějších teplotách a déle než smrky v České republice, a má proto kvalitnější dřevo. Výjimkou nejsou ani sauny z luxusních dřev, jako je aromatický cedr.

Africká vrba abachi se zase používá na lavice a další místa, která přijdou do kontaktu s lidskou pokožkou – při saunování totiž nepálí, ale příjemně hřejí. Při výběru dřeva je důležité:

  • jak je vyschlé,
  • jak absorbuje teplo a vlhkost,
  • smolovitost a
  • sukovitost dřeva.

Všechny naše obklady jsou vyrobené z velmi kvalitního dřeva. S výběrem vám rádi osobně poradíme – záleží na tom, které dřevo je vhodné právě k vám domů a jaké máte požadavky na konkrétní vlastnosti dřeva.

Naše rada: Společnost SaunaSystem poskytuje záruku na obklad až do 10 let. Díky tomu máte jistotu, že je obklad opravdu kvalitní a vyrobený z pečlivě vybraných stromů. Prodejci levných obkladů obvykle poskytují kratší záruku, protože dobře vědí, že déle jejich dřevo nevydrží.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI