Menu
Co potřebujete najít?
Úvod > Články > Infrasauny > Zjistěte, proč infrasauna za 17 ani 30 tisíc nemůže být kvalitní

Zjistěte, proč infrasauna za 17 ani 30 tisíc nemůže být kvalitní

Články Infrasauny
3. prosince 2015

Odolné dřevo se speciální povrchovou úpravou a výkonné infrazářiče. Tyto dvě věci jsou alfou a omegou každé infrasauny. Pokud na nich výrobce šetří, šetří na kvalitě a tím pádem i na vašem zdraví. A každý ví, že na zdraví se šetřit nemá.

V obchodech narazíte na infrakabiny za pár tisícovek a internet se hemží nabídkami “vysoce kvalitních” infrasaun za 20-30 tisíc korun. Problém je, že kvalitní infrasauna tak málo stát prostě nemůže.

Nejdůležitější součástí infrasauny jsou zářiče, které vydávají infračervené světlo ve 3 pásmech:

  • IR-A s vlnovou délkou 0,76 – 1,4 mikrometru
  • IR-B s vlnovou délkou 1,4 – 3 mikrometry
  • IR-C s vlnovou délkou 3 – 10 mikrometrů

Vlnová délka v tomto případě znamená, jak hluboko pod kůži se záření dostane. IR-C zahřívá povrch kůže a má nejlepší relaxační účinky. IR-B prostupuje do horní kůže a IR-A proniká až do podkoží. Díky tomu má největší vliv na lidské zdraví.

Levné zářiče nepomáhají a navíc se dlouho rozehřívají

Technologie výroby infrazářičů s vhodnými parametry je náročná a také drahá. Někteří výrobci proto do infrasaun instalují méně výkonné a levnější zářiče, které však nemají požadované vlastnosti.

Nekvalitní zářiče poznáte podle toho, že se rozehřívají až 20 minut. V našich infrasaunách ale najdete vysoce kvalitní infrazářiče VITAE, které jsou plně rozehřáté už za 1 vteřinu a vydávají světlo ve spektru od 1,4 do 10 mikrometrů (tj celé infračervené spektrum!).

Kvalitní dřevo dovážíme z ciziny a sami zpracováváme

Ani sebelepší zářiče by ale neměly požadovaný vliv na zdraví a krásu, kdybyste si v infrasauně nemohli sednout. Ne každá dřevina totiž odolá náročným podmínkám a ve vysokých teplotách se může rozehřát tak, že se na lavicích nedá sedět a stěny na dotek pálí.

Pro výrobu kabin proto používáme skandinávský smrk nebo cedr a prkna před stavbou procházejí speciální povrchovou úpravou. Lavice a další interiérové vybavení pak vyrábíme z africké vrby abachi.

Pokud se šetří na materiálu nebo jeho povrchové úpravě, výsledkem je snížený komfort, horší vzhled a v neposlední řadě také kratší životnost celé infrasauny.

Cena infrasauny se odvíjí od její kvality

Na ničem nešetříme a za své peníze dostanete kvalitní infrasaunu vyrobenou českýma rukama ze špičkových materiálů. Nejmenší varianta infrasauny ISV ze smrku stojí 68 900 Kč, cena infrasaun z cedru je pak vždy o cca 20 tisíc korun dražší.

U designových modelů jakými jsou Grand Vitae a Glassy ceny začínají na 118 000 Kč. Všechny modely vyrábíme vždy na míru a je jen na vás, jestli si zvolíte volně stojící nebo vestavěnou variantu.

Chcete mít doma opravdu kvalitní infrasaunu? Kontaktujte nás a rádi vám zašleme ceník nebo spočítáme, kolik by stála infrasauna přesně podle vašich představ.

Podobné články
Zpět na výpis článků
x
Vybíráte saunu?

Pomůžeme vám
s výběrem
vaší nové sauny.

Chcete poradit?
Poslat kalkulaci?

ANO, CHCI