Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Finské sauny > Finové mají saunu už i v Burger Kingu. Jdou ale burgery a sauny dohromady?

Finové mají saunu už i v Burger Kingu. Jdou ale burgery a sauny dohromady?

Finské sauny Články Saunování Infrasauny
30. května 2016

V helsinské restauraci Burger King nedávno otevřeli novou atrakci. Zákazníci se mohou po nebo před jídlem saunovat. Zní to určitě zajímavě, ale otázkou je, jestli není saunování s plným žaludkem stejně “zdravé” jako samotné hamburgery.

Na rovinu, nic vám nepokazí příjemný pocit po sauně tak jako nevhodné jídlo a pití. Při pocení proto dodržujte základní pravidla stravování. Přečtěte si jaké.

Lehce před…

Nejméně hodinu před saunováním se najezte a napijte. To však neznamená dát si vepřo knedlo a zapít to třemi kousky.

Volte jídla jednoduchá na strávení (netučná, nesmažená) a pijte vodu. Určitě nikdy nepijte před, při, ani po saunování alkohol. Narušuje průběh termoregulace.

V průběhu saunování nejezte a nepijte vůbec.

… i po saunování

Po ukončení saunovacího procesu je třeba doplnit vypocené tekutiny, s nimiž jste přišli i o minerály a vitamíny. Dejte si ovocné šťávy, mošty, minerální vody a bylinkové čaje. Vhodné jsou i polévky. Určitě se vyhněte příliš slazeným nápojům.

Co se týče jídla, opět jezte lehce. Pokud se saunujete večer, můžete jídlo nechat až na další den. Fajnšmekři navazují na saunovací cykly postním dnem, kdy nejí vůbec a pijí jenom vodu.

Moc nejezte ani při infrasaunování

Ať už se saunujete ve finské sauně nebo v infrakabině, příjem živin by měl být stejně střídmý. Přesto, že pobyt v infrasauně je o něco delší, nepodléhejte pocitu hladu a příliš nejezte. Infrazáření je zdraví prospěšné a byla by škoda pokazit si tento efekt nezdravým jídlem.

Zapomenout na hlad vám v našich saunách a infrasaunách pomůže třeba poslech oblíbené hudby, kterou si přehrajete z vestavěného MP3 přehrávače.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI