Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Saunování > Nenechte léto odejít, v infrasauně ho budete mít po celý rok

Nenechte léto odejít, v infrasauně ho budete mít po celý rok

Články Saunování Infrasauny
27. srpna 2016

Léto už s námi nebude ani měsíc. Dny se zkracují, teploty klesají a nálada se zhoršuje. Podzim může být pro někoho obdobím depresí. Na lepší náladu a deprese však existuje jeden přírodní lék – infrasauna.

Vypořádat se s nedostatkem slunečních paprsků může být náročné. Nemáte energii, zápasíte s únavou a vstát v temném ránu se zdá být nadlidským výkonem. Snadno potom propadnete smutku, špatné náladě a dostáváte se do depresí.

Infrasauna vám sice úplně nenahradí sluneční paprsky, ale infračervené paprsky v těle spustí regenerační procesy a dostanou vás do pohody.

Užijte si podzim s tropickými teplotami

Infrazáření není viditelné pouhým okem, ale tělo jej cítí. Přichází v podobě tepla, které prohřívá tkáň pod pokožkou do hloubky přibližně 4 cm. Na rozdíl od klasické sauny, která tělo prohřívá hlavně povrchově.

Při prohřátí dochází k mírnému pocení, které odvádí z těla toxiny. Také se prokrví tkáně, což má velmi pozitivní vliv na celkovou tělesnou kondici a posílení imunity. Především se však vliv infračervených paprsků při teplotě kolem 50 – 60 °C významně podepisuje pod zlepšení vašeho psychického stavu a odbourání únavy.

Světelná terapie

Ideální je spojit infrasaunování s tzv. chromoterapií, neboli léčbou barvami. Vyberte si proto infrasaunu, která má kromě infrazářiče i barevné diody s různými vlnovými délkami. Ty působí na vaše zrakové receptory, které následně ovlivňují tělesné funkce. V naší nabídce je takovou infrasaunou třeba Grand Vitae s LED RGB osvětlením.

Energie z barevného světla vyvažuje energii ve vašem těle. Každá barva má jiný efekt. Například oranžová barva navozuje optimismus a je ideální proti depresím, zelená nastolí duševní pohodu, sníží krevní tlak a pomůže při nespavosti. Chromoterapie vám tak pomůže zvládnout depresi, traumata ale i některé nemoci.

Domácí infrasauna s barevnými diodami navíc působí pozitivně na psychiku i z venku, protože skvěle vypadá.

 

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI