Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Finské sauny > 4+2 největších mýty o saunách a saunování. Těmto fámám nevěřte

4+2 největších mýty o saunách a saunování. Těmto fámám nevěřte

Finské sauny Články Saunování Infrasauny
9. listopadu 2016

Máte doma saunu? Nebo do ní často chodíte? Pak možná znáte mýty, které se kolem saunování točí. Vybrali jsme 6 takových, které slýcháváme pořád dokola. A všechny mají jedno společné – není na nich ani troška pravdy.

1. Vlastní sauna je ekonomicky nevýhodná

Jak často chodíte do sauny?

A jak často byste do ní chodili, kdybyste kvůli tomu nemuseli nikam dojíždět, měli saunu jen a jen pro sebe a otevřenou 24h denně, 7 dní v týdnu?

Provoz domácí sauny vás rozhodně nezruinuje, jedno rodinné saunování vyjde na asi 50-60 Kč. Navíc si do sauny můžete zajít kdykoliv se vám zachce a budete v ní mít absolutní soukromí. To jsou věci, které si za peníze nekoupíte.

 

2. Abyste mohli mít saunu, potřebujete velký dům

Vůbec ne. Vlastně vám stačí i malý byt v paneláku. Naše nejmenší sauna Mini vyžaduje jen 1,2 m2 prostoru a jednu klasickou zásuvku poblíž. Pro večerní relaxaci nebo příjemné chvilky s partnerem taková kabina bohatě stačí. A navíc vás ani nevyjde draho.

 

3. Sauna v interiéru nevypadá dobře

Dřív to možná platilo. Výrobce dodal typovou saunu ze dřeva a zákazník neměl možnost s tím cokoliv udělat.

Doba ale pokročila. Třeba u nás pořídíte luxusní sauny Future s bezrámovým prosklením nebo sauny Avalon z neomítaných lipových fošen a masivního cedru.

Saunu vám navíc upravíme na míru, takže si na pomoc klidně přizvěte i bytového designéra.

 

4. Než se infrasauna rozehřeje, trvá to věčnost

Jestliže si koupíte lacinou infrasaunu s levnými a nekvalitními zářiči (kabiny okolo 20 tisíc korun), pak ano – nahřátí takových trvá i několik desítek minut.

My si však pod pojmem „pravá infrasauna“ představujeme např. topidla Phillips Vitae, která se plně zahřejí za jednu sekundu od svého spuštění. Takže jenom shodíte oblečení, zmáčknete spínač a saunování začíná.

 

5. Infrasaunování neléčí, je to k ničemu

Podobný případ jako v bodě 4.

Pokud si koupíte lacinou infrasaunu s nekvalitními zářiči, pak infrapaprsky neproniknou hluboko do těla a vlastně vás jen „trošku zahřejí.“

U kvalitní infrasauny s širokospektrálními zářiči dochází k tomu, že úzké spektrum paprsků proniká hluboko pod kůži – přes svaly až ke kostem a kloubům – kde ulevuje od bolesti a regeneruje poškozená vlákna.

 

6. Kvalitní sauny se vyrábí jen ve Skandinávii

Další dávno překonaná pravda. Ano – dříve byly kvalitní sauny skutečně dominantou severských zemí. Dnes je ale vyrábějí firmy po celé Evropě.

Naše společnost SaunaSystem sídlí v České republice a ctí poctivou ruční výrobu přesně na přání zákazníka. Každá sauna je originálem, který budete mít jako jediní na světě.

A když nastane komplikace? Stačí zvednout telefon nebo poslat e-mail: v rámci pár dní dáme všechno do pořádku.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI